Roadtrip Chicago til Los Angeles med tog og bil

Dette ruteforslaget kombinerer tog og bil til en flott reise fra Chicago til Los Angeles. På turen besøker du 8 eller 9 stater og får oppleve noen av USAs fineste nasjonalparker uten å sitte i bil hver eneste dag. En perfekt roadtrip for deg som vil slippe å kjøre bil i de største byene eller har lyst å prøve hvordan det er å reise med tog i USA. Du bør beregne cirka 2 uker til denne turen,  

Leiebil til din roadtrip Chicago til Los Angeles

Til denne turen gjennom mange nasjonalparker ville jeg anbefalt en fullsize SUV der du sitter høyt og har godt med plass. For en ukes leie bør du beregne rundt kr 2500. Noen selskaper vil i tillegg belaste et gebyr for enveisleie så sjekk gjerne betingelser hos ulike selskap. Les også gjerne min artikkel med om leiebil i USA. Der finner du flere tips rundt billeie til din roadtrip Chicago til Los Angeles

Tog på din roadtrip Chicago – Los Angeles

Du kan lese litt mere om opplevelsen i vår artikkel om tog i USA. For togturen bør du beregne en pris på rundt 550 USD per person i sovekupe (uten eget bad) inkludert alle måltider ombord.

Chicago:

Etter ankomst til Chicago anbefaler jeg å tilbringe minst et par netter i byen. Da har du muligheten å utforske byen og komme over jetlagen. Dagene kan brukes til shopping i byens hyggelige handlegater eller ta en rundtur med en Hop-on-off bus for å få et overblikk over byen. Finnes muligheten er det også en opplevelse å få med seg en baseball kamp på Wrigley Fields. For overnatting kan vi anbefale Hampton Inn Chicago Downtown West beliggende i gå avstand fra Union Station.

Roadtrip Chicago Los Angeles med leiebil og tog
Chicago Downtown

Chicago – Grand Junction (Tog 27 timer)

Klokken 14.00 er det avreise fra historiske Union Station med California Zephyr. På ettermiddagen krysses Mississippi før det er tid for middag i spisevognen. Til frokost neste morgen våkner du i Denver. På tide å sikre seg plass i Observation Lounge på toppen av toget for nå går turen oppover fjellene til Rocky Mountains. Foran deg har du mange timer med fantastisk natur langs toglinjen. På sen ettermiddag ankommer toget til Grand Junction. Her stiger du av og tar en overnatting på Hampton Inn i gangavstand fra tog stasjonen.

 

 

Grand Junction – Moab (310 km)

Hent ut leiebilen om morgenen og start dagen med en kjøretur til Dead Horse State Park hvor du tar en kjøretur rundt Scenic Drive. Fortsett deretter til Canyonlands Natinal Park hvor du får med deg Grand View Point og en kjøretur langs Island in the Sky. På ettermiddagen fortsetter du til Moab for overnatting på Comfort Suites Moab.

Moab – Monument Valley (240 km / 400 km)

På formiddagen foreslår jeg å kjøre inn i Arches National Park og ta en kort vandretur til Double Arch. Deretter går kjørturen sydover langs Highway 191. Ta eventuelt en avstikker til Four Corners Monument hvor du har muligheten å stå i 4 stater samtidig. Turen går så videre til Monument Valley og en overnatting bo på det berømte hotellet The View om budsjettet tillater det. Her har du muligheten til å sitte på balkongen og oppleve en fantastisk soloppgang. Er hotellet for dyrt eller fullt er det muligheter for å bo i hytter i parken eller rimeligere i byen Kayenta straks utenfor parken.

Roadtrip Chicago Los Angeles med Tog og leiebil - Monument Valley
Monument Valley

Monument Valley – Torrey (320 km)

Idag går turen litt nordover igjen forbi Fry Canyon og følger vakre Scenic Highway 95. Ta et stopp ved Natural Bridges National Monument før turen går videre til Capitol Reef National Park. Her tar du en kjøretur langs Scenic Drive og overnatter i Torrey straks utenfor parken. Her kan jeg anbefale å bo på Capitol Reef Resort hvor du både finner vanlige hotellrom men også mulighet til å overnatte litt originalt i et indianertelt eller en gammeldags western hestevogn.

Torrey – Bryce Canyon – Panguitch (210 km)

Dagens etappe går langs vakre Scenic Byway 12 og starter med en stigning opp til rundt 3000 meter. Ved lunsjtider ankommer du til Bryce Canyon. Her bør du sette fra deg bilen og ta turen rundt med shuttlebussen til de ulike utsiktspunktene. Bli gjerne lenge nok til å få med solnedgangen før du drar en kort tur videre til Quality Inn Bryce Canyon straks utenfor parken for en overnatting.

Panguitch – Zion – Las Vegas (390 km)

Du kjører inn i Zion nasjonalpark og følger Zion Scenic Drive. Ta et stopp for en kort vandretur ved Scenic Canyon Overlook trail. På ettermiddagen / kvelden går turen videre sørover til Las Vegas.

Tips!

Om du ønsker å legge til noen vandreturer så tilbyr både Bryce Canyon og Zion National Park utallige muligheter til dette. Jeg anbefaler i så fall å ta en ekstra overnatting ved Bryce Canyon Canyon eller på Majestic View Lodge rett utenfor Zion National Park. Gode forslag til vandreturer finner du i på parkenes hjemmesider Bryce Canyon og Zion National Park. To forslag på turer er til Amphiteater i Bryce Canyon og The Narrows i Zion.

Las Vegas:

Nyt et par dager i denne flotte byen. Les min artikkel med tips og hotell i Las Vegas for anbefalinger om hvor du bør bo eller vil ha noen innspill om hva du kan finne på her. Overnatting på Tropicana Las Vegas.

Roadtrip Chicago Los Angeles med leiebil og tog - Las Vegas
Las Vegas Strip

Las Vegas – Grand Canyon (470 km)

Fra Las Vegas går turen idag over Hoover Dam og ned til Kingman hvor du følger et godt bevart stykke av klassiske Route 66 til Seligman. Etter det går turen videre til Tusayan 15 km syd for Grand Canyon for overnatting på Best Western Grand Canyon Squire Inn. Om du kommer frem tidsnok bør du få med deg solnedgangen.

Grand Canyon – Flagstaff (175 km)

Idag har du hele dagen til å oppleve Grand Canyon. Les mere om hva du bør få med deg og tips for Grand Canyon her. Turen går ut av parken via Desert View Drive og sørover til Flagstaff. Her sjekker du inn bagasjen på stasjonen og returnerer leiebilen.

Flagstaff – Los Angeles (11 timer)

Klokken 20.57 (om toget er i rute) stiger du på Southwest Chief for en overnatting på toget og våkner i Los Angeles. Her avsluttes turen og du kan nyte noen dager i byen. Les vår artikkel med tips og hoteller i Los Angeles for anbefalinger om hvor du bør bo og hva du bør få med deg. Reisen kan selvfølgelig også fortsette nordover til San Francisco med bil eller tog.

Hotell og motell til din roadtrip Chicago – Los Angeles

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde budsjettet for roadtripen nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på kr 1500 per rom og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. For mere tips rundt hoteller og hvordan du kan spare litt penger på overnatting les gjerne min artikkel om hotell og motell i USA.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *