San Francisco – Reisetips og anbefalte hoteller

San Francisco er en fantastisk storby som alene er et besøk verdt. Les mine reisetips for San Francisco og anbefalinger på hoteller du kan vurdere å bo på. Byen er også et optimalt sted å starte en bilferie rundt i vesten av USA da du ikke trenger bil i denne byen og parkering ofte er dyrt. Husk at det er en del kjøligere her enn i resten av California og den varmeste tiden er faktisk August og tidlig høst.

Reisetips San Francisco - Golden Gate Bridge
San Francisco – Golden Gate Bridge
Flyreiser til San Francisco

Utvalget på flyreiser til San Francisco er blitt betraktelig forbedret de siste årene og det finnes mange spennende alternativer. SAS flyr via København og Norwegian flyr direkte to ganger ukentlig. til Oakland flyplassen rett utenfor San Francisco. Har du lyst å prøve Airbus 380 har Lufthansa en rute via Frankfurt.

Hotell tips og anbefalinger for San Francisco

Hoteller er generelt dyre i San Francisco og snittpris for et hotellrom ligger på 250 USD. Prisene er høyest i perioden Juli – Oktober hvor turisesongen avløses av en høst med mye konferanser i byen.  Så du må regne med å betale over kr 2000 per natt for et fornuftig hotell i høysesong. Området rundt Fishermans Wharf er et populært sted å bo selv om mange mener området er litt for kommersialisert. Holiday Inn Express er et hotell jeg kan anbefale i området her. Hotellet ligger i en sidegate med gå avstand til det meste og frokost inkludert hjelper på reisebudsjettet.   Vil du bo i mitt i sentrum og nærme shopping er Union Square området du bør se etter. The Orchard Hotel er et klassisk hotell beliggende rett ved Union Square med Cable Car stopp rett utenfor døren.    Litt rimeligere hoteller med god beliggenhet finner du i området SoMa (South of Market). Her har du gå avstand til Union Square og er rett ved BART (t-bane) som tar deg kjapt til og fra flyplassen. Hampton Inn er et greit alternativ i dette området med frokost inkludert. The Mosser har små rom (med og uten eget bad) med helt grei standard for de som leter etter noe rimelig. Er du på utkikk etter billige motell i San Francisco så ligger disse stort sett i området rundt Lombard Street.og tilbyr normalt gratis parkering som for eksempel Chelsea Motor Inn.   

I San Francisco kan du også finne billige hoteller via Priceline og Hotwire hvis du er litt fleksibel og opptatt av å få mest hotell for pengene. Der bestiller du rom uspesifisert, men velger standard og beliggenhet. Du kan spare opp til 50% i forhold til vanlige priser i perioder med lav etterspørsel (fortrinnsvis ukedager). Les mer om hvordan dette fungere på min side om billige hoteller via Priceline. Ønsker du å spare over 10% på alle dine hotell bookinger bør du lese min artikkel om rabatt på hotell.    

Restaurant anbefalinger San Francisco

Er du i San Francisco må du ikke gå glipp av spesialiteten Cioppino. Det er en tjukk og krydret fiskegryte baset på tomater, fyllt med krabbekjøtt og masse annen god sjømat. En av de beste finner du på restauranten Sotto Mare i det italienske kvarteret North Beach. Vil du spise med utsikt mot San Franciso Bay serverer også restauranten McKormik & Kuletos både Cioppino og mye annet godt. Til lunsj kan vi anbefale et besøk på House of Nanking i Chinatown.   

Reisetips San Francisco - Cable Car
Sightseeing i San Francisco

Jeg kan anbefale å starte et besøk i San Francisco med en rundtur med Hop-On-Off buss, det gir deg et greit overblikk over byen. Big Bus Tours har turer som krysser Golde Gate Bridge med stopp på begge sider for foto. Ellers er en tur med Cable Car nesten obligatorisk. Bor du på Fisherman´s Wharf bør du stå opp tidlig og ta turen fra Hyde Park stasjonen på morgenen, køene blir utrolig lange utover dagen. Skal du tilbake fra Union Square spaser et par stopp fra endestasjonen da får du plass mye fortere. Jag kan også anbefale å leie bil noen dager og ta noen dager og en kjøretur til Sausolito og  vinområdene i Napa Valley. Les gjerne min artikkel om billig leiebil i San Francisco hvis du har behov for leiebil.  

Shopping i San Francisco

Shopping i San Francisco er i stor grad konsentrert rundt Union Square. Her finner du de store varehusene som Macy´s og mange av de store kjedene har sine filialer i gatene rundt. Er du på utkikk etter outlet så finnes også Marshalls, Ross osv i området. Vil du ut på skikkelig outlet shopping må du reise litt ut av byen. I Milpitas (48 miles mot syd) finner du Great Mall med over 200 butikker. Du trenger bil for å komme hit.    Håper disse tipsene hjelper deg til et hyggelig opphold i San Francisco. Har du noen spørsmål så still de gjerne på min Facebook side! Anbefalte sider om San Francisco: Spotlight San Francisco – tips fra Visit California

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *