Kredittkort og minibanker i USA

Kredittkort og Minibanker i USA
Kredittkort USA

I USA kan man betale med Visa og Mastercard kort over alt så du bør ha med deg kredittkort når du reiser. Jeg anbefaler alltid å ha med 2 ulike kort i tilfelle man mister ett eller får tekniske problemer. Betaling med chip og pin kode begynner å bli mer utbredt men fortsatt er det mange steder man drar kortet på den gamle måten og må signere. Derfor er USA også det landet det er størst fare å få kopiert (“skimmet”) kortet. Derfor anbefaler jeg alltid å betale med et kredittkort og ikke Visa Debet kortet som er knyttet rett til kontoen i banken. Da blir ikke kontoen tømt om du skulle havne i den uheldige situasjonen at kortet blir kopiert.

Minibanker i USA

Minibanker heter ATM i USA. Man finner disse overalt utenfor banker, på kjøpesenter og der turister ferdes så det er ikke noe problem å få tatt ut kontanter. I USA tar den banken som driver minibanken oftest et gebyr for kontant uttak som normalt ligger på 2 til 5 USD. Dette gebyret kommer i tillegg til gebyret den norske banken eller kortselskapet tar som typisk ligger på kr 40 pluss 1%. Det finnes noen kredittkort som gir deg gratis uttak i utlandet som feks kortet til Bank Norwegian.  Når du reiser til USA bør du ta ut litt kontanter på forhånd og passe på å ha litt en dollar sedler tilgjengelig da nesten alle i serviceyrket forventer litt tips. 

Kredittkort jeg kan anbefale for reisen til USA:

Bank Norwegian* – Tilbyr gratis uttak i minibanker og du tjener opp 1% bonus på varekjøp som du kan bruke til din neste flybillett til USA med Norwegian. *Eff. rente på Norwegian kortet 23,1 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.764.

Remembercard* – Gir gode rabatter på leiebil i USA og også hoteller og kan hjelpe deg å spare litt penger på selve reisen. *Eff. rente på Remembercard 25,4 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408.

Begge disse kortene er uten årsavgift og tilbyr også en reiseforsikring inkludert i kortet hvis over 50% er betalt med kortet. Reiser du til USA er det ekstremt viktig å ha reiseforsikring så har du ikke en helårs forsikring fra før er reiseforsikringen i kredittkortet et greit minimums alternativ.

You may also like...

2 Responses

 1. Milli sier:

  Hei,

  Gjelder denne rabatten enda?

  Mvh

  Camilla

 2. roadtripusa sier:

  Hvis det er rabatten på leiebiler du tenker på så gjelder den fortsatt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *