Prisnivå i USA 2024

USA er ikke lenger et billig ferieland. Med en høy dollarkurs på rundt 10.50 i 2024 lurer mange på hva ferien kan komme til å å koste. Den svake kronen gjør at prisnivået i USA nå ofte ligger veldig jevnt med Norge. Jeg forsøker i denne artikkelen å gi deg en pekepinn på hva du bør forvente av priser i USA på overnatting og restaurant besøk. Først og fremst varierer prisene på hotell en god del mellom de ulike byene i USA og etter sesong. Nedenfor har jeg laget en oversikt over de dyreste og billigste byene basert på kostnaden på hotell og mat.

Hotellprisene jeg oppgir er snittprisen for et hotellrom i enkel middelklasse.

Priser i Orlando 2024

I Orlando er prisnivået hyggelig. Hoteller er forholdsvis rimelige hele året med mindre du treffer på en av de store kongressene som fra tid til annen arrangeres her. Snittpris på et hotell døgn i ligger på 154 USD.  Beregn 44 USD i snitt for en 3 retters middag på en middels retaurant (ex drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 6 USD. I Orlando er det gjerne billetter til parkene som er den store utgiftsposten. Les hvordan du kan spare litt penger i min artikkel om priser og billetter til Disney World eller reisetips og anbefalte hoteller i Orlando.

Priser i Las Vegas 2024

Grunnen til at Las Vegas er blant de billigste stedene ligger først og fremst i den sterke konkurransen om turistene. Men Las Vegas er også byen med høyest økning i reise kostnader i følge en nylig artikkel i Forbes. Hotell er rimeligst om sommeren når det er som varmest og på ukedager hvor tilbudene gode. Snittpris på et hotell døgn ligger på 110 USD. Beregn 37 USD for en 3 retters middag på en middels restaurant (eks drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 5 USD. Du kan få gratis drinker i de fleste casino mens du spiller. Las Vegas kan med andre ord by på en forholdsvis rimelig ferie så lenge du ikke faller for fristelsen å spille bort alle pengene. Les gjerne min artikkel med tips og hotellanbefalinger for Las Vegas.

Prisnivå USA - Hotell i Las Vegas
Las Vegas – Foto Roadtripsusa
Priser New York i 2024

Ikke uventet er New York en av de dyreste byene å feriere i. Hvis man ser bort fra lavsesongen i januar til mars er hotellprisene skyhøye. Snittpris på et hotell døgn ligger på 240 USD men svinger veldig etter sesong. Beregn 43 USD for en 3 retters middag på en middels restaurant (eks drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 8 USD. Så selv om flybilletter til New York ofte kan finnes til priser fra rundt kr 3500 blir ferien fort mye dyrere enn andre deler av USA. Jeg kan anbefale påsken og Mai for langhelger i New York, da er prisnivået på hotell fortsatt på et fornuftig nivå. Dyreste perioden er September og førjulstiden når alle vil til New York på shopping. Les gjerne min artikkel med tips om hoteller i New York

Priser San Francisco i 2024

San Francisco ligger i utgangspunktet godt til men har store variasjon i prisene etter sesong. Hotellprisene er på sitt høyeste i perioden Juli – Oktober hvor turistsesongen avløses av en høst med mye store konferanser i byen. Snittpris på et hotell døgn ligger på 132 USD men kan fort mangedoble seg om du treffer en periode med en konferanse. Beregn 58 USD for en 3 retters middag på en middels restaurant (ex drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 7.50 USD. Les gjerne min artikkel med reisetips og hotellanbefalinger for San Francisco.

Prisnivå USA - Hotell i San Francisco
San Francisco – Foto Pixabay
Priser Miami i 2024

Miami kommer opp som en rimelig by når det gjelder hotell priser men det kan være litt misvisende. Her er hotell dyre i helgene og høysesongen som normalt strekker seg fra jul til påske. Ukedager i lavsesong kan du ofte bo forholdsvis rimelig. Snittpris på et hotell døgn ligger på 125 USD men er mye høyere på South Beach der de fleste turistene ønsker å bo. Beregn  50 USD for en 3 retters middag på en middels restaurant (ex drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 7 USD. Les gjerne min artikkel med reisetips og hotellanbefalinger for Miami.  

Prisnivå Elektronikk 2024

I dag ligger prisen på billigste Iphone 15 i New York på 829 USD. Dette tilsvarer med dagens kurser rundt kr 8700. Samme telefon kan du i Norge kjøpe for kr 9490 så tidene hvor det var store penger å spare på elektronikk er definitivt over.

Prisnivå klær og sko 2024

På klær og sko kan du fortsatt spare noe penger i USA og da spesielt hvis du handler på et av de mange outlet. I Orlando ligger prisen på et par Levis jeans rundt 55 USD og 85 USD for et par Nike joggesko (+6% sales tax). Går reisen til New York kan jeg anbefale å reise på Jersey Gardens outlet, der betaler du ikke sales tax på klær og sko!

Bilferie i USA:

Har du planer om en bilferie langs vestkysten eller rundt i Florida kan jeg anbefale å ta en titt på min artikkel om budsjett for en bilferie i USA

Kilder:

Snittpriser på hotel er hentet fra en undersøkelse hos Cheaphotel.org og er gjennomsnitts pris på et enkelt mellomklasse hotel i 2023. Priser på restaurant, drikke og klær er hentet fra Numbeo.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *