Badeferie på Floridas beste strender – Clearwater Beach

Mange har lyst å kombinere en roadtrip i Florida med en deilig badeferie. Mens South Beach i Miami byr på det beste utelivet og de fleste kjendisene er det i området rundt Clearwater og St. Pete Beach ved de meksikanske gulfen du finner de beste strendene i Florida. Her kan man friste med milevis av krittvite strender som ofte er med helt på toppen når verdens beste strender kåres. Tempoet er litt lavere enn i Miami men du har fortsatt et bra uteliv og god tilgang til restauranter. På de mange strandbarene kan du nyte solnedgangen med en iskald øl eller frozen margarita i hånden. Ønsker du litt byliv så ligger Tampa bare et steinkast unna.   

Badeferie i Florida - Clearwater Beach
Hvordan komme dit

Starter du ferien i Miami området er det cirka 4,5 timers kjøring opp til strendene rundt Clearwater og St. Pete Beach. Vil du reise direkte hit så flyr blant annet Lufthansa til Tampa via Frankfurt. Fra flyplassen i Tampa er det 30 – 45 minutters kjøretid ut til strendene og en drøy times kjøring til Orlando og Disney World. Et alternativ kan være å å fly med SAS direkte til Miami ene veien og så fra Tampa via New York tilbake (eller omvendt). I Florida betaler du ingen avgift for enveisleie av leiebil

Hoteller og leiligheter

I området Clearwater og St. Pete Beach finner du et stort utvalg av både leiligheter og hoteller. Jeg skal forsøke å komme med noen anbefalinger i ulike prisklasser:

Clearwater Beach

Her finner du stranda som Tripadvisor kåret til USAs beste i 2016. På den hyggelige strandpromenaden samles folk ved Pier 66 for å oppleve solnedgangen etter en deilig dag på stranda. Hampton Inn & Suites Clearwater Beach er et populært nytt hotel på den sydligste delen av stranden med frokost inkludert i prisen. Ønsker du å bo med litt høyere standard kan jeg anbefale Sheraton Sand Key Resort på en liten øy litt syd for sentrum. Velger du et Club Room har du både frokost og drinker på ettermiddagen inkludert i prisen.  

Treasure Island

Treasure Island er et hyggelig og litt roligere område av stranden som ligger omtrent midt mellom St. Pete Beach og Clearwater. Her finner du blant annet Sunset Vista Suites som tilbyr store familievennlige leiligheter rett på stranden. Et rimeligere alternativ er The Tahitian Resort som er et sjarmerende og typisk amerikansk motell med små leiligheter som gir plass til hele familien. Fra begge disse er det gå avstand til John´s Pass Village, et område med mange gode restauranter og barer.

St. Pete Beach

St. Pete Beach er litt mere livlig og ekslusivt og prisene på overnatting noe høyere. Et sentralt hotell med fornuftige priser er Beachcomber Beach Resort. Ønsker du familievennlige leiligheter med mulighet til å lage mat selv er Alden Suites et godt alternativ. Er du ute etter gode resort hoteller med mye liv og aktiviteter for barna er Trade Winds Island Resort eller det eksklusive Don Cesar Resort gode alternativer i den litt høyere prisklassen.

Mere info om området kan jeg anbefale å å lese websidene til turistkontoret for Clearwater og St. Peterburg Beach.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *