Forsikring på leiebil i USA

Forsikring leiebil USA
Leiebil USA – Forsikring – Foto Pixabay

Et av de spørsmålene jeg ofte får er rundt forsikring når man bestiller leiebil i USA. Er virkelig alt inkludert eller må jeg tegne noen ekstra forsikringer når jeg henter ut bilen? Jeg skal forsøke å svare på dette i denne artikkelen. Først og fremst bør du alltid bestille leiebil via en norsk webside før du reiser til USA. Da kan du være trygg på at alle nødvendig forsikringer er inkludert og har høy nok dekning. Leier du bil via en amerikansk side eller direkte av et kontor i USA så kommer mange forsikringer og skatter i tillegg til prisen. Bakgrunnen til dette er at forsikrings systemet fungerer litt annerledes i USA. Amerikanere kan ofte bruke sin vanlige bilforsikring også på leiebiler eller har leiebilforsikring inkludert i sitt kredittkort.

Gode sider for bestilling av leiebil er Autoeurope og Rentalcars. Disse to er seriøse selskaper som formidler leiebiler fra alle de store selskapene som Alamo, Hertz og Avis. Bestiller du via disse kan du være trygg på at alle nødvendige forsikringer inkludert. Prisene er konkurransedyktige og du kan også oppnå ytterligere 10% rabatt på leiebil hos Autoeurope ved bruk av rett kredittkort.    

Hvilke forsikringer er inkludert om du bestiller leiebil i USA via en norsk side

SLI / ALI – Supplementary Liability Insurance

Utvidet ansvarsforsikring som vanligvis dekker opp til 1 million USD. Har du ikke denne er det kun den lovpålagte ansvarsforsikringen som er inkludert og den dekker i noen stater så lite som 30.000 USD.   

LDW / CDW – Loss Damage Waiver

Tilsvarende kaskoforsikring i Norge som dekker skader på leiebilen. Denne skal ha null i egenandel (zero excess)

TP – Theft protection

Dekker tyveri av bilen og også denne skal ha null i egenandel (zero excess)

Extended cover windshield, tyres, underside of car (utvidet dekning)

Hos noen leiebil selskaper i USA dekkes ikke skader på frontrute, dekk og undersiden av bilen hvis du ikke tegner en ekstra tilleggsforsikring. Leier du bil via Autoeurope er dette inkludert hos de fleste selskaper (unntatt Budget og Avis i skrivende stund). Se etter “utvidet dekning” eller les under vilkårene.  

Hvilke forsikringer trenger du ikke når du bestiller leiebil i USA

PAI – Personal Accident Insurance

Tilsvarer en ulykkesforsikring for de som sitter i bilen og du er allerede dekket via din reiseforsikring.

PEI – Personal Effects Insurance

Dekker reisegodset ditt og også denne følger med i reiseforsikringen.

En forsikring du selv må vurdere om du trenger:

Extended Roadside Protection:

Dette er en ekstra forsikring som dekker hvis du går tom for bensin, låser deg ute /mister nøkler, punkterer eller får flatt batteri. Den dekker også kostnader til tauing hvis bilen for motorstopp. Prisen ligger i skrivende stund på 4.99 USD (+tax) hos Alamo og du må nesten selv vurdere om du syntes den er verdt pengene. Personlig dropper jeg denne forsikringen, skulle jeg mot formodning punktere underveis koster det mindre for veihjelp enn jeg betaler for forsikringen i to uker.

Når du henter ut bilen vil de ansatte forsøke å selge deg noen av disse ekstra forsikringene sammen med oppgraderinger. De ansatte får provisjon av mersalget og det er bare å si høflig nei til dette.

Når du booker via Autoeurope og Rentalcars vil også disse forsøke å selge deg sine egne ekstra forsikringer “Supercover / Extra Cover”. Disse dekker som regel mye av det samme som Extended Roadside Protection” og noen andre dekninger som refusjon av ubenyttede leiedager. Personlig syntes jeg disse forsikringene er unødvendige På min side om leiebil i USA kan du lese mere om hvordan du finner de billigste prisene på leiebil og få flere gode tips. 

Har du noen spørsmål er du velkommen til å stille de i kommentarfeltet.

You may also like...

2 Responses

 1. emin sier:

  hei of takk for et informativt nettsidet. jeg hadde et spesifikk spørsmål. i vilkårene til autoeurope (leie hos avis) står følgende (se nede). jeg forstår ikke helt om Super Breakdown Cover Pakken dekker opp til 800 euro i tilfelle glassskade eller om det er 0 i kostnader i tilfelle glass, eller understell skader. takk for svaret

  “Skader på dekk og glass er dekket i leieavtalen din med Auto Europe. Ved skader på dekk eller glass, vil du bli belastet lokalt av leverandøren. Auto Europe vil refundere beløpet som ble belastet lokalt etter leieperioden .
  Kun reparasjonskostnader vil bli refundert opp til et beløp på eur 800. Eventuelle administrasjonsgebyr i forbindelse med reparasjonene, slepe avgifter og gebyrer på grunn av tapte utleie dager vil ikke bli refundert.Null egenandel med Super Breakdown Cover Pakken inkluderer: skader på hjul, glass, underside og tak på kjøretøyet med null egenandel, taueavgifter, refusjon av ubrukte dager på grunn av medisinske årsaker eller skade på tilleggsartikler (GPS, barnestol, etc.). ). .”

  • roadtripusa sier:

   Hei, den teksten er motsigende og vanskelig å bli klok på. Anbefaler generelt å leie bil fra andre enn Avis via Autoeurope da er forsikring av glass, hjul osv inkludert og du trenger ikke velger Super Breakdown Cover. Kan anbefale Alamo, har bare gode erfaringer med de.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *