Prisnivå i USA

Med en høy dollarkurs på over 8 kroner lurer mange på hvordan prisnivået har blitt i USA. Jeg forsøker i denne artikkelen å gi deg en pekepinn på prisnivået i USA og hva det koster å feriere der for tiden. Først og fremst varierer prisene veldig mellom de ulike byene i USA. Den amerikanske siden Gobankingrates har laget en oversikt over de dyreste og billigste byene basert på kostnaden på hotell, mat og transport.

Blant de 5 billigste byene finner vi Orlando på en første plass og Las Vegas på andre plassen. På listen over de dyreste byene er faktisk New York i følge undersøkelsen falt til en andre plass og San Francisco er nå den dyreste byen i USA. Los Angeles kommer inn på 5. plass og Miami på 13. plass blant populære destinasjoner for Nordmenn.

Nedenfor har jeg oppsummert prisnivået i de viktigste byene i USA. Samtidig har jeg sammenlignet kostnaden for et turistdøgn (hotell, mat, transport etc) med tilsvarende for Oslo.

Prisnivå Orlando

I Orlando er prisnivået hyggelig. Hoteller er billige hele året med mindre du treffer på en av de store kongressene som fra tid til annen arrangeres her. Snittpris på et hotelldøgn ligger på 135 USD.  Beregn 25 USD i snitt for en 3 retters middag på en middels restaurant (ex drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 3,50 USD. I Orlando er det gjerne billetter til parkene som er den store utgiftsposten. Prisen for et turisdøgn ligger her 35% under Oslo. Les hvordan du kan spare litt penger i min artikkel om priser og billetter til Disney World eller reisetips og anbefalte hoteller i Orlando.

Prisnivå Las Vegas

Grunnen til at Las Vegas er blant de billigste stedene ligger først og fremst i den sterke konkurransen om turistene. Hotell er rimelig på ukedager men kan billig og spesielt ukedager er tilbudene gode. Snittpris på et hotelldøgn ligger på 147 USD. Beregn 25 USD for en 3 retters middag på en middels restaurant (eks drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 5 USD. Du kan få gratis drinker i alle casino mens du spiller. Las Vegas kan med andre ord by på en forholdsvis rimelig ferie så lenge du ikke faller for fristelsen å spille bort alle pengene. Prisen for et turistdøgn ligger her 30% under Oslo. Les gjerne min artikkel med tips og hotellanbefalinger for Las Vegas.

Prisnivå USA - Hotell i Las Vegas
Las Vegas
Prisnivå New York

Ikke uventet er New York en av de dyreste byene å feriere i. Hvis man ser bort fra lavsesong i januar til mars er hotellprisene skyhøye. Snittpris på et hotelldøgn ligger på 264 USD. Beregn 40 USD for en 3 retters middag på en middels restaurant (eks drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 7 USD. Så selv om flybilletter til New York ofte kan finnes til priser rundt kr 3000 blir ferien fort mye dyrere enn andre deler av USA. Jeg kan anbefale påsken og Mai for langhelger i New York, da er prisnivået på hotell fortsatt på et fornuftig nivå. Dyreste perioden er September og førjulstiden når alle vil til New York på shopping. Prisnivået på et turistdøgn ligger faktiskt 15% over Oslo priser. Les gjerne min artikkel med tips om hoteller i New York

Prisnivå San Francisco

Også San Francisco ligger helt på topp på listen over dyre byer å feriere i. Hotellprisene er på sitt høyeste i perioden Juli – Oktober hvor turistsesongen avløses av en høst med mye store konferanser i byen. Snittpris på et hotelldøgn ligger på 250 USD.  Beregn 40 USD for en 3 retters middag på en middels restaurant (ex drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 6 USD. Prisnivået på et turistdøgn ligger rundt 10% over Oslo. Les gjerne min artikkel med reisetips og hotellanbefalinger for San Francisco.

Prisnivå USA - Hotell i San Francisco
San Francisco
Prisnivå Miami

Miami er heller ikke noen billig by å bo i. Her er hotell dyrest i helgene og høysesongen som normalt strekker seg fra jul til påske. Snittpris på et hotelldøgn ligger på 228 USD. Beregn  32 USD for en 3 retters middag på en middels restaurant (ex drikke, tax og tips). En halvliter øl ligger på 5,00 USD. Prisnivået på et turisdøgn ligger 10% under Oslo. Les gjerne min artikkel med reisetips og hotellanbefalinger for Miami.  

Prisnivå Elektronikk

Idag ligger prisen på billigste Iphone 8 i New York på 652 USD inkludert sales tax. Dette tilsvarer med dagens kurser rundt kr 5600. Samme telefon kan du i Norge kjøpe for kr 6790 så tidene hvor det var store penger å spare på elektronikk er definitivt over.

Prisnivå klær og sko

På klær og sko kan du fortsatt spare en del penger i USA og da spesielt hvis du handler på et av de mange outlet. I Orlando ligger prisen på et par Levis jeans på 38 USD og 75 USD for et par Nike joggesko (+6% sales tax). Går reisen til New York kan jeg anbefale å reise på Jersey Gardens outlet, der betaler du ikke sales tax på klær og sko!

Bilferie i USA:

Har du planer om en bilferie langs vestkysten eller rundt i Florida kan jeg anbefale å ta en titt på min artikkel om budsjett for en bilferie i USA

Kilder:

Snittpriser på hotel er hentet fra Trivagos Hotel Price Index og er snittprisen for siste 12 måneder Priser på restaurant, drikke og klær er hentet fra Numbeo. Ved sammenligning av prisnivået på et turistdøgn har jeg regnet en natt på hotell, middag inkludert en øl per person, en lunsj på McDonalds og en taxireise

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *