Roadtrip Østkysten – New York til Miami

New York til Miami langs østkysten er en populær rute for mange på roadtrip. I mitt ruteforslag legger jeg opp til å kjøre deler av strekningen litt lenger inne i landet enn det mange andre anbefaler. Da har du muligheten til å få med deg noen av de fineste nasjonalparkene og strekningene USA har å tilby på østkysten i tillegg til storbymetropoler og kritthvite strender. Du har også muligheten for å kombinere tog og bil på denne roadtripen. Du bør beregne 3 uker fra New York til Miami

 
 
Leiebil til din roadtrip New York – Miami

New York er det dyreste stedet i USA å leie bil. Jeg anbefaler derfor å ta de to første etappene med tog og leie bil i Washington. Med Amtrak reiser du behagelig mellom storbyene og sparer en god del penger på leiebil, parkering og bompenger. Alternativt kan du ta ut leiebilen i Jersey City rett utenfor New York hvor prisene er lavere, les mere om dette og leiebil i New York her. For generelle tips om leie av bil les også min artikkel om leiebil i USA. En mulighet til å spare penger er å snu hele ruten og starte i Florida hvor prisene på leiebil er mye lavere.

Tips for New York

Tilbring noen dager i Big Apple. Er du i New York for første gang kan jeg komme med noen tips på ting du bør få med deg:

Roadtrip New York Miami østkysten
New York – Foto Pixabay
  • Ta en tur med en Hop On Hop Off buss for å få deg et overblikk over byen.
  • Dropp Empire State Building men ta heller turen opp i nye One World Observatory ved Ground Zero.
  • Tilbring en formiddag i Central Park.
  • Se en musical på Broadway. Billige restplass billetter til Broadway kan få hos TKTS Booth på Times Square.
  • Avlsutt gjerne med en middag på Ellens Stardust, en klassisk Amerikansk Diner med syngende servitører.
  • Husk å få med deg litt outlet shopping i New York

Du finner masse gode tips for New York hos Vagabond Travel. For anbefalinger om hvor du bør bo les gjerne artikkelen min med tips om hoteller i New York.

New York – Philadelphia (1 time 30 minutter) Fra Penn station tar du toget til historiske Philadelphia hvor du kan oppleve Independence Hall og Liberty Bell. Pass på å få med deg en autentisk Philly Cheese Steak mens du er i byen. Overnatting på Holiday Inn Express Midtown.

Philadelphia – Washington DC (2 timer) Toget tar deg videre til verdens maktsentrum Washington DC. Her bør du tilbringe et par dager og oppleve Det Hvite Hus, Capitol og de nasjonale monumentene. Prisene på hotellrom svinger veldig i her i byen og man vil jo helst bo sentralt så sjekk ut Capital Hill Hotel som normalt har fornuftige priser.

Roadtrip New York Miami Washington DC
Washington DC – Foto Pixabay

Washington DC – Shenandoah Nasjonalpark (180 km)

Idag henter du ut leiebilen og starter bildelen av din roadtrip fra New York til Miami. Turen går via Front Royal og inn i Shenandoah Nasjonalpark hvor du følger vakre Skyline Drive til Skyland Resort mitt i parken for kveldens overnatting. Underveis er det utallige utsiktspunkter å stoppe ved. Fra Skyland er det også mulighet for vandreturer.   

Shenandoah Nasjonalpark – Roanoke (300 km)

Turen fortsetter sydover langs Skyline Drive og går etterhvert over til Blue Ridge Parkway. Du fortsetter et stykke langs Blue Ridge Parkway til Roanoke hvor du overnatter på Best Western Plus Inn at Valley View.

Roanoke – Asheville (400 km)

Idag står resten av Blue Ridge Parkway på programmet før du ankommer i bergbyen Asheville. Her anbefaler jeg å ta to overnattinger på Best Western Asheville Tunnel Road. Ta en dagstur inn i Great Smokey Montains påfølgende dag hvor du blant annet bør ta turen opp til Clingmans Dome. Fra 2000 meters høyde kan du på en klar dag se ikke mindre enn 7 Amerikanske stater herfra.    

Asheville- Charleston (430 km)

Dagens kjøretur går tilbake til kysten og den historisk byen Charleston. Her har du mulighet å besøke Fort Sumter hvor den Amerikanske borgerkrigen startet i sin tid. Overnatting på Hyatt Place Historic District sentralt i sentrum.  

Charleston – Savannah (170 km)

Dagens mål er den sjarmerende sørstatsbyen Savannah. Ta gjerne en avstikker ti Beaufort som har en flott historisk bykjerne. I Savannah bør du bare nyte ettermiddagen og kvelden med en spasertur i Historic District. Overnatting på Hampton Inn Savannah Historic District.  

Savannah – St. Augustine (300 km)

Idag fortsetter du til St. Augustine som er den eldste byen i Florida. Overnatting ved stranda på Hampton Inn St. Augustine Beach men ta gjerne en tur inn til sentrum som er restaurert i vakker spansk stil.   

St. Augustine – Orlando (170 km)

Ta et stopp i Daytona før turen idag går til Orlando. Her bør du legge inn 3 netter eller mer avhengig av hvor mange parker du har planer om å besøke. Les gjerne mine artikler med reisetips og anbefalte hoteller i Orlando og billige billetter til Disney World. Overnatting på Sonesto Suites

Roadtrip new york miami - Orlando
Disney World Orlando – Foto Pixabay

Orlando – St. Pete Beach / Clearwater Beach (140 km)

Turen fortsetter til den andre siden av Florida og strendene ved den Meksikanske Gulfen. Her finner du Floridas beste solforhold og strendene som ofte rangeres blant verdens 10 beste. Finn et hyggelig resort hotel på en av de mange strendene for eksempel på Beachcomber Beach Resort og nyt et par dager ved stranden. Er du fortsatt ikke lei av parker ligger Bush Gardens med noen av verdens råeste berg- og dalbaner et steinkast unna.

St. Pete Beach / Clearwater Beach – Miami (430 km)

Siste etappe går ned til Miami hvor du kan avslutte med noen hyggelige dager på South Beach. For tips om hva du kan gjøre og hvor du bør bo les min artikkel med tips og hoteller i Miami

Tips!

Vil du legge til noen ekstra dager på ruten kan du fra St. Pete Beach fortsette nedover kysten via Naples og ut til Key West. Les ruterforslaget for roadtrip i Florida for et forslag til rute og hoteller på denne strekningen.   

Hoteller og moteller til din roadtrip New York – Miami

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde feriebudsjettet nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på kr 1500 per rom (utenfor New York) og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. På min side om budsjett for roadtrip i USA kan du lese om hva du bør beregne i kostnader for overnatting.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *