Spar penger på hotell med Hotwire

Har du lyst å bo på gode hoteller med opp til 50% prisavslag? Det er fullt mulig hvis du er villig til å booke dine hoteller uspesifisert. En av sidene som tilbyr dette er amerikanske Hotwire.

. Hotwire fungerer på følgende måte:

  • Du gjør et søk på byen du trenger hotell og ønskede datoer.
  • Du får opp tilgjengelige hoteller med pris, antall stjerner og vurderingen til Hotwire.
  • På et kart kan du velge de områdene du er interessert i og eventuelt filtrere om du ønsker det.
  • Når du velger et hotell får du se hvilke fasiliteter det tilbyr og hvordan det er vurdert hos Tripadvisor.
Hotwire eksempel hotell i Orlando

Nedenfor har jeg gjort et hotellsøk for 2 voksne og 2 barn i Orlando første uken i skoleferien. Jeg har valgt at jeg vil bo i området Disney Springs / Lake Buena Vista:  

Hotwire hotel i Orlando

Jeg får opp et utvalg av hoteller og velger det første som er et firestjerners hotell i Disney Springs. I dette tilfelle får jeg opp et hint om at den siste som booket fikk B Resort og Spa. Jeg får også opp fire alternative hoteller hvorav jeg er garantert å få et av de. Det er ikke alltid man får opp disse hintene.   

Hotwire hotell Orland

Jeg sjekker at hotellet har de fasiliteter jeg ønsker og går så videre. På mitt valgte hotell får jeg muligheten til å velge hvilken type senger jeg ønsker og velger da 1 king og 2 single beds. Totalt for 7 netter skal jeg betale kr 8600 (plus resort fee). En endelig bekreftelse på hvilket hotell det er får man først når man har betalt og da kan man ikke avbestille.    I mitt eksempel var det ganske enkelt å dobbelsjekke at hotellet jeg ville få faktisk var B Resort. Det var bare to som hadde Spa og kun et av disse tilbyr i følge sin egen hjemmeside den romtypen jeg hadde valgt. Skulle jeg bestilt samme hotell og rom direkte hos hotellet vil det kostet kr 12800 (plus resort fee). Jeg har i dette tilfelle spart rundt 33% på å bestille via Hotwire.

Hotwire eksempel hotell i San Francisco

Jeg gjør et hotelsøk i San Francisco for et hotellrom 3 netter to uker frem i tid. Jeg får opp dagens “Top Deal” som er et 4 stjerners hotell beliggende i Union Square West som er ganske sentralt:

Hotwire hotell San Francisco

Her får jeg igjen opp fire alternative hoteller hvorav jeg er garantert å få et. Jeg ser fort at kun to av disse har 4 stjerner hos Tripadvisor og en kjapp sjekk viser at The Marker er det hotellet som har korrekt antal reviews. Et hyggelig 4 stjerners boutique hotell bare 2 blokker fra Union Square. Totalprisen ender opp på kr 3436 (plus resort fee). Samme hotell booket direkte hadde kostet kr 4770 (plus resort fee). Her blir innsparingen på rundt 28%.

Hotwire eksempel hotel i New York

Jeg gjør et hotelsøk i New York for et hotellrom 3 netter to uker frem i tid. Jeg får opp dagens “Top Deal” som er et 4 stjerners hotell beliggende ved Empire State Bulding:

Hotwire Hotel New York

Også her får jeg opp fire alternative hoteller hvorav jeg er garantert å få et. Tre av disse har 4,5 stjerner hos Tripadvisor og St. Giles er det som passer med korrekt antal reviews. Et 4 stjerners hotell med helt ok beliggenhet. Totalprisen kommer på kr 4165 for netter (plus resort fee). Samme hotell booket direkte hadde kostet kr 7565 (plus resort fee). Her blir innsparingen på hele 45%.

Noen ganger kan det være litt mere komplisert å finne ut av hvilket eller hvilke hotell man kan ende opp med men da finnes det noen triks:

  • På det amerikanske forum betterbidding.com finnes lister over hoteller som kan bookes via Hotwire sortert etter byer og områder.
  • Sjekker du antall stjerner og fasiliteter mot denne listen og kontrollerer at vurderingen fra Tripadvisor stemmer overens kan du i de fleste tilfeller snevre ned potensielle hoteller til et eller to. 

Er dette trygt å bruke? Jeg har bare gode erfaringer med Hotwire og har brukt de mye både i USA og Europa. Det antall stjerner som oppgis stemmer alltid overens med virkeligheten og Hotwires egen vurdering er basert på tilbakemelding fra virkelige gjester. Jeg har aldri vært misfornøyd med hotellene jeg har fått i forhold til forventningene mine.

Hotellene bruker ofte Hotwire til å selge rom som ellers ville stått tomme så prisene og hvor mye du sparer styres veldig av tilbud og etterspørsel. Min erfaring er at innsparingen på et hotell i Las Vegas en ukedag i lavsesong kan være stor mens man ikke kan forvente å spare noe som helst i San Francisco midt i turistsesongen når alle hoteller er fulle. Jeg har spart 60% på W Hotell i Fort Lauderdale en gang for noen år siden. Andre ganger har det vært billigere å bestille på Hotels.com med de rabatter på hotell man kan få der. Så det gjelder å sjekke prisnivået på spesifiserte hoteller i samme område og vurdere om det er verdt å bruke Hotwire i hvert enkelt tilfelle. Men det kan være verdt bryet for å få ned budsjettet på hotell overnattinger på en roadtrip eller få råd til litt bedre hoteller av og til.  De beste rabattene får man normalt om man bestiller 2-4 uker før innsjekking. Så et innsider tips for New York og andre større byer er å bestille et greit hotellrom god tid i forveien men passe på at det kan avbestilles. Da slipper man å stå uten rom hvis det begynner å bli fullt eller prisene skyter i været. Når tiden nærmer seg sjekker man så prisene på Hotwire. Finner man en god deal er det bare å booke der og avbestille det andre rommet.

Les også gjerne min artikkel om hotell og motell i USA.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *