Flybilletter til USA

Mange lurer på hvilket flyselskap de bør satse på når de bestiller flybilletter til USA til sin planlagte roadtrip. Fra Norge finnes det i dag gode fly forbindelser til de fleste viktige ferie destinasjonene i USA.

Florida:

De fleste starter sin Florida ferie i Miami. Dit kan du nå fly direkte fra Oslo 4 dager i uken med SAS og de resterende 3 dagene går ruten via København. Norwegian flyr 2 ganger per uke direkte til Fort Lauderdale som ligger en halvtimes kjøring nord for Miami. Ettersom dette er en mindre flyplass går ofte ting som passkontroll og bagasje litt fortere her.

Har du planer om å besøke Orlando og Disney World har Norwegian også en direkte flyrute dit en gang ukentlig. SAS flyr til Orlando via New York med mulighet for å legge inn et par dagers stoppover der på veien. Enveisleie av leiebil er gratis innenfor Florida så det går fint an å starte ferien i Miami og avslutte med hjemreise fra Orlando (eller omvendt).

En flybillett til Florida kan du i kampanjeperioder utenfor sesong få fra rundt kr 3500 men du bør belage deg på å betale det dobbelte i skoleferier.

California:

SAS flyr via København til San Francisco og via Stockholm til Los Angeles. Norwegian flyr direkte 2 ganger ukentlig til både San Francisco (Oakland) og Los Angeles. En flybillett til San Francisco kan du i kampanjeperioder utenfor sesong få fra rundt kr 4000 men du bør belage deg på å betale det dobbelte i skoleferier. I San Francisco arrangeres også en del store it messer som kan påvirke både prisene på flybilletter og hotellrom.

Fly SAS eller Norwegian?

SAS har oppgradert alle sine langdistanse fly med nye kabiner og nytt underholdningssystem så de har blitt et hyggelig alternativ til USA. Hos SAS er mat og bagasje inkludert i prisene og du får Eurobonus poeng. En tur til Miami for eksempel gir i skrivende stund 9000 poeng som er nesten nok til en innenriks reise i Norge. Norwegian flyr med nye moderne Dreamliner fly og har fordelen av direkte fly til California om tidene passer. Hos Norwegian koster bagasje og mat ekstra.   SAS flyr med seter i oppsett 2-4-2 i motsetning til 3-3-3 hos Norwegian. Reiser dere to sammen er det muligheter for å få en toseter for dere selv ved å bestille seter på forhånd hos SAS (kr 250 per vei) eller ved innsjekk dersom det er ledig. Er dere tre som reiser sammen passer konfigurasjonen hos Norwegian bedre. Mange tror at Norwegian er billigst men tar du med bagasje og mat så varierer det faktisk hvem av disse to som har de beste prisene.

SAS Plus:  

Et lite tips er at SAS i det siste ofte kjører kampanjer på billetter i SAS Plus (SAS Plus Saver) til hyggelige priser om du er tidlig ute. Da får du:

  • Bedre benplass
  • Bedre mat og gratis drikke hele turen
  • Egen innsjekking, fasttrack og tilgang til lounge før reisen (utvalgte flyplasser)
  • 2 stk bagasje inkludert
  • Flere Eurobonus poeng (nok til en innenriks
    reise i Norge)
  • Gratis setevalg

Andre alternativ

Ofte ligger prisene bare et par tusen over en vanlig billett hvilket jeg personlig mener er vel anvendte penger for å få en god start på reisen når man først tar seg råd til en roadtrip.  Andre alternativ:

Det finnes selvfølgelig andre alternative ruter med mellomlanding i Europa, men husk at de billigste
billettene ofte har ganske lang ventetid mellom flyavgangene. KLM via Amsterdam er som regel et
godt alternativ da flyplassen er ganske oversiktlig. KLM funger også bra for desom flyr fra andre større byer i Norge som har forbindelser dit. Lufthansa via Frankfurt er også et alternativ men her syntes jeg flyplassen er litt mere uoversiktlig ved transfer. London og Paris er flyplasser jeg ville unngått ved mellomlandinger på flyreiser til USA. 

Reiser du med mellomlanding i USA og videre med innenriks fly må du gjennom passkontroll og hente ut bagasjen ved mellomlandingen.

Beste søkemotor for fly til USA

Den beste søkemotoren for å finne billige flybilletter syntes jeg er Momondo. Momondo søker på tvers av mange flyselskaper og reisebyråer og viser billigste pris på dine flybilletter på valgt dato. I tillegg vises også en datooversikt med alternative datoer og priser. Du ser reisetid på de ulike alternativene og kan velge ruteplan for å kombinere ulike avganger og se pris.

Dog forsøker jeg å unngå å bestille via de mange online reisebyråene som kommer opp hos Momondo og foretrekker å bestille direkte hos flyselskapet om ikke det er mye dyrere. Mange av disse reisebyråene er kjent for dårlig kundeservice og skjer noe uforutsett underveis som kanselleringer eller forsinkelser er det alltid lettere å forholde seg direkte til flyselskapet. Reisebyråer som holder et bra servicenivå med lange åpningstider er Ticket.no og Wideroe.no. Mange er ikke klar over at Widerøe selger flybilletter til andre selskaper også og de har en kundeservice som er døgnåpen på ukedager og åpen i helgene.