Enveisleie leiebil i USA

Mange som drar på roadtrip i USA har planer om enveisleie av leiebil og lurer på hva kostnaden er for dette. I denne artikkelen skal jeg forsøke å gi litt info og tips rundt dette.

En av utfordringene når man skal bestille enveis leie er at mange leiebil selskaper har veldig dårlig informasjon på sine hjemmesider om hvilke regler og kostnader som gjelder. Ofte står det bare at en avgift for enveisleie kan tilkomme og at denne vil fremkomme av bekreftelsen. Man vet med andre ord ikke hva kostnaden blir og kan da dårlig sammenligne tilbud fra ulike selskaper.

Autoeurope som jeg anbefaler for booking av leiebil i USA viser tydelig totalprisen for hele leien og hvor mye av dette som er avgift for enveisleie. Også sidene til Rentalcars.com viser tydelig totalprisen inkludert avgift for enveisleie.

Leiebil USA enveisleie gratis i florida og california
Screenshot Autoeurope

Hos Autoeurope og Avis kan du også oppnå ytterligere rabatt på leiebil ved å følge mine tips.   

Enveisleie leiebil i Florida

I Florida er enveisleie normalt gratis så lenge man holder seg innenfor staten. Du kan med andre ord fint hente ut leiebilen i Miami og levere den tilbake i Orlando og fly hjem derfra (eller omvendt)  

Enveisleie leiebil i California

I California er enveisleie normalt gratis og det inkluderer også kjøring til Las Vegas som ligger i nabostaten Nevada. Men det finnes noen unntak i høysesong (Juli – August) hvor en del bilutleiere har innført gebyr for enveisleie fra San Francisco. Grunnen til dette er den store etterspørsel i San Francisco som gir underskudd på biler. Gebyret er typisk 250 USD + tax (cirka kr 2500 totalt). Så har du planer om å kjøre en roadtrip langs Highway 1 mellom San Francisco og Los Angeles kan det lønne seg å kjøre motsatt vei.  

Enveisleie leiebil Chicago – Los Angeles (Route 66)

Mange har en drøm om å dra på roadtrip langs Route 66 mellom Chicago og Los Angeles. På denne strekningen må du beregne et gebyr for enveisleie på rundt 500 USD + tax (cirka kr 5000 totalt). Vær obs på at leiebilprisene generelt er lavere i California enn Chicago og du kan ofte få leiebil helt uten enveisavgift hvis du starter turen i Los Angeles. Ofte kan du halvere budsjettet for leiebil hvis du tar turen motsatt vei.   

Enveisleie leiebil New York – Miami

Å kjøre fra New York ned til Florida er også populært. På denne strekningen må du beregne et gebyr på rundt 500 USD + tax (cirka kr 5000 totalt). Avis er unntaket som i skrivende stund har et noe lavere gebyr på 200 USD + tax på denne strekningen. Også her er det slik at leiebilpriser er mye lavere i Florida så du sparer opp til 40% ved å starte turen i Florida og avslutte i New York.

Enveisleie leiebil Los Angeles – New York

Også ved reisen kyst til kyst må du beregne gebyr på 500 USD + tax (cirka kr 5000 totalt). Også her er det slik at leiebil prisene er lavest når du starter turen i California og ikke i New York.

Skal du legge ut på en roadtrip fra New York kan jeg varmt anbefale å ta første strekningen med tog. Å kjøre tog i USA er ganske behagelig og hurtigtoget tar deg fint den første etappen ut fra New York til Washington. Du slipper den masete trafikken ut av byen og sparer en god del penger også da leiebil prisene i New York er de høyeste i hele landet. Du kan ofte spare opp til 40% på leiebilen ved å leie i Washington i forhold til New York. Du slipper også å betale for dyr parkering hvis du vil tilbringe et par dager i Washington på turen.

Gebyrene på enveisleie forandrer seg ofte og informasjonen overfor er basert på hva som gjelder i skrivende stund. Har du spørsmål rundt enveisleie av bil stil de gjerne i kommentarfeltet nedenfor så skal jeg prøve å hjelpe.

You may also like...

4 Responses

 1. Tom Seeberg sier:

  Jeg tenker på å leie bil i USA i sept mnd for 10 dager. Jeg skal enveisleie fra Longwiev i Texas og levere bilen i Orlando intl airport. Hva må jeg regne med ift enveis? Strekka er på ca 1800 km.

  • roadtripusa sier:

   Hei, jeg er litt usikker da dette er en ganske liten utleiestason. Prøvde å gjøre et testsøk men fant ingen biler hos de store søkemotorene jeg vanligvis anbefaler. Fant ledige biler direkte hos Hertz men der oppgir de ikke noe avgift for enveis leie som jeg syntes høres merkelig ut. Ville nok tippe at den ligger mellom 400 og 600 USD et sted.

 2. Nina Nilsen sier:

  Hei,
  For en informativ blogg 🙂 takk for at du skriver!
  Skal på roadtrip fra spokane, wa til san francisco. Ser på «viktig info» på alle leiebilsider at det ikke er lov å kjøre ut av wa og or. Gjelder dette også selv om man betaler enveisgebyr? Er det best å leie bilen gjennom et reisebyrå i så fall? Vil forsikre meg før jeg står der og får et sabla gebyr.

  • roadtripusa sier:

   Hei,

   så lenge du booker via en norsk side som viser priser inkludert avgift for enveisleie skal det være lov å kjøre bilen mellom de stasjonene du søker på. Gjorde et søk hos Avis.no og der fikk jeg opp priser for denne kombinasjonen hvor avgiften for enveisleie er med. Hos Autoeurope derimot fikk jeg ikke noen resultater på tilsvarende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *