Roadtrip – Rocky Mountains til California

Dette er en lang roadtrip for deg som er glad i å kjøre en del bil. Ruteforslaget tar deg gjennom hele 10 Amerikanske nasjonalparker, 8 Stater og de største metropolene i vesten. Det hele kan avsluttes med en tur sørover på Highway 1 langs kysten av California. En innholdsrik rute med mye variasjon men også ganske lange kjørestrekningen. For hele turen på rundt 5500 km bør du beregne minst 3 uker.


 
 
Leiebil til din roadtrip Rocky Mountains til California

En roadtrip i USA bør i mine øyne skje i en skikkelig amerikansk bil. Selv ville jeg foretrukket en SUV så man sitter høyt eller leid en skikkelig amerikansk sportsbil om budsjettet tillater dette. For en fullsze SUV i 3 uker til denne roadtripen bør du regne med priser fra kr 8000 inkludert avgift for enveisleie fra Denver til Los Angeles. Les mere om billeie i min artikkel om leiebil i USA.

Denver:

Legg opp til en overnatting eller to i Mile High City som er en de finest beliggende byene i USA for å komme deg over jetlagen. Få med deg Colorado State Capitol eller besøk at av de mange museene i byen. For overnatting kan jeg anbefale Hyatt Place Denver Downtown.

Denver – Rocky Mountains Nasjonalpark – Casper (590 km)

Hent ut leiebilen på et av bykontorene i downtown Denver og start på den turens første høydepunkt. Du kjører opp i Rocky Mountains Nasjonalpark og følger Trail Ridge Road opp til Forest Canyon Outlook. Deretter fortsetter du turen nordover på til Casper og overnatting på Best Western Casper Inn & Suites.

Casper – Cody (345 km)

Gjennom Bighorn Mountains går dagens etappe til Cody hjembyen til Buffalo Bill. Overnatting i rustikale hytter i Buffalo Bill Village. Anbefaler et besøk på Buffalo Bill Historic Center.

Cody – Yellowstone Nasjonalpark (290 km)

Idag går turen til et av høydepunktene på denne roadtripen. Yellowstone Nasjonalpark er med sine geysire og tusenvis av varme kilder er en stor naturopplevelse. Du følger Grand Loop nordover gjennom parken og fortsetter på Highway 89 og 191 til West Yellowstone straks utenfor parken og over grensen til Montana. Her legger du inn en eller to overnattinger på Gray Wolf Inn & Suites.

Yellowstone Nasjonalpark – Grand Teton Nasjonalpark – Jackson (200 km)

Idag følger du den sydlige delen av Grand Loop. Du passerer Old Faithfull som er den mest populære Geysir i parken. Turen forsetter over JD Rockefeller Jr Mermorial Parkway og gjennom Grand Teton nasjonalpark med sine snødekte fjell. Overnatting på Cowboy Village Resort i westernbyen Jackson.

Roadtrip Rocky Mountains
Rocky Mountains – Jackson Lake – Foto Pixabay

Jackson – Salt Lake City (450 km)

Turen fortsetter sørover i det frodige berglandskapet før det plutselig skifter over i ørkenlignende landskap før du kommer frem til Mormonbyen Salt Lake City. Overnatting for eksempel på Hampton Inn Salt Lake City Downtown.

Salt Lake City – Moab (380 km)

Idag fortsetter du sørøver mot Moab. På ettermiddagen anbefaler jeg å kjøre inn i Canyonlands Nasjonalpark for en kjøretur langs Island in the Sky og et stopp ved Grand View Point. Om tiden strekker til er også en tur inn i Dead Horse State Park å anbefale.  I Moab anbefaler jeg å legge opp til to overnattinger på Comfort Suites Moab. Benytt den ekstra dagen til en vandretur i Arches nasjonalpark og pass på å slappe av litt på ettermiddagen.

Moab – Bryce Canyon Nasjonalpark (430 km)

Du bør starte dagen tidlig med kjøreturen til Capitol Reef nasjonalpark. Etter en stopp der fortsetter du langs vakre Scenic Byway 12 som tar deg opp i en høyde over 3000 meter og til Bryce Canyon Nasjonalpark. Sett fra deg bilen og ta shuttle bussen rundt til de ulike utsiktspunktene og bli gjerne lenge nok til å fa med deg solnedgangen. Overnatting på Quality Inn Bryce Canyon straks utenfor parken.

Bryce Canyon – Zion Nasjonalpark – Lake Powell (320 km)

Idag kjører du gjennom Zion nasjonalpark. Ta en stopp for en kort vandretur ved Scenic Canyon overlook og kjør opp til Zion Canyon Scenic Drive. Du kjører så tilbake samme vei gjennom nasjonalparken og fortsetter til Lake Powell og overnatting på Lake Powell Resort rett i vannkanten.

Tips! Om du ønsker å legge til noen vandreturer så tilbyr både Bryce Canyon Nasjonalpark og Zion Nasjonalpark utallige muligheter til dette. Jeg anbefaler i så fall å ta en ekstra overnatting ved Bryce Canyon Canyon eller på Majestic View Lodge rett utenfor Zion Nasjonalpart. Gode forslag til vandreturer finner du på parkenes hjemmesider Bryce Canyon og Zion National Park. To forslag på turer er til Amphiteater i Bryce Canyon og The Narrows i Zion. 

Lake Powell – Grand Canyon Nasjonalpark (240 km)

Ta en båttur på Lake Powell på formiddagen og få med deg høydepunkter som Antelope Canyon. Dagens etappe går så via Horshoe Bend til Grand Canyon. Her kjører du langs Desert View Drive og har muligheten til å stoppe ved utsiktspunkter som Mather Point og Grand View Point. Få med deg solnedgangen ved et av disse utsiktspunktene. Overnatting på Best Western Grand Canyon Squire Inn 15 kilometer syd for parken.

Grand Canyon Nasjonalpark – Las Vegas (460 km)

Om du liker å stå opp tidlig kan du få med deg soloppgangen i Grand Canyon. Start så kjøreturen mot Las Vegas. Ved Seligmann bør du svinge av Interstate 40 for å ta en stopp i Seligman og følge Route 66 til Kingman. Deretter fortsetter kjøreturen via Hoover Dam til spilmetropolen Las Vegas hvor du bør tilbringe minst et par netter. Les min artikkel med tips og hotell i Las Vegas for anbefalinger om hvor du bør bo eller vil ha noen innspill om hva du kan finne på her. For overnatting kan jeg anbefale Tropicana Las Vegas. 

Roadtrip Rocky Mountains - Las Vegas
Las Vegas – Foto Pixabay

Las Vegas – Death Valley – Bishop (490 km)

Dagens etappe går via ørkene i Death Valley hvor du bør regne med temperaturer på over 40 grader. Legg inn et stopp for lunsj ved Furnace Creek Ranch hvor også besøkssenteret ligger og ta gjerne en avstikker til Badwater Basin. Turen fortsetter så ut av parken og nordover til en overnatting langs veien i Bishop på Best Western Bishop Lodge.

Bishop – Yosemite Nasjonalpark (230 km)

Fortsett nordover og inn i Yosemite Nasjonalpark via Highway 120. Du passerer Tioga passet i 3000 meters høyde og kjører videre inn i Yosemite Parken på ettetmiddag. Ta gjerne kjøreturen opp til Sentinel Dome og Glacier Point på ettermiddagen og få med deg solnedgangen. For overnatting kan jeg anbefale Yosemite View Lodge som ligger sentralt i parken men her må bestille rom god tid i forveien.

Yosemite – San Francisco (300 km)

Du har litt tid på formiddagen til å utforske Yosemite Valley før turen går videre til San Francisco hvor jeg anbefaler å legg inn minst 3 overnattinger. For tips om hvor du bør bo og hva du kan finne på les gjerne min artikkel med tips og hoteller i San Francisco.

Roadtrip Rocky Mountains - San Francisco
San Francisco – Golden Gate Bridge – Foto Pixabay


San Francisco – Pismo Beach (450 km)

Etter noen fine dager i San Francisco starter siste del av denne roadtrip langs kysten av California. Du kjører sydover langs Highway 1. Stopp for lunsj i Monterrey og ta turen langs den berømte 17 miles drive før du følger kysten forbi Big Sur og ned til Pismo Beach. Overnatting på Sandcastle Inn.

Pismo Beach – Los Angeles (320 km)

Siste etappe går via den “danske” byen Solvang og Santa Barbara til Los Angeles. Her avslutter du men noen dager for å oppleve byen. Jeg anbefaler å bo ved Santa Monica Beach, for tips om hvor du bør bo og hva du kan finne på les min artikkel med tips og hoteller i Los Angeles.

Hoteller til din Roadtrip Rocky Mountains til California

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde feriebudsjettet nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på rundt kr 1500 per rom og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. På min side om budsjett for bilferie i USA har jeg satt opp 2 ulike forslag til budsjett med ulik standard.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *