Tips for et besøk i Grand Canyon

Et besøk i Grand Canyon er for mange høydepunktet på en roadtrip i USA. Les mine tips om Grand Canyon og hvor du bør overnatte.

Med sin majestetiske lengde på 446 km og dybde på 1,6 km er dette en av USA´s største turistattraksjoner. Parken kan besøkes på ulike steder men den mest kjente og lettest tilgjengelige er South Rim på sydsiden av parken. Grand Canyon West med Eagle Point og Skywalk er et annet alternativ som passer godt for de som ønsker å besøke parken på en dagstur fra Las Vegas. 

Hvordan komme seg til South Rim Grand Canyon

De fleste besøker Grand Canyon med leiebil som en del av en roadtrip. Alle mine ruteforslag til roadtrips i vesten av USA har stopp i denne fantastiske parken. Fra Las Vegas er kjøretiden rundt 5 timer hvis du velger å følge Route 66 en del av veien. Med stop på veien betyr det i så fall at du ankommer parken på ettermiddagen i god tid til å få med deg solnedgangen. For tog interesserte er det mulig å ta historiske Grand Canyon Railroad fra Williams inn til parken. Med bil kommer man inn til parken via South Entrance (fra Las Vegas) eller Desert Drive (om man kommer fra østsiden). Det finnes parkeringsplasser flere steder i parken men jeg anbefaler å sette igjen bilen ved Grand Canyon Visitors senter og bruke parkens gratis shuttle busser. I høysesong kan det bli fullt på parkeringsplassene så det er anbefalt å komme tidlig eller sette igjen bilen i Tusayan og ta shuttle bussen inn i parken (cirka 20 minutter) og rundt i parken.

Hva bør man få med seg i Grand Canyon

Å se solnedgangen er nesten obligatorisk om man tenker å overnatte i parken. To populære steder å gjøre dette er utsiktpunktene Yavapai Point (nære Grand Canyon Visitor senter) eller Hopi Point (langs Hermits Rest). Men det er også her det er flest mennesker. Noen gode tips til roligere alternativ i Grand Canyon er Yaki Point, Mohave Point eller Pima Point. I sommer månedene går solen ned rundt 19.30  på parkens hjemmside kan du finne det eksakte tidpuktet. Liker du å stå tidlig opp kan jeg anbefale å få med soloppgangen også. Med utgangspunkt i Grand Canyon Visitor Center kan man spasere langs Grand Canyon Rim Trail og nyte utsiken fra noen av de mange utsiktspunktene. En kort del av turen går langs Grand Canyon Village til Bright Angel Trailhead og er på litt over 4 kilometer. Herfra starter den beste delen ut til Hermits Rest som er på nærmere 13 kilometer. Shuttle bussen går langs hele denne delen av ruten og stopper ved de fleste utsiktpunkt så det går fint an å ta bussen noen stop om turen blir for lang. Rim Trail er forholdvis flat og egner seg for de fleste. Vil du få med deg hele Rim Trail bør du legge opp til en hel dag i parken. Det finnes noen ulike alternativ for de som ønsker litt mere krevende vandreturer i Grand Canyon, mere info om dette finner du her.

På vei ut av parken (eller inn om du kommer fra østsiden) kjører du langs Desert View drive. Her ligger det en del utsiktspunkter som Grandview Point og Desert View som kan være verdt å ta med seg.

Hvor lang tid bør man planlegge i Grand Canyon

Det kommer an på hvor god tid du har på din roadtrip. Jeg anbefaler 2 overnattinger om du vil ha god tid. Kommer du fra Las Vegas ankommer du på ettermiddagen og kan se solnedgangen. Neste dag har du hele dagen til å utforske Rim Trail og besøke Grand Canyon Visitor Center. Siste dagen reiser du ut av parken via Desert View Drive og fortsetter roadtripen. Har du bare mulighet til en overnatting tar du en kortere tur langs Rim Drive på formiddagen og reiser ut av parken via Desert Drive på ettermiddagen.

For å forberede seg godt til et besøk i Grand Canyon bør man lese oppdatert info på Grand Canyon parkens offisielle hjemmeside

Overnatting i Grand Canyon

Det finnes ulike overnattings steder i Grand Canyon Village i hjertet av parken som El Tovar Hotel som ligger rett ved Rim Trail og noen andre enklere alternativer. Men disse er ofte forholdsvis dyre og fullbooket mange måneder i forveien. Jeg anbefaler derfor å bo i Tusayan som ligger 12 km syd for parken. Da bor du nærme parken og kan du ta shuttle bussen inn til parken om du ønsker å sette igjen bilen. Jeg kan anbefale Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn. Også i Tusayan fylles rommene opp ganske tidlig i høysesong, da er et alternativ å overnatte i Williams som ligger en times kjøring syd for parken.

Grand Canyon West med Skywalk

Skal du besøke Grand Canyon på en dagstur fra Las Vegas anbefaler jeg å ta turen til Grand Canyon West som ligger mye nærmere cirka 2 timers kjøring fra Las Vegas. Her kan du se Grand Canyon fra Skywalken, en glassbro med utsikt rett ned mot Grand Canyon.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *