Priser på leiebil i USA 2024

Leiebil usa 2024
Leiebil i USA – Foto Pixabay

Etter pandemien har dessverre priser på leiebil i USA steget kraftig som så mye annet. Dette skyldes at mange leiebil selskaper solgte unna store deler av bilparken under pandemien fordi etterspørselen var lav og man trengte å frigjøre kapital. Når folk begynte å reise igjen var det for lite biler i markedet for å dekke etterspørselen og prisene føk i været. Det har stabilisert seg litt nå men vi kommer nok aldri tilbake til tidligere nivåer.

Når bør du bestille din leiebil til USA ferien for å få best mulig pris?

Prisene for leiebil i USA styres veldig av tilbud og etterspørsel så det er vanskelig å gi et generelt råd om når du bør bestille din leiebil. Normalt faller de jo nærmere reisedato du kommer og er på det laveste 4-6 uker før. I høysesong eller ved stor etterspørsel på grunn av helligdager eller store arrangement kan de stige kraftig. Jeg har selv bestilt bil til en ferie i Florida i Juli og kan dele min fremgangsmåte. Bilen vi ønsket å leie var en standard SUV (7 seter) fra Miami en uke fra 4. Juli med levering i Orlando. Vi er 2 vokse og 3 barn men valgte å gå for en litt større bil for å sikre litt komfort og ha god nok plass til bagasje og passasjerer i leiebilen.

I slutten av Februar reserverte jeg denne bilen hos Avis for kr 5972 som jeg syntes var en høy drøy pris men fant ikke noe særlig rimeligere hos de store søkemotorene som Autoeurope og Rentalcars. Jeg bestilte bilen direkte hos Avis da jeg er medlem av Avis Presidents Club som forhåpentligvis skal gi meg en oppgradering. Så sjekket jeg prisene med jevne mellomrom og i midten av Mai var prisen falt til kr 4490 for samme bil og periode. Da ble bilen bestilt på nytt og den gamle bestillingen avbestilt. En uke senere falt prisen ytterligere til kr 4244 og da ble dette gjentatt. I dag nøyaktig 2 uker før vi skal hente bilen er prisen gått opp til kr 5500 igjen. I vårt tilfelle skal vi leie i 4th of July helga hvor mange tar fri en langhelg. Skulle jeg leid om 3 dager hadde prisene ligget rundt tusenlappen lavere selv ved bestilling i siste liten.

Et nylig eksempel på hvordan jeg går frem når jeg bestiller leiebil

Min anbefaling er derfor alltid å bestille leiebilen i god tid hvis du har mulighet til det. Forsikre deg om at du kan avbestille fritt hvis prisene går ned. Så følger du med på prisene med jevnlig mellomrom og spesielt noen uker før. Faller prisen avbestiller du og bestiller på nytt.

Hva bør du regne med å betale for en leiebil i Florida eller California i 2024?

Utenfor høysesong bør du beregne 3000 – 4000 kroner uken for en middels stor bil eller SUV i California (Los Angeles eller San Francisco) eller Florida (Miami). I høysesong må du nok beregne minst kr 1000 ekstra per uke. For spesielle biler som minivans og kabrioleter kan prisene variere veldig og er vanskelig å forutsi. Jeg har sett priser på minivans i høysesong på opp mot kr 10000 per uke. Da bør du heller sjekke prisen på en 7 seters SUV.

You may also like...

3 Responses

 1. Cecilie Schie Engebak sier:

  Reiser til Florida i juli. Skal leie bil, og hadde tenkt og gjøre dette gjennom finn.no eller booking.com. Er det trygt, og dekkes alt da? På Finn.no står det at tredjepartsforsikring er inkludert, men det står det ikke på booking sine sider. Og de visste ikke når jeg sendte de mail (før jeg evt hadde booket). Også står dette eller annet om at egenandelsforsikring vanligvis er lovpålagt til 1 mill i USA, men i Florida er den 2. Må man da ha tilleggsforsikring? Veldig takknemlig for hjelp!

  • roadtripusa sier:

   Kjenner ikke til søkemotoren som ligger bak Finn, men Booking.com sin er samme som Rentalcars som jeg anbefaler på min side. Alle priser inkluderer null i egenandel så det du tenker på er nok mer ansvarsforsikring. Den er normalt begrenset til 1.000.000 USD bortsett fra Avis som ligger på 500.000 USD. Dette avhenger av utleieselskapet og ikke hvilken søkemotor du leier via. Så tilleggsforsikringer som søkemotoren prøver å selge kan du alltid droppe.

   • Cecilie Schie Engebak sier:

    Takk for svar. Men da trenger vi ingen helt nødvendige tilleggsforsikringer når vi leier bil på booking? «Alt» er inkludert?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *