Spar penger på hotell med Priceline og Hotwire

Har du lyst å bo på gode hoteller med opp til 50% prisavslag? Det er fullt mulig hvis du er villig til å booke dine hoteller uspesifisert via sider som Priceline og Hotwire. Det fungerer på følgende måte:

  • Du gjør et søk på byen du trenger hotell og ønskede datoer.
  • Du får vist tilgjengelige hoteller med pris, antall stjerner, fasiliteter og gjestenes vurderinger, men ikke hvilket hotell det er.
  • Du kan velge de områdene du ønsker å bo.
  • Du får først vite navnet på hotellet når du har betalt og da er det ikke mulig å avbestille rommet

Ved å grave litt er det ofte mulig å finne ut av hvilket av disse hotellene du kan forvente:

  • Både Priceline og Hotwire selger også hotellrom som ikke er uspesifisert. En sjekk av hoteller i samme område gir ofte match på gjestevurderinger.
  • Får du opp valg av sengetyper kan du ofte sjekke disse mot hotellets hjemmeside.
  • Opererer hotellet med en såkalt «resort fee» kan du også enkelt sjekke denne mot hotellenes egen informasjon.
Eksempel hotell i Orlando via Priceline:

Jeg gjør et søk hos Priceline på et hotellrom en uke i påskeferien for 2 voksne og 2 barn. Jeg ønsker å bo i området Lake Buena Vista i nærheten av Disney. Hos Priceline får man opp Pricebreaker Deals hvor det alltid oppgis 3 ulike alternativ eller Express Deals hvor man ikke får noe hint. For mitt søk i Orlando får jeg opp dette i området Lake Buena Vista:

Her finner jeg raskt ut av at hotellet jeg vil få troligvis er Radisson Lake Buena Vista ved å se på sengetypene. Det er nemlig det eneste av de 3 som tilbyr business rom. Total for 7 netter kommer dette hotellet på kr 6141 via Priceline. Booket direkte koster samme rommet kr 10288. Her snakker vi da om en innsparing på hele 40%.

Eksempel hotell i Orlando via Hotwire:

Jeg gjør tilsvarende søk hos Hotwire. Her får jeg jeg opp et 4 stjerners hotell i Lake Buena Vista til en ok pris:

Noen ganger får man også hos Hotwire opp tips om 2-3 ulike hoteller men ikke i dette tilfelle. Dog viser en rask sjekk på ordinære hoteller i samme område hos Hotwire at Sheraton Lake Buena Vista har en gjestevurdering på 3,7 og resort fee som er oppgitt til 24 USD per døgn stemmer overens. Prisen hos Hotwire er kr 4209. (+ resort fee). På hotellets hjemmeside koster tilsvarende rom kr 6669 (+ resort fee). En innsparing på 33% med andre ord.

Eksempel hotell i New York via Hotwire:

Jeg ønsker et hotellrom sentralt i New York første helgen i Mai. Jeg får opp et 4,5 stjerners hotell ved Times Square med flotte vurderinger:

En sjekk på ordinære hoteller viser meg at gjestevurdering på 4,3 stemmer overens med The Westin New York at Times Square. Også resort fee og sengetyper ser ut til å stemme overens. Om dette stemmer koster hotellet kr 8000 for 4 netter (+resort fee) mot kr 11385 (+resort fee) ved bestilling på hotellets hjemmeside dvs vi sparer 30%. .

Er Priceline og Hotwire trygt å bruke? Jeg har bare gode erfaringer med begge og har brukt de mye både i USA og Europa. Det antall stjerner og de gjestevurderinger som oppgis stemmer alltid godt overens med virkeligheten. Jeg har aldri vært misfornøyd med hotellene jeg har fått i forhold til forventningene mine.

Hotellene bruker ofte Priceline og Hotwire til å selge rom som ellers ville stått tomme så prisene og hvor mye du sparer styres veldig av tilbud og etterspørsel. Min erfaring er at innsparingen på et hotell i Orlando i lavsesong kan være stor mens man ikke kan forvente å spare noe som helst i New York midt i høysesongen når alle hoteller er fulle. Jeg har spart over 50% på W Hotell i Fort Lauderdale en gang for noen år siden. Andre ganger er det billigere å bestille på Hotels.com med de rabatter på hotell man kan få der. Så det gjelder å sjekke prisnivået på spesifiserte hoteller i samme område og vurdere om det er verdt å bruke Hotwire eller Priceline i hvert enkelt tilfelle. Men det kan være verdt bryet for å få ned budsjettet på hotell overnattinger på en roadtrip eller unne seg litt bedre hoteller av og til.  De beste rabattene får man normalt om man bestiller 2-4 uker før innsjekking. Så et innsider tips for New York og andre større byer er å bestille et greit hotellrom god tid i forveien men passe på at det kan avbestilles. Da slipper man å stå uten rom hvis det begynner å bli fullt eller prisene skyter i været. Når tiden nærmer seg sjekker man så prisene på Hotwire og Priceline. Finner man en god deal er det bare å booke der og avbestille det andre rommet.

Les også gjerne min artikkel om hotell og motell i USA.

Artikkelen er oppdatert med nye eksempler i Januar 2020. Prissammenligning er gjort mellom Hotwire / Priceline sin pris inkludert skatter og avgifter mot tilsvarende pris «Advanced booking – non refundable» på hotellets egen hjemmeside. Eventuell resort fee som betales ved innsjekk er holdt utenfor regnestykket.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *