GPS og mobildata i USA

GPS er en nødvendighet om du skal på roadtrip i USA og kjøre bil. Skal du bestille leiebil kan du hos Alamo og en del andre selskaper forhåndsbestille dette til en kostnad på rundt kr 400 per uke. Det er mye billigere enn å bestille GPS ved henting av leiebilen. Du kan av og til være heldig å få en bil med innebygget GPS om du bestiller bil i den litt høyere prisklassen men er ikke noe du bør forvente.

GPS og mobildata i USA
GPS – Foto Pixabay

Et annet alternativ er selvfølgelig å bruke mobiltelefonen som GPS på turen. Mange leiebiler har idag  Apple Carplay og Mirrorlink installert så du kan få Google Maps opp på bilens skjerm. På de fleste flyplasser kan du velge bil selv. Da går det helt fint å sette seg i bilen og slå på tenningen for å sjekke om bilen har dette. Er du nervøs for kostnaden ved å bruke mye mobildata i USA hvis du kjører med Google Maps som GPS hele tiden? Bruker du Google Maps i 5 timer hver dag og kjører 200 miles så bruker du rundt 25 MB på dette (forutsatt at du ikke velger 3D visning) som jeg mener ikke er al verden.   

Hva koster det å bruke mobildata i USA:

Telenor tar kr 39 per døgn for opp til 100 MB eller du kan kjøpe en stor datapakke med 3 GB per uke for kr 299. Telia tar også kr 39 per døgn for opp til 100 MB og tilbyr datapakker med 300 MB per uke til kr 99 eller 1 GB per uke til kr 199. Utfordrere som Onecall og Talkmore tilbyr mye billigere datapkker på 1 GB som varer en hel måned til kr 99.   Med disse datapakkene kommer du langt om du bare har behov å bruke mobilen som GPS, holde deg oppdatert underveis og poste et bilde på sosial medier av og til. Mange hoteller i USA tilbyr idag gratis wifi så bruk det når du kan.

Kjøpe lokalt SIM kort i USA

Et annet alternativ er å kjøpe et amerikansk SIM kort når du kommer til USA. T-Mobile selger egne prepaid kort til turister som koster 30 USD (+tax) for 21 dager. Da får du ubegrenset databruk men etter 2 GB settes farten ned til 2G. Tilsvarende kort med 10GB koster 50 USD (+tax). Du kan lese mere om disse her. Kortet kjøper du i T-Mobile sine butikker. Da kan du med god samvittighet bruke så mye mobildata du vil på hele turen. Men det forutsetter selvfølgelig at du har en ekstra telefon tilgjengelig som du kan bruke til dette hvis du vil at du fortsatt vil være tilgjengelig på ditt norske nummer. Du kan også finne prepaid kort fra andre leverandører i kiosker på flyplassen eller kjøre innom nærmest Walgreens og kjøpe et kort der. Men T-Mobile er nok det beste kjøpet for tiden med sin ubegrensede data.

Så konklusjonen min er dropp å betale kr 400 og oppover per uke for en GPS og bruk heller pengene på en datapakke du kan bruke til mye annet underveis. Med Google Maps får du også live traffic som du ikke kan forvente å ha tilgang til på en GPS du får med leiebilen. 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *