Orlando – Reisetips og anbefalte hoteller

Reisetips Orlando – Magic Kingdom

Orlando kan vi trygt kalle for verdens største lekeplass for barn og voksne. Ingen steder i verden finnes så mange fornøyelsesparker samlet i en og samme by. Kombinerer du dette med et stort utvalg hoteller i alle prisklasser, masse outlet shopping og ikke minst et godt utvalg golfbaner har du oppskriften på hvorfor byen er populær hos Nordmenn i alle aldre. Beste tiden å besøke Orlando med tanke på været er Oktober / November eller Mars / April. Vinteren kan være litt kjølig og sommeren varm og fuktig men det er fortsatt mulig å nyte en god ferie for det. Ønsker du en rimelig reise til Florida er November og tiden før jul en perfekt periode. Da er prisene på både flybilletter, hotell og ikke minst cruise på det laveste og du kan få med deg litt julestemning også. Orlando er ofte et reisemål som kombineres med bilferie i Florida.

Flyreiser til Orlando

Norwegian flyr direkte fra Oslo til Orlando en gang ukentlig. Ellers krever flyreisen et stopp i enten New York, Amsterdam eller Frankfurt. Kampanjepriser utenfor høysesong (sommerferien og tiden fra jul til påske) kan man normalt finne fra rundt kr 3500 og oppover. Mange som besøker Orlando gjør deg også som en del av en rundreise i Florida og flyr ene eller begge veiene via Miami. Les min temaside om flybilletter til USA for tips om hvordan du finner de billigste billettene. 

Hotell tips og anbefalinger i Orlando

Orlando har et enormt utvalg av hoteller og prisnivåene er generelt lave. Snittprisen for et hotellrom de siste 12 måneder ligger på 135 USD. Best valuta for pengene får man om man bor litt utenfor selve Disney området for eksempel i området Lake Buena Vista. Noen anbefalinger på hoteller:

Sonesta Suites Lake Buena Vista tilbyr 1 og 2 roms leiligheter med kjøkken som er perfekte for barnefamilier. Shuttle til Disney og frokost inkludert som hos alle Staybridge hotellene. Området Disney Springs er populært blant besøkende på kveldstid med masse restauranter, underholdning og butikker. Vil du bo i gåavstand til Disney Springs kan du velge å bo på Hilton Orlando Buena Vista Palace med et flott pool område. Hoteller har eget leiebilkontor fra Alamo så det er veldig praktisk om du vil leie bil noen dager under oppholdet. Wyndham Garden Lake Buena Vista er et rimeligere alternativ i samme område. Begge disse hotellene er definert som Disney partner hoteller som i 2019 gir tilgang til fordeler som Extra Magic Hour, 60 dagers forhåndsbestilling med Fastpass+ og gratis shuttle buss til alle Disney parkene. Vil barna bo et Disney Hotell finnes det selvfølgelig også noen rimelig alternativ der som for eksempel Disney All Star Movie Resort. De har rom med 2 dobbeltsenger til priser fra kr 800 per natt og samme fordeler som hotellene ovenfor.

Drury Inn. & Suites er et bra alternativ for den prisbevisste barnefamilien.  Her er både frokost og en enkel middagsbuffet med drikke (øl / vin) inkludert. Til barna er det gratis brus og popcorn på ettermiddagen. Dette hotellet ligger nærmere Universal Studios Orlando har også mange Vacation Resorts hvor leiligheter eies av privatpersoner men leies ut når de ikke selv bor der. Et av disse som har god beliggenhet er Lake Buena Vista Resort. Du bor i familievennlige leiligheter med opp til 3 soverom og det ligger et lite outlet shopping center rett ved hotellet. Her har du kjøkken og kan spare litt på feriebudsjettet ved å lage frokost selv og ta en takeaway pizza på rommet til middag noen kvelder.

I Orlando kan du også finne billige hoteller via Priceline og Hotwire hvis du er litt fleksibel og opptatt av å få mest hotell for pengene. Der bestiller du rom uspesifisert, men velger standard og beliggenhet. Du kan spare opp til 50% i forhold til vanlige priser i perioder med lav etterspørsel (fortrinnsvis ukedager). Les mer om hvordan dette fungere på min side om billige hoteller via Priceline. Ønsker du å spare over 10% på alle dine hotell bookinger bør du lese min artikkel om rabatt på hotell.  

Anbefalte restauranter i Orlando

Selvfølgelig er også utvalget av restauranter stort i Orlando og alle kjeder er representert. Fishbones er en hyggelig lokal restaurant som serverer god sjømat og biffer. Har du lyst å prøve en litt morsom mat opplevelse kan du prøve en fondue aften på en av mine favoritter Melting Pot. Buffet (all you can eat) er populært i Orlando To jeg kan anbefale er Texas de Brasil som serverer godt grillet kjøtt på brasiliansk vis og Boma som serverer spennende Afrikanske smaker i Disneys Animal Kingdom lodge. Vil du spise rimelig finnes det også mange buffet alternativ langs International Drive

Anbefalte parker i Orlando

For de fleste er en ferie i Orlando ensbetydende med besøk av de mange parkene som er samlet her. De beste parkene i mine øyne er:

1. Magic Kingdom:
Klassikern er Magic Kingdom hvor du kan oppleve alle de kjente Disney figurene og små prinsesser kan få hilse på Anna og Elsa. Det er også her den berømte Disney paraden går hver dag, husk at med Fastpass+  kan du bestille gode plasser å se paraden fra.

2. Island of Adventure – Universal Studios
Island of Adventure er kanskje for de litt større (10+) som liker fart og spenning. Her finner du de råeste berg- og dalbanene i Orlando og for Harry Potter fans er et besøk i Wizarding World of Harry Potter et must

3. Seaworld
Seaworld er mest kjent for sine show med delfiner og sjøløver men her får du også prøvet deg i mange fartsfylte berg og dalbaner. Her er det noe for hele familien! For noen få dollar ekstra får du også tilgang til deres vannpark Aquatica som er kåret til Orlandos beste.

4. Disneys Animal Kingdom
Animal Kingdom kan best beskrives som en kombinasjon av fornøyelsespark og dyrehage. Her kan man både oppleve elefanter og tigre eller dra på safari i åpne busser. Berg og dalbane er selvfølgelig også på plass og de minste kan klappe noen av dyrene.

Et godt råd kan være å ikke ha for tett program i Orlando. Å besøke flere enn en park om dagen blir slitsomt og det kan være greit å legge inn en badedag mellom parkene også.

5. Epcot
For de små som drømmer om å møte Elsa og Anna er selvfølgelig et besøk i Epcot og Royal Sommerhus noe man ikke kan gå glipp av.

Les gjerne min side om priser og billige billetter til Disney World. Der får du også tips om hvordan du best mulig legger opp ditt besøk i Disney World med Fastpass+.

Shopping i Orlando

Orlando har et stort utvalg outlet malls. Orlando Premium Outlets er det største og har avdeling både på International Drive og nære Lake Buena Vista der flere av mine anbefalte hoteller ligger. Vil du på en mere tradisjonell mall er Florida Mall den desidert største i området.

Leiebil i Orlando

De fleste kombinerer Orlando med andre reisemål i Florida og da er en leiebil sterkt å anbefale. Har du base i Orlando kan du også fint ta en dagstur til nærmeste strand som er Cocoa Beach. Les gjerne min artikkel om leiebil i Orlando for tips om hvor du bør leie bilen.

Cruise i Karibien

Cruise blir mer og mer populært og kan også fint kombineres med noen dager i Orlando. Nærmeste cruisehavn er Port Canaveral og som ligger en times kjøring fra Orlando. Derfra har de fleste selskap cruise til Karibien og Mexico og det er hjemmehavnen til Disney Cruises.

Håper disse reisetips hjelper dere til et hyggelig opphold i Orlando. Har du noen spørsmål så still de gjerne på min Facebook side eller kommentarfeltet nedenfor. 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *