Størrelse og bagasjeplass i Amerikanske leiebiler

Mange lurer på hvilken størrelse bil de bør velge når de skal legge ut på en roadtrip i USA. Det kommer i veldig stor grad an på hvor mange dere er som reiser og hvor mye bagasjeplass dere trenger. Generelt anbefaler jeg å leie en bil med litt størrelse når dere skal ut på en roadtrip. Man tilbringer en del timer i bilen og bør ikke sitte for trangt. Forskjellen i pris mellom en liten økonomi bil og en bil med fornuftig størrelse er ofte bare noen hundrelapper per uke. Tenk også på bagasjeplass. Hos leiebil selskapene i USA finnes sjeldent stasjonsvogner og små og mellomstore sedan biler har ofte veldig begrenset bagasjeplass. Nedenfor har jeg beskrevet noen av de mest populære bil klassene og kommentert litt rundt antall personer og bagasjeplass. Jeg tar utgangspunkt i at man reiser med en innsjekket koffert per voksen og en mindre veske per barn.

Leiebil i USA – Intermediate (mellomstørrelse)

Den absolutt minste størrelsen leiebil jeg hadde vurdert for 2 voksne på tur. I denne klassen finner man biler som Hyundai Elantra og Toyota Corolla. Et par kofferter får ok plass her, men personlig hadde jeg foretrukket en mellomstor SUV. Er du ute etter billigst mulig bil tilbyr Dollar og Thrifty kategorien «Wildcard» som betyr en uspesifisert bil. Da er du garantert en bil i kompaktklassen men kan ende opp med en oppgradering til en større klasse. Wildcard biler kan bookes via Rentalcars.

Leiebil i USA – Fullsize (familiestørrelse)

Generelt den minste størrelsen på leiebil jeg anbefaler for 2 personer og eventuelt et barn. I denne klassen finner du biler som Dodge Charger, Chevrolet Impala eller Ford Fusion som i størrelse kan sammenlignes med en VW Passat Sedan. En grei størrelse familiebil hvor man også sitter ok i baksetet. Her får du normalt plass til 2 store kofferter og et par mindre vesker i bagasjen. Personlig kjører jeg stort sett SUV på roadtrip i USA. Her sitter man høyt og har som regel godt med plass i baksetet. De fleste SUV har normalt også greit med hestekrefter om man er opptatt av det. SUV finnes i ulike størrelser:  

Leiebil i USA – Midsize SUV

Den minste størrelse SUV har ofte dårlig bagasjeplass og anbefales kun for 2 voksne. I denne klassen finner du biler som Toyota RAV4 og Ford Escape.  

Leiebil i USA – Standard SUV

I den mellomste klassen finner du biler som Ford Edge, Hyundai Santa Fe og Jeep Grand Cherokee. Min favoritt som familiebil og passer bra for en familie på 2 voksne og 2 barn. Også 4 voksne får greit med plass men det kan bli litt trangt å få med 4 store kofferter.  

Leiebil i USA – Fullsize SUV

I denne størrelsen finner du biler som Chevrolet Tahoe eller Ford Expedition. Disse bilene har normalt 3 seterader og plass til 7 personer. Problemet er dog at den den 3 rekken med sitteplasser tar nesten alt av bagasjeplass om den ikke er slått ned. Å bruke bilen til flere enn 5 personer ville jeg kun anbefalt om bilen skal brukes til dagsturer uten bagasje. Men størrelsen er grei for familier opp til 5 personer eller 4 voksne som vil ha litt bedre plass og og hestekrefter på sin roadtrip. Vær obs på at de fleste av disse bilene har 2 separate seter i andre seterad så det er ikke sikkert det er plass til 3 barn uten å bruke bakerste seterad.

Leiebil i USA – Premium SUV

Noen selskaper tilbyr også en Premium SUV som ofte er en Chevrolet Suburban. Denne har i likhet med Fullsize varianten 3 seterader og 7 sitteplasser men er lengre så den tilbyr en god del mere bagasjeplass. Disse bilene blir ofte utsolgt eller går veldig opp i pris så her gjelder det å bestille tidlig.

Leiebil USA - størrelse og bagasjeplass - SUV
Premium SUV – GMC Yukon
Leiebil i USA – Minivan

Er også et bra alternativ for en familie på 4 til 5 personer. En fordel er at disse bilene er lavere enn en SUV og ofte har store skyvedører så det er enkelt å få barna inn og ut av bilen. I denne klassen finner du ofte Dodge Grand Caravan. Denne størrelsen har normalt 7 seter men har samme utfordring med bagasjeplassen om alle seterader er i bruk. Dog er plassen noe bedre enn i en 7 seters SUV. Her kan du få plass til et par store kofferter stående og noen mindre vesker. Alamo tilbyr som eneste selskap også en 8 seters minivan (som oftest Toyota Sienna). Denne har et ekstra sete på andre seterad som kan tas ut ved behov. 8 seters utgaven har også noe bedre bagasjeplass. En kort video om en 8 seters minivan kan du se her

Er dere over 5 personer vil jeg vurdert en stor van med 12 eller 15 sitteplasser. Her får du 4 seterader og godt med plass til 8 personer og bagasje om du plasserer maks 2 personer per seterad. Disse bilene kan kjøres på et vanlig norsk førerkort. 

Leiebil i USA – Cabriolet

Er drømmebilen for mange på roadtrip i USA og de fleste selskaper tilbyr Ford Mustang kabriolet i denne klassen. Denne anbefales kun for 2 personer og du må være ekstra obs på bagasjeplassen da taket går ned i bagasjerommet når det åpnes. Her bør du reise med kofferter som ikke er for store eller helst myke bagger (feks duffelbags) som er enklere å få inn i bagasjerommet. En video om pakking av en cabriolet kan du finne her.

Leiebil USA Cabriolet
Ting å tenke på i når det gjelder bagasjeplass i leiebiler i USA:
 • Skal du ha med barnevogn eller golfbag anbefaler jeg alltid å leie en SUV i passende størrelse. Disse er høye og bagen eller vognen kan settes stående. 
  I Amerikanske leiebiler finner du aldri transportnett så du kan ikke belage deg på å stable bagasje hele veien opp.
 • Unngå å reise med ekstra store kofferter (over 80 cm lengde). Med 2 av disse kan man fort få problemer med bagasjeplassen i mange leiebiler.
 • Leier du på en flyplass kan du hos mange selskaper selv velge bil innenfor den kategorien du har bestilt. Ta en titt på de ulike modellene som finnes tilgjengelige. Bilene står ulåst så du kan også se på bilen innvendig og bagasjerommet. 

En god side for bestilling av leiebil er AutoeuropeDe har en oversiktlig søkemotor, viser vilkår tydelig og er alltid blant de beste på pris på leiebil i USA. Hos Autoeurope kan du i tillegg til lave priser også få 10% rabatt på leiebil ved bruk av rett kredittkort.

En annet selskap du kan vurdere er Rentalcars. En av fordelene med Rentalcars er at du kan velge å betale kun et depositum når du bestiller bilen og resten 4 uker før du skal hente ut bilen. Da kan du bestille bilen i god tid når prisene er lavest. Ombestemmer du deg kan du gratis endre eller avbestille leiebilen.

Er du på utkikk etter en stor SUV kan du også ta en titt hos Sixt, de har ofte gode priser på disse biltypene. Biler fra Sixt kan også bookes via Rentalcars.

For flere generelle tips kan du lese på min side om leiebil i USA.

You may also like...

2 Responses

 1. Håvard sier:

  Hei. Vi er 6 personer som reiser til Minnesota i april, og vi tenkte å leie bil.. vi er 6 personer med bagasje, så en 7-seter blir for liten når alle har koffert med.. spørsmålet er om vi kan kjøre 12-seters minivan med vanlig klasse B førerkort i USA
  Mvh Håvard

  • roadtripusa sier:

   Hei, fikk det samme spørsmålet for noen dager siden. På generelt grunnlag kan man i USA kjøre minibuss opp til 15 personer og med en egenvekt under 26.000 pund (dvs 13.000 kg) med vanlig førerkort. Men det kan være forskjeller fra stat til stat. Et annet alternativ er å leie en Suburban, i den får du plass til 6 personer og bagasje. Men de er ofte ganske dyre å leie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *