Tips til planleggingen av din roadtrip til USA

Å planlegge er halve moroa når du skal legge ut på roadtrip i USA. Her gir jeg deg noen innspill til planleggingen og gode tips til turen i USA.

Planlegge roadtrip i USA - Route 66
Planlegg en roadtrip i USA
 • Når du har bestemt deg for å dra på en roadtrip i USA er første steg å bestemme deg for hva du vil oppleve. Pass på å ikke stresse. Alt for mange tror de kan oppleve hele USA på en 3 ukers ferie. Les gjerne mine ruteforslag for roadtrip i USA for inspirasjon og ideer.
 • Tenk på når du vil dra. Noen er avhengige av skoleferier men for de som kan vil jeg anbefale å reise til vesten av USA i September eller Florida i November / Desember. Da er været bra og du reiser utenfor den verste høysesongen.
 • Når du har satt opp en rute du vil følge anbefaler jeg å sjekke hotellpriser på den ruten og de datoer du har lagt opp til. Jeg anbefaler å bruke Tripadvisor til dette. Hotell og motell er den største kostnaden på din roadtrip og noen populære områder har veldig høye hotellpriser. Ved å planlegge godt, justere litt på datoer eller kjøre ruten i motsatt retning kan man av og til spare noen tusenlapper. Du bør være spesielt obs på:
  • Chicago og San Francisco er store messebyer. Treffer du på en messeperiode kan det både være dyrt og vanskelig å finne hotellrom.
  • Hoteller langs Highway 1 og i nasjonalparkene er dyrest i helgene, det samme gjelder for Las Vegas.
  • Miami er veldig dyrt i helgene i høysesongen (fra jul til påske)
 • Sjekk priser på flybilletter til USA når du har funnet noen datoer som passer og undersøkt litt rundt hoteller.
 • Da begynner du å bli klar for å sette opp et budsjett for din roadtrip basert på den ruten og standarden du velger å legge deg på.
 • Pass på å bestille rett leiebil. Du kommer til å sitte mange timer i den. Du kan lese mere om hvilken størrelse du bør satse på og andre tips på siden om leiebil i USA
 • Husk å sjekke at passet ditt er gyldig lenge nok. Er du norsk statsborger trenger du per dags dato normalt ikke visa til USA for reiser opp til 90 dager. Men må registrere deg før innreise via et system som heter ESTA som du kan lese mere om her.
 • Husk å skaffe deg et kredittkort om du ikke har et fra før. Jeg anbefaler ikke å bruke ditt Visa debetkort fra banken i USA da det lett kan utsettes for svindel (kopiering). Les gjerne mine sider med anbefalinger til kredittkort til din USA tur.
 • Husk å ha reiseforsikring i orden, du er ikke dekket av det Europeiske Helsekortet på en reise i USA.
Noen tips til underveis på turen
 • Kjøp en kjøleboks og noen zip-loc poser når du kommer frem. Denne kan du fylle med gratis is på hotellet om morgenen og kjøpe litt kald drikke og eventuelt noen baguetter eller bagels. Jeg syntes det av og til er hyggelig å ta lunsjen på å en benk underveis i stedet for å kjøpe dyr og dårlig mat i en kafe i en nasjonalpark.  
 • Reiser du i økonomiklasse får du normalt bare ta med en koffert på 23 kg. Det kan fort bli lite hvis du skal pakke for en 3 ukers tur. De fleste hoteller har tilgang til myntvask så legg opp til en vaske dag underveis. Husk å ikke pakke helt fullt så du har plass til det du shopper der borte. Utnytt maks grensen for håndbagasjen og pakk gjerne et rent skift og litt toalettsaker i tilfelle kofferten er borte når du kommer frem.  
 • Husk å sjekke prisen på datapakker i USA hos din mobiloperatør. Hos de fleste kan du nå bestille ukespakker til fornuftige priser. Du kan også velge å kjøpe et turist SIM kort i USA når du kommer frem. Les mere om dette i min artikkel om GPS og mobildata i USA.
Gode sider med inspirasjon til planlegging av din roadtrip

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *