Hotell og Motell i USA

Hotell og motell i USA er den største utgiftsposten på en roadtrip eller ferie. Les tipsene som gir deg mest valuta for pengene på overnatting og hva du bør tenke på i forhold til hoteller og moteller på din reise i USA.  

Hotell i USA

Et spørsmål mange stiller seg er om de bør bestille hotellrom på forhånd på en roadtrip eller ta det underveis for å kunne være mere fleksibel. Jeg mener personlig det er smak og behag. Noen vil ha hele reiseruten klar før de reiser og slippe å tenke på hvor de skal overnatte mens andre vil beholde friheten å kunne ta en dag om gangen. Generelt er det billigere å bestille god tid i forveien og i noen av de største byene som San Francisco og i nasjonalparkene kan det være både vanskelig og dyrt å finne hotellrom på sparket.

I gamle dager kjørte man rundt og så etter moteller med skilt «Vacancy» når man trengte rom. Idag kan man bruke apper fra Tripadvisor eller Hotels.com som enkelt viser ledige rom i nærheten og pris. Velger du å bestille hoteller og moteller underveis bør du i høysesong og i populære områder ikke vente for lenge utover ettermiddagen før du booker rom for natten da det kan bli fullt. En god løsning kan være å booke rom i større byer og nasjonalparker på forhånd og ta etappene mellom mere på sparket. Pass på at rom eventuelt kan avbestilles dersom du endrer planer etter hvert.

Spar penger på overnatting hos Hotels.com

Hos Hotels.com kan du oppnå 6% rabatt plus hver 10. natt gratis hvis du kombinerer deres fordelsprogram Rewards og betaling med kredittkortet Remembercard. Det kan gi en innsparing på 12-14% på dine hotellbookinger. Les mere om dette på min side om rabatter på hotell og leiebil.

Bestille direkte hos de store hotellkjedene i USA

Foretrekker du å bestille direkte hos de store hotellkjedene anbefaler jeg å melde seg inn i deres fordelsprogram. Da tilbyr de ofte «Members Only» priser som er litt lavere enn de som er tilgjengelige ellers. Disse prisene er ofte fleksible så man kan avbestille inntil få dager før ankomst og man betaler heller ikke på forskudd. De store kjedene har som regel flere typer hoteller i ulike prisklasser:

  • Hilton tilbyr kjeden Hampton Inn som er litt enklere hoteller i byene og langs hovedveiene med frokost inkludert. Homewood Suites tilbyr studio leiligheter med gratis frokost og minikjøkken. På Embassy Suites får du alltid separat soverom og både frokost og snacks / drinker på ettermiddagen inkludert.
  • Marriott har overtatt Sheraton kjeden i USA og har tilsvarende Fairfield Inn, Residence Inn og Springhill Suites som rimeligere alternativer med frokost inkludert. Kjeden har nå bare på Manhattan over 200 hoteller tilgjengelig i alle prisklasser hvorav rundt 80 har frokost inkludert. På de hotellene som ikke har frokost inkludert kan du ofte kjøpe dette til på forhånd til en fornuftig pris (Breakfast Rate)

De rimelige kjedene nevnt ovenfor gir som regel god valuta for pengene og er ofte blant de jeg anbefaler på mine ruteforslag. Frokost inkludert hjelper deg å holde et fornuftig budsjett på en roadtrip. Skal du kjøpe frokost på Ihop eller lignende går det fort minst kr 300 for 2 personer. Så du kan velge en taktikk og bestille alle rom via Hotels.com og samle gratis netter der eller samle mest mulig bestillinger hos en eller to av de store hotellkjedene. Som medlem i fordelsprogrammene får du gratis wifi på de hoteller der ikke dette er inkludert hos både Hilton og Marriott  

Hoteller i USA med frokost inkludert

På amerikanske hoteller er normalt ikke frokost inkludert i prisen. Det finnes dog etterhvert en del hotellkjeder i mellomklassen som har frokost inkludert i prisen (som i eksemplene ovenfor). En oversikt over hvilke hoteller som har den beste gratis frokosten kan du lese her. Både hos Hotels.com og direkte hos kjedene kan du enkelt filtrere på gratis frokost når du booker. På hoteller uten frokost inkludert kan du ofte velge pakkepriser med frokost til en fornuftig pris hvis du booker direkte på hotellets hjemmeside.

Størrelse på senger på hotell i USA

Når man bestiller hotellrom får man ofte valget mellom «2 queen beds» eller «1 king bed». En queen bed er normalt 160 cm bred mens en king bed er fra 180 cm bredde.

Overnatte med barn i USA

Ekstrasenger er et forholdsvis ukjent begrep i USA. Skal du ha med deg barn må du bestille rom med nok sengeplasser. Med «2 queen beds» på rommet kan barna sove i den ene dobbeltsenga. For en familie kan det være en fordel å booke hos en av kjedene som tilbyr minisuiter. Da får du litt bedre plass og hos noen (feks Embassy Suites) muligheten for eget soverom hvor døren kan stenges. Kjøleskap er også kjekt å ha da kan du oppbevare snacks og drikke til underveis og flytte til en kjøleboks når du forlater hotellet.

Overnatt billig på motell i USA

Vil du holde overnattings budsjettet lavt er det et godt utvalg av moteller i USA. To kjeder som vanligvis holder en grei standard i forhold til prisen er Super 8 og Days Inn. Hos begge får du en veldig enkel kontinental frokost inkludert og de tilbyr gratis wifi. La Quinta Inn ligger normalt litt høyere i pris og standard men er fortsatt rimelige. Disse motellene ligger som oftest langs hovedveiene og mindre sentralt i utkanten av de større byene. Prisene for et rom på disse motellene ligger normalt fra kr 450 til 700 per natt og noe høyere i storbyene og i nærheten av nasjonalparker.

Motell i USA
Motell i USA

Et annet alternativ for å finne billige hoteller er å bruke sider som Priceline og Hotwire. Dette er to amerikanske bookingsider som gir deg muligheten å bestille hotellrom uspesifisert. Du er garantert standard og hvilket området hotellet ligger i men du får ikke oppgitt navnet på hotellet før du har bestilt. Les mer om hvordan dette fungerer på min side om billige hotell via Priceline.