Roadtrip Route 66

«Get your kicks on Route 66». Denne roadtripen anses av mange som den mest legendariske av dem alle. På sine nesten 4000 kilometer fra Chicago til Los Angeles tar den deg med gjennom hjertet av USA og hele 3 tidssoner og 7 stater. Selv om Route 66 offiisielt ikke finnes som highway lenger kan man mange steder følge den originale ruten og treffer på mange historiske severdigheter.

Roadtrip Route 66
Route 66

Mitt forslag til reiserute følger Route 66 på store deler av roadtripen men tar også avstikkere til byer som Las Vegas som jeg mener man bør få med seg på turen. Ruten kan kjøres på 14 dager om man ønsker det men jeg ville personlig lagt opp til 3 uker eller mer og legge til litt ekstra tid på de ulike stoppene.

 

 


Leiebil til din roadtrip langs Route 66

Skal man først kjøre en roadtrip som Route 66 bør det i mine øyne skje i en skikkelig amerikansk bil. Selv ville jeg foretrukket en SUV så man sitter høyt eller leid en skikkelig amerikansk sportsbil om budsjettet tillater dette. Vær obs på at du vil få et gebyr for enveisleie av bil når du henter ut leiebil i Chicago og leverer i Los Angeles. For en fullsze SUV i 2 uker inkludert gebyr for enveisleie bør du beregne rundt kr 14000 om du leier i Chicago eller kr 10000 om du reiser motsatt vei. Les også gjerne mine tips om leiebil i USA.

Ruteforslag for en roadtrip langs Route 66

Start med en avslappende dag eller to i Chicago så du kommer deg over jetlagen. Dagene kan brukes til shopping i byens hyggelige handlegater eller ta en rundtur med en Hop-on-off bus for å få et overblikk over byen. Finnes muligheten er det også en opplevelse å få med seg en baseball kamp på Wrigley Fields. For overnatting kan jeg anbefale Hampton Inn Chicago Downtown med sentral beliggenhet.  

Chicago – Springfield (325 km):

Start med en frokost på legendariske Lou Mitchell´s og ta et bilde av skiltet i Adams Street som markerer starten av Route 66. Hent så ut leiebilen og start på første etappe av denne fantastiske roadtripen. Turen går stort sett langs I-55 gjennom store landbruksområder sørover til Springfield. På strekningen finnes det flere anledninger å forlate motorveien og følge den historiske Route 66. Jeg anbefaler blant annet et stopp i Atlanta og et besøk i The Palms Grill Café. Dagen avsluttes Abraham Lincolns hjemby Springfield og overnatting på The State House Inn.

Springfield – St. Louis (160 km)

Etter en kort kjøretur ankommer du idag til St. Louis hvor du krysser Mississippi River. Nyt en rolig ettermiddag med en spasertur langs elvens bredder og se The Gateway Arch. Pass også på å nyte en iskrem på den ikoniske iskrembutikken Ted Drewes. Overnatting på Hampton Inn St. Louis Downtown.

St. Louis – Joplin (460 km)  

Idag følger du Mark Twains fotspor videre til småbyen Joplin. Få med et besøk i kalkstens grottene Meramec Caverns og fortsett videre langs I-44. Også på denne strekningen er det rikelig med muligheter for å ta avstikkere til historiske Route 66. Blant annet er Munger Moss Motel i Lebanon verdt et fotostopp. Overnatting på La Quinta Inn.  

Joplin – Oklahoma City (350 km).

Kjøreturen går videre mot Tulsa. Etter Tulsa finner du den største bevarte delene av Route 66 hvor du kan følge den originale veien i nesten 200 km. I Oklahoma City kan du blant annet besøke Route 66 museet. Overnatting på Best Western Broadway Inn.

Oklahoma City – Amarillo (430 km)

Følg I-40 mot vest og du krysser etter kort tid grensen til Texas og fortsetter til cowboy byen Amarillo. Her bør du helt klart spise middagen på berømte Big Texan Steak Ranch. Klarer du å spise deres 2 kilos biff på under en time er den gratis! Overnatting på Holiday Inn Express Amarillo West

Amarillo – Tucumcari (180 km)

Ta et stopp ved Cadillac Ranch på vei ut av Amarillo. På dagens etappe paserer du store rancher og bomullsmarker. Husk at klokken stilles en time tilbake når krysser grensen til New Mexico. I Tucumcari anbefaler jeg sterkt å overnatte på legendariske Blue Swallow Motel, men husk å bestille i god tid!

Roadtrip route 66 - klassisk motell
Motel Route 66

Tucumcari – Santa Fe – Albuquerque (360 km)

Idag går kjøreturen opp til Santa Fe, hovedstaden i New Mexico med sine fine bygninger i Adobe stil. Tilbring noen timerher før turen går videre ned til Albuquerque og en kveld i den historiske gamlebyen. Overnatting på Best Western Plus Rio Grande. 

Albuquerque – Gallup (230 km)

En avstikker til indianerreservatet Acoma Pueblo er verdt turen. Etter det fortsetter dagens etappe til westerbyen Gallup hvor du bør overnatte på det legendariske El Rancho Hotel.   

Gallup – Grand Canyon (430 km)

Painted Desert og Petrified Forest er stopp du bør du få med deg på turen idag. Pass på å ankomme Grand Canyon tidsnok om du vil få med deg solnedgangen, Overnatting i selve parken på Best Western Grand Canyon Squire Inn. 

Grand Canyon – Las Vegas (440 km)

tart dagen tidlig om du vil få med deg soloppgangen før du ved lunsjtider kjører videre mot Las Vegas. Les mere om hva du bør få med deg og Grand Canyon tips herFra Seligman til Kingman kjører du på den delen som kalles for hjertet av Route 66 og er den mest velholdte. Deretter forlater du Route 66 og kjører nordover over Hoover Dam til Las Vegas. Nyt et par dager i denne flotte byen. Les min artikkel med tips og hotell i Las Vegas for tips om hvor du bor bo eller vil ha noen innspill om hva du kan finne på her. Overnatting for eksempel på Tropicana Las Vegas.

roadtrip route 66 - las vegas strip
Las Vegas Strip

Las Vegas – Los Angeles (480 km)

Turen går videre sørover forbi Mojave ørkenen. Jeg anbefaler et stopp i spøkelsesbyen Calico før turen går videre til Los Angeles og Santa Monica. Her avsluttes Route 66 ved Stillehavet og jeg anbefaler å bli værende her noen dager og oppleve Los Angeles. For tips om hva du kan finne på og hvor du bør bo les gjerne min artikkel med tips om Los Angeles.

Alternativ Rute: Ønsker du å legge inn noen avslappende dager ved poolen
underveis kan jeg foreslå en alternativ rute. Fra Gallup kjør via Tonto National Forest ned til Scottsdale (430 km). Her finner du mange gode resort hoteller til fornuftige priser som eksempelvis Gainey Suites. Derfra fortsetter du via Sedona opp til Grand Canyon (370 km) igjen og følger resten av ruten derfra..      

Hotell og Motell til din Route 66 Roadtrip:

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde budsjettet for roadtripen nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på kr 1200 per rom og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. For mere tips rundt hoteller og hvordan du kan spare litt penger på overnatting les gjerne min artikkel om hotell og motell i USA.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *