Roadtrip – Østkystens høydepunkter

En roadtrip for deg som har New York som utgangspunkt og vil oppleve østkystens høydepunkter. Her får du med deg spennende storbymetropoler, flotte nasjonalparker, en gode dose Amerikansk historie og litt strandliv på slutten. Du har muligheten å kombinere tog og buss på denne reiseruten og bør avsette minst 2 uker for denne roadtrip. 

Leiebil til din roadtrip langs Østkysten

New York er det dyreste stedet i USA å leie bil. Jeg anbefaler derfor å ta de to første etappene av denne roadtrip på østkysten med tog og så leie bil i Washington. Med Amtrak reiser du behagelig mellom storbyene og sparer en god del penger på leiebil, parkering og bompenger. Alternativt kan du ta ut leiebilen i Jersey City rett utenfor New York hvor prisene er lavere. Les mere om dette og leiebil i New York her.

Noen dager i New York før roadtripen

Tilbring noen dager i Big Apple. Er du i New York for første gang kan vi komme med noen tips på ting du bør få med deg:

Roadtrip Østkysten - New York - Storby
New York
  • Ta en tur med en Hop On Hop Off buss for å få deg et overblikk over byen.
  • Dropp Empire State Building men ta heller turen opp i nye One World Observatory ved Ground Zero.
  • Tilbring en formiddag i Central Park
  • Avslutt gjerne med en middag på Ellens Stardust, en klassisk Amerikansk Diner med syngende servitører.
  • Se en musical på Broadway. Billige restplass billetter til Broadway kan du finne hos TKTS Booth på Times Square
  • Husk å få med deg litt outlet shopping i New York

Du finner masse gode tips for New York hos Vagabond Travel. For anbefalinger om hvor du bør bo les gjerne min artikkel med tips om hoteller i New York.

New York – Philadelphia (1 time 30 minutter)

Fra Penn station tar du toget til historiske Philadelphia hvor du kan oppleve Independence Hall og Liberty Bell. Pass på å få med deg en autentisk Philly Cheese Steak mens du er i byen. Overnatting på Holiday Inn Express Midtown.

Philadelphia – Washington DC (2 timer)

Toget tar deg videre til verdens maktsentrum Washington DC. Her bør du tilbringe et par dager og oppleve oppleve Det Hvite Hus, Capitol og de nasjonale monumentene. Priser på hotellrom svinger veldig i her i byen og man vil jo helst bo sentralt så sjekk ut Capital Hill Hotel som normalt har fornuftige priser.

Roadtrip Østkysten - Washington DC - Storby
Washington DC

Washington DC – Shenandoah Nasjonalpark (180 km)

Idag henter du ut leiebilen og starter bildelen av din roadtrip på østkysten av USA. Turen går først til Manassas hvor en av de store slagmarkene fra den amerikanske borgerkrigen ligger. Videre via Front Royal og inn i Shenandoah Nasjonalpark hvor du følger vakre Skyline Drive til Skyland Resort mitt i parken for kveldens overnatting. Underveis er det utallige utsiktspunkter å stoppe ved. Fra Skyland er det også mulighet for vandreturer. 

 
 
 

Shenandoah Nasjonalpark – Roanoke (300 km)

Turen fortsetter langs sydover langs Skyline Drive og går etterhvert over til Blue Ridge Parkway. Du fortsetter et stykke langs Blue Ridge Parkway til Roanoke hvor du overnatter på Best Western Plus Inn at Valley View.

Roanoke – Asheville  – Great Smoky Mountains (430 km)

Idag står en lang kjøretur langs resten av Blue Ridge Parkway på programmet før du ankommer i bergbyen Asheville. Her anbefaler jeg å ta to overnattinger på Best Western Asheville Tunnel Road. Ta en dagstur inn i Great Smoky Mountains påfølgende dag hvor du blant annet bør ta turen opp til Clingmans Dome. Fra 2000 meters høyde kan du på en klar dag se ikke mindre enn 7 Amerikanske stater herfra.

Roadtrip Østkysten - Blue Ridge Parkway
Blue Ridge Parkway

Asheville- Charleston (430 km)

Dagens kjøretur går ut til kysten og den historiske byen Charleston. Her har du mulighet til å besøke Fort Sumter hvor den Amerikanske borgerkrigen startet i sin tid. Ta en overnatting eller to på Hyatt Place Historic District sentralt i sentrum og nyt denne sjarmerende byen.  

Charleston – Wilmington (270 km)

Turen går idag nordover langs kysten forbi Myrtle Beach til Wilmington. Kommer du frem tidlig ta en tur ut på stranda for en dukkert ellers bør du tilbringe kvelden langs Riverwalk, byens promenade som går langs Cape Fear River. Overnatting på Best Western Plus Coastline Inn i gå avstand til Riverwalk.  

Wilmington – Outer Banks (410 km)

Dagens mål  er den vakre kyststripen Outer Banks og kjøreturen langs Scenic Highway 12. Jeg anbefaler å kjøre til Ceder Island og ta de to fergene derfra ut (kan være lurt å bestille plass i høysesong). Alternativt kan man kjøre rundt og over broen. På Outer Banks bør du ta to eller tre netter for å slappe av og nyte livet ved havet. Overnatting på et av hotellene som ligger rett på stranda for eksempel Best Western Ocean Reef Suites.

Roadtrip Østkysten - Outer Banks
Outer Banks

Outer Banks – Williamsburg (200 km)

Turen går nordover til Yorktown hvor du kan besøke Yorktown Battlefield. Herfra kjører du Colonial Parkway som binder sammen de tre historiske byene Yorktown, Jamestown og Williamsburg. Overnatting på Hampton Inn Historic District. I Williamsburg finner du også fornøyelsesparken Bush Gardens.   

Williamsburg – Washington DC (260 km)

Siste etappe går nordover tilbake til Washington DC. Lever bilen og reis med fly hjem herfra eller ta toget tilbake til New York. Er du ikke klar med shoppingen kan jeg anbefale et stopp ved outlet senteret Potomac Mills Mall. 

Hoteller til din roadtrip på østkysten:

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde feriebudsjettet nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på kr 1500 per rom (utenfor New York) og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. På mine sider om budsjett for roadtrip i USA og hotell og motell i USA kan du lese om hva du bør beregne i kostnader for overnatting.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *