Leiebil i New York – Newark

Leiebil New York - Fullsize SUV
Leiebil New York – Fullsize SUV

Planer om å leie bil i New York? Les her hvordan du finner leiebil i New York til billigst mulig pris fra et seriøst selskap. Jeg gir deg også mye nyttig info om billeie i New York. New York er det dyreste stedet i hele USA å leie bil. Så mitt beste tips er egentlig å ikke å leie bil der i det hele tatt. I byen trenger du ikke leiebil og skal du ut på en roadtrip med start i New York finnes det noen gode alternativer for å spare litt penger. Jeg kommer tilbake til det lenger nede.

På begge flyplassene i New York (Newark og JFK) holder bilutleie firmaene til rett utenfor flyplassen. Etter ankomst følger du bare skiltene til Rental Cars og flyplasstoget (Airtrain) tar deg enkelt dit. 
Skal du leie bil i New York kan jeg anbefale Alamo. Det er et selskap jeg selv har gode erfaringer med og de ligger også helt på topp på Google anmeldelser blant alle bilutleierne. Leier du hos Alamo i New York har du følgende fordeler:

  • Du kan leie bilen med Gold Rate hvor 3 ekstra sjåfører og en tank bensin er inkludert i prisen. Det lønner seg når flere skal kjøre bilen.
  • Du kan selv velge bil i den kategorien du har bestilt på flyplassen
  • Er de som skal kjøre under 25 år så har Alamo også gode pakkepriser for unge sjåfører som ellers må betale et ganske høyt tillegg lokalt. 
  • Prisen på barneseter er lavere enn hos de fleste konkurrenter.
Leiebil anbefalinger i New York

De beste prisene på leiebil i New York fra Alamo og andre selskaper finner du som regel ved å leie via en av de store formidlerne. De har avtaler med alle de store leiebil selskapene og sammenligner priser mellom dem. Den formidleren jeg har best erfaring med er Autoeurope. De har konkurransedyktige priser og en bra kundeservice. Hos Autoeurope kan du også oppnå ytterligere 10% rabatt på leiebil ved bruk av rett kredittkort. Hos Rentalcars kan du velge kun å betale et depositum når du bestiller bilen og resten 4 uker før du skal hente ut bilen. Velger du å betale kun depositum mister du dette hvis du avbestiller. Så jeg anbefaler å betale hele leien med en gang så du kan avbestille gratis ved behov.

Priser på leiebil i New York

New York er som sagt det dyreste stedet i USA og leie bil. For en fullsize SUV må du beregne priser fra rundt kr 4000 per uke og oppover hvis du leier på Manhattan eller på en av flyplassene JKF eller Newark. De fleste bilutleierne har kontorer på Manhattan men jeg ville nok selv unngått å kjøre i trafikken der. Lei heller bil i Jersey City rett over broen fra Manhattan, der er prisene på leiebil ofte opp til 40% lavere. Alamo og alle de andre store utleierne har kontorer i området og lokaltoget PATH tar deg enkelt dit fra sentrale Manhattan. Normalt kan du levere bilen på flyplassen på slutten av turen uten at det koster noe ekstra.

 

 

Roadtrip med utgangspunkt i New York:

Har du tenkt deg på en bilferie med New York som utgangspunkt? Da ville jeg nok vurdert å ta første delen med tog. Amtrak tar deg komfortabelt til eksempelvis Washington DC om du planlegger en roadtrip langs østkysten vil kjøre fra New York til Miami. Prisene på leiebil er lavere der og du slipper både dyr parkering og bompenger. Er planen å gjøre den store roadtripen kyst til kyst så er det en god del billigere å starte i den andre enden. Les også gjerne min generelle artikkel om leiebil i USA for flere gode tips!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *