Kredittkort og minibanker i USA

Kredittkort og Minibanker i USA
Kredittkort USA

I USA kan man betale med Visa og Mastercard kort over alt så du bør ha med deg kredittkort når du reiser. Jeg anbefaler alltid å ha med 2 ulike kort i tilfelle man mister ett eller får tekniske problemer. Betaling med chip og pin kode begynner å bli veldig utbredt men fortsatt er det en del steder man drar kortet på den gamle måten og må signere. Derfor er USA også et land med større fare å få kopiert (“skimmet”) kortet. Derfor anbefaler jeg alltid å betale med et kredittkort og ikke Visa Debet kortet som er knyttet rett til kontoen i banken. Da blir ikke kontoen tømt om du skulle havne i den uheldige situasjonen at kortet blir kopiert.

Minibanker i USA

Minibanker heter ATM i USA. Du finner disse overalt utenfor banker, på kjøpesenter og der turister ferdes så det er ikke noe problem å få tatt ut kontanter. I USA tar den banken som driver minibanken ofte et gebyr for kontant uttak som normalt ligger på 2 til 5 USD. Dette gebyret kommer i tillegg til gebyret den norske banken eller kortselskapet tar som typisk ligger på kr 40 pluss 1%. Det finnes noen kredittkort som gir deg gebyrfrie uttak som eksempelvis kortet til Bank Norwegian eller Gebyrfri Visa fra Santander.  Alle kort tar et valutapåslag på 1,75% til 2,00% ved varekjøp og kontantuttak. Når du reiser til USA bør du ta ut litt kontanter på forhånd og passe på å ha litt en dollar sedler tilgjengelig da nesten alle i serviceyrket forventer litt tips. 

Kredittkort jeg kan anbefale for reisen til USA:

Remembercard* gir gode rabatter på leiebil i USA og også hoteller og kan hjelpe deg å spare litt penger på selve reisen. Kortet tilbyr også en reiseforsikring inkludert hvis over 50% av reisen er betalt med kortet . Reiser du til USA er det ekstremt viktig å ha reiseforsikring så har du ikke en helårs forsikring fra før er reiseforsikringen i kredittkortet et greit minimums alternativ.

*Eff. rente på Remembercard 25,4 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408.

Revolut er en bra løsning for de som vil slippe bankenes valutapåslag. Her overfører du penger på forhånd til din Revolut konto og kan så betale med Revolut Visa kortet uten valutapåslag. Du kan også ta ut opp til kr 2000 uten gebyrer og valutapåslag per måned. En veldig god løsning for alle som reiser generelt (ikke bare i USA). Revolut er også et godt alternativ for deg ikke får innvilget kredittkort eller av ulike grunner ikke ønsker dette.

You may also like...

2 Responses

 1. Milli sier:

  Hei,

  Gjelder denne rabatten enda?

  Mvh

  Camilla

 2. roadtripusa sier:

  Hvis det er rabatten på leiebiler du tenker på så gjelder den fortsatt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *