Miami – Reisetips og anbefalte hoteller

Miami Beach er en populær destinasjon blant nordmenn både som cruisehavn og for de mange som flyr til Florida på vinteren for å slikke sol på South Beach eller svinge golfkøllene. Les mine reisetips for Miami og anbefalinger på gode hoteller til best mulig pris. Beste tiden på året å dra er i mine øyne perioden fra høstferien til påskeferien, Sommeren kan være veldig varm og fuktig men det er fortsatt mulig å nyte en god ferie for det. Ønsker du en rimelig reise til Florida er November og tiden før jul en perfekt periode. Da er prisene på både flybilletter, hotell og ikke minst cruise på det laveste og været er ganske stabilt.    

Miami Beach – Ocean Drive – Foto Pixabay
Flybilletter til Miami

Utvalget på flyreiser til Miami er omfattende. Norwegian flyr 2 ganger ukentlig direkte til Fort Lauderdale og SAS flyr direkte til Miami 2 ganger ukentlig neste vinter. Fra før er konkurransen stor og utenfor høysesong (sommerferien og tiden fra jul til påske) er det i perioder mulig å finne flybilletter til priser under kr 3500 med stopp i London eller Frankfurt. Har du lyst å prøve Airbus 380 har Lufthansa en rute via Frankfurt. Les min side om flybilletter til USA for tips om hvordan du finner de billigste billettene.   

Hotell tips og anbefalinger i Miami Beach

Hotellpriser svinger veldig i Miami Beach. Ettersom mange amerikanere reiser hit i helgene stiger prisene en god del da. Har du planer om en rundreise i Florida kan du derfor ofte spare en del penger ved å legge dagene du besøker Miami til midtuke. Prisene er også høyest på hoteller som ligger direkte på Ocean Drive. Flytter du deg at par kvartaler innover eller lenger mot nord faller prisene og du får mye mer for pengene. Hampton Inn South Beach er et eksempel på et forholdsvis nytt og greit hotell som ligger nesten ved stranda bare et stenkast unna shopping gaten Lincoln Road. Her får du en god frokostbuffet inkludert i prisen så hotellet gir god valuta for pengene 

Kimpton Surfcomber Hotel ligger rett over gata direkte på stranda til en fornuftig pris. Ocean Drive og Lincoln Road har du i gåavstand. Hotellet har et veldig hyggelig poolområde:

Kimpton Hotel Surfcomber

Dette hotellet har en spesiell plass i mitt hjerte, det var det første hotellet jeg bodde på når jeg begynte å reise til USA for snart 30 år siden?.   

Loews Miami Beach er et av de få barnevennlige hotell i Miami med egen barneklubb. Hotellet er flott og sentralt beliggende men av den litt dyrere sorten.   

Hotel Breakwater South Beach er et hyggelig hotell med god beliggenhet direkte på Ocean Drive. Prisene bruker å være greie i forhold til beliggenheten og du får en enkel frokost inkludert i prisen. Vær klar over at det kan bli litt støy fra nattelivet på Ocean Drive. 

Seaside Apartment Hotel er et rimelig alternativ for deg som vil bo rimelig og nærme stranden men ikke trenger å bo på South Beach. Her får du små hyggelige studio leiligheter og gratis parkering for leiebilen.   

I Miami kan du også finne billige hoteller via Priceline og Hotwire hvis du er litt fleksibel og opptatt av å få mest hotell for pengene. Der bestiller du rom uspesifisert, men velger standard og beliggenhet. Du kan spare opp til 50% i forhold til vanlige priser i perioder med lav etterspørsel (fortrinnsvis ukedager). Les mer om hvordan dette fungere på min side om billige hoteller via Priceline. Ønsker du å spare over 10% på alle dine hotell bookinger bør du lese min artikkel om rabatt på hotell.  

Restauranter i Miami:

Miami har mye spennende å tilby for enhver smak på restaurantsiden med mye god sjømat. Jeg anbefaler å prøve innslag fra det kubanske og karibiske kjøkken for eksempel på eksklusive Ola at the Sanctuary. Har du lyst på sjømat er Joes Stone Crab en klassiker i Miami. Har du lyst på en liten kjøretur langs kysten stopp gjerne på en av mine favoritter Aruba Beach Cafe i den lille byen Lauderdale by the Sea 45 minutter nord for Miami Beach og prøv deres Fresh Florida Mahi Mahi. Andre ting du bør prøve mens du er i Miami er Conch Fritters og Key Lime Pie.   

Sightseeing i Miami:

Det mest spennende du kan finne på i Miami er egentlig å nyte folkelivet rundt South Beach og Ocean Drive. Du kan gjerne starte oppholdet i Miami med en rundtur på en Hop-On-Off buss, det gir deg et greit overblikk over byen. Big Bus Tours har turer som både tar deg langs strendene og til downtown Miami hvor du har muligheten å ta et stopp i Coconut Grove eller den kubanske bydelen Little Havana for en drink.   

Leiebil i Miami:

Så lenge du oppholder deg i området rundt South Beach har du normalt ikke behov for leiebil og parkering er dyrt. De fleste leier dog bil etter noen dager for å reise videre i Florida eller ta dagsturer i området. Det er spesielt populært å leie cabriolet i Miami og prisene for dette er overkommelige. Les gjerne min artikkel om leiebil i Miami for tips. Ellers er Miami også et godt utgangspunkt for de som ønsker å dra på roadtrip i Florida.  

Har du noen spørsmål så still de gjerne i kommentarfeltet nedenfor. Vil du lese flere tips om Miami kan jeg anbefale Thrillist reiseguide for Miami.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *