Mobildata og GPS i USA

GPS er en nødvendighet om du skal på roadtrip i USA og kjøre bil. Skal du bestille leiebil kan du hos Alamo og en del andre selskaper forhåndsbestille dette til en kostnad på rundt kr 400 per uke. Det er mye billigere enn å bestille GPS ved henting av leiebilen. Du kan av og til være heldig å få en bil med innebygget GPS om du bestiller bil i den litt høyere prisklassen men er ikke noe du bør forvente.

GPS og mobildata i USA
GPS – Foto Pixabay

Et annet alternativ er selvfølgelig å bruke mobiltelefonen som GPS på turen. Mange leiebiler har idag  Apple Carplay og Mirrorlink installert så du kan få Google Maps opp på bilens skjerm (husk kabel). På de fleste flyplasser kan du velge bil selv. Da går det helt fint å sette seg i bilen og slå på tenningen for å sjekke om bilen har dette. Er du nervøs for kostnaden ved å bruke mye mobildata i USA hvis du kjører med Google Maps som GPS hele tiden? Bruker du Google Maps i 5 timer hver dag og kjører 200 miles så bruker du rundt 25 MB på dette (forutsatt at du ikke velger 3D visning) som ikke er al verden.   

Hva koster det å bruke mobildata i USA:

Telenor tar kr 49 per døgn for opp til 100 MB eller du kan kjøpe en datapakke med 2 GB per uke for kr 299. Telia tar kr 39 per døgn for opp til 100 MB og tilbyr datapakker med 1 GB per uke til kr 169. Utfordrere som Onecall og Talkmore tilbyr mye billigere datapkker på 1 GB som varer en hel måned til kr 99. Med disse datapakkene kommer du langt om du bare har behov å bruke mobilen som GPS, holde deg oppdatert underveis og poste et bilde på sosial medier av og til. Mange hoteller i USA tilbyr idag gratis wifi så bruk det når du kan.

Installere eSIM kort i USA for bruk av mobildata

Har du en Iphone eller annen telefon som støtter eSIM kan du kjøpe en billig datapakke hos Airalo. Her får du for eksempel 3GB i 30 dager for kun 11USD. Du installerer deres App på din telefon, kjøper pakken før du drar og installerer eSIM. Gyldighets tiden starter når du kobler på amerikansk mobilnett for første gang.

Når du lander i USA går du inn på innstillinger for mobildata og endrer at telefonen bruker ditt nye eSIM for datatrafikk. Ditt nummer fungerer som vanlig for anrop og SMS. Du kan oppgi referral kode JENS4362 når du bestiller ditt SIM kort så får du 3 USD i rabatt:-)

Så anbefalingen min er å droppe å betale kr 400 og oppover per uke for en GPS og bruk heller pengene på en datapakke du kan bruke til mye annet underveis. Med Google Maps får du også live traffic som du ikke kan forvente å ha tilgang til på en GPS du får med leiebilen. 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *