Roadtrip Florida rundt

Oppdatert Juni 2024

En bilferie i solskinnsstaten Florida byr på varierte opplevelser for store og små med storbyliv, kritthvite strender og noen av verdens beste fornøyelsesparker. På vårt ruteforslag for en roadtrip tar vi deg i løpet av 11 dager på en intensiv rundreise blant høydepunktene Florida har å tilby. Turen kan selvfølgelig tilpasses med lengre stopp etter egne ønsker og avsluttes med noen dager avslappende badeferie for eksempel på Key Largo eller i Fort Lauderdale. Eller hvorfor ikke legge til en ukes cruise i Karibien. Det er ofte ikke mye dyrere enn en ukes badeferie på land.

Leiebil til din roadtrip i Florida

Mange som drar på roadtrip i Florida foretrekker å leie en skikkelig amerikansk cabriolet og prisene for dette starter på rundt kr 4500 per uke. Men husk at en cabriolet har begrenset med bagasjeplass så den er dårlig egnet for en familie på tur. Ellers kan det jo også være fristende å slå ut håret og leie en skikkelig sportsbil hvis man vil vise seg frem på Ocean Drive. Les gjerne mine tips om leiebil i Miami eller leiebil i Orlando før du bestiller.   

Miami

Start med noen dager i Miami før du legger ut på bilferien. For tips om hva du kan gjøre og hvor du bør bo les vår artikkel med tips og hoteller i Miami. Bor du på South Beach trenger du ikke leiebil. Hent ut bilen etter noen avslappende dager og start din roadtrip rundt Sunshine State.  

Miami – Cocoa Beach (330 km)

Kjør nordover til Fort Lauderdale og følg derfra Highway 1 og A1A langs atlanterhavskysten. Du passerer mange små kystbyer og de rikes favorittby West Palm Beach på veien opp til Cocoa Beach. Overnatting på Hampton Inn Cocoa Beach.

Cocoa Beach – Orlando (100 km)

Ta turen innom Kennedy Space Center før du fortsetter den kort kjøreturen videre til Orlando. Her bør du legge inn 3 netter eller mer avhengig av hvor mange parker du har planer om å besøke. Les gjerne mine artikler om tips og hoteller i Orlando og billige billetter til Disney World. Overnatting på Staybridge Suites

Orlando – St. Pete Beach / Clearwater Beach (140 km)

Turen fortsetter til den andre siden av Florida og strendene ved den Meksikanske Gulfen. Her finner du Floridas beste solforhold og strendene som ofte rangeres blant verdens 10 beste. Finn et hyggelig resort hotel på en av de mange strendene for eksempel på Beachcomber Beach Resort. Der kan du nyte et par avslappende dager ved stranden. Er du fortsatt ikke lei av parker ligger Bush Gardens med noen av verdens råeste berg- og dalbaner et steinkast unna. Flere anbefalinger på hoteller finner du i artikkelen om badeferie på Floridas beste strender.

South Beach – Foto Pixabay

St. Peterburg – Naples (265 km)

Dagens etappe starter med en kjøretur over Sunshine Skyway Bridge som er verdens lengste spennkabel bro. Kjør I-75 ned forbi Fort Myers og ta turen ut til vakre Sanibel Island. Nyt ettermiddagen med en spasertur langs stranda, plukk skjell og avslutt gjerne med en tidlig middag før turen går tilbake langs Estero Island til fastlandet. Overnatting straks utenfor Naples i Homewood Suites Bonita Springs.

Naples – Key West (380 km)

Dagens etappe går via Highway 41 gjennom Everglades najsonalpark. Ta gjerne et stopp ved Everglades Safari Park for en alligator tur. Turen fortsetter videre sørover på Highway 1. Kjøreturen fra øy til øy og over seven mile bridge ut til Key West er en fantastisk opplevelse. I Key West bør du få med deg solnedgangen og selvfølgelig avslutte med en drink å på Sloppy Joes Bar. Husk at det er nesten obligatorisk å prøve en Key Lime Pie. Overnatting på Hampton Inn Key West.

Southern Most Point – Key West – Foto Pixabay

Key West – Miami (265 km)

Ta turen tilbake over Floridag Key tilbake til utgangspunktet Miami. Når du nærmer deg fastlandet ta bakveien via Card Sound Road og ta en stopp for lunsj på Alabama Jack (prøv conch chowder eller conch fritters). Vil du legge en eller flere avslappende netter på veien inn til fastlandet kan jeg anbefale å overnatte på Hampton Inn Key Largo eller Islander Resort på Islamorada.

Hotell og motell til din roadtrip i Florida

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde budsjettet for roadtripen nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på kr 1600 -1700 per rom og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. For mere tips rundt hoteller og hvordan du kan spare litt penger på overnatting les gjerne min artikkel om hotell og motell i USA. Et lite tips når du skal planlegge er at hotellrom i Miami og Key West er dyrest fredag til søndag da dette er typiske steder amerikanere reiser på helgetur. Andre steder som Orlando derimot har jevne priser hele uken. Er du litt fleksibel med planleggingen kan du fort spare litt penger på å unngå de dyreste byene i helgene. Ruten kan selvfølgelig også kjøres i motsatt retning om det passer bedre.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *