Aldersgrense for leiebil i USA

Leiebil USA - Aldersgrense- Under 25 år
Leiebil USA – Kategori Fullsize SUV – Foto Roadtripusa

Mange unge drømmer om å dra på bilferie i California eller Florida og lurer på hva aldersgrensen er for å leiebil i USA. Standard aldersgrense hos de store leiebilfirmaene er 25 år. Er du over 21 år kan du fortsatt leie en bil men det tilkommer en «young driver surcharge» som ligger på rundt 29-35 USD per dag (+tax) noe som ofte kan fordoble prisen på leiebilen.

Skal du leie bil i New York eller Michigan er nederste aldersgrense 18 år men young driver surcharge er ennå høyere i disse statene.

Tips for deg under 25 år som trenger leiebil i USA

Hos Autoeurope har du av og til mulighet til å leie en bil til en pakkepris som inkluderer «young driver surcharge». Tillegget ligger på kr 1000 – 1500 per uke. Men da gjelder det for opp til 3 sjåfører og du får ofte også en tank med bensin inkludert i prisen. Betaler du «young driver surcharge» ved henting av bilen betaler du tilsvarende rundt kr 2500 per sjåfør og uke. Tilbudet er med andre ord ekstra godt om dere er flere som skal kjøre bilen.

For å booke denne pakken søker du etter leiebil hos Autoeurope og oppgir alder på føreren som er under 25. Se så etter priser merket med «Gold Rate inkludert 3 ekstra førere og en tank drivstoff» og sjekker så at det står at prisen inkluderer gebyr for ung sjåfør (se eksempel nedenfor)

Leiebil usa under 25 år
Leiebil USA – Under 25 år – Screenshot Autoeurope

Du kan også se etter samme type tilbud hos Rentalcars.com. Se etter «Ung Sjåfør Premium Pakke». Den siste tiden har tibudet stort sett dukket opp på biler fra Dollar eller Enterprise

Leiebil i USA til deg som er 20 år

Hertz og deres søsterselskap Dollar har en nedre aldersgrense på 20 år ved leie av bil men da slipper du ikke unna «young drive surcharge». Biler fra Hertz kan leies via Autoeurope.

Leiebil i USA til deg som er 19 år

Eneste selskap jeg kjenner til som leier ut biler til personer på 19 år er FOX Rent a Car men det blir forholdsvis dyrt da deres priser ikke inkluderer nødvendige forsikringer og skatter. En standard leiebil hos dem kostet 186 USD for en uke i Miami når jeg sjekket sist. Da kommer forsikringer som Loss Damage Waiver (kasko), Renters Liability og Supplementary Liability i tillegg. Da er prisen plutselig oppe i 600 USD. Så kommer 210 USD (+tax) på toppen av dette i «young driver surcharge» så er du plutselig oppe i en ukespris rundt kr 7000. Til gjengjeld er det ikke så mange hundrelappene ekstra for få en litt råere bil som en Dodge Challenger eller Mustang.

På min side om leiebil i USA kan du lese om hvor du finner de billigste prisene på leiebil og få flere gode tips. Der kan du også lese hvordan du kan oppnå rabatt på leiebil i USA.    Har du noen spørsmål er du velkommen til å stille de i kommentarfeltet.

You may also like...

2 Responses

  1. Hei! jeg og en kompis har tenkt å leie bil fra fox rentacar. men spørsmåle er hva slags forsikring anbefaler du for å ha mist pris. +vi 2 er 19 år og har tenkt å leie bil i 3 uker. men vi må jo ha forsikring til begge 2 sjåfør, siden vi tenkte å bytte flere ganger. blir en roadtrip tur i fjellet å stå på snow flere plasser

    • roadtripusa sier:

      Hei, dere trenger Loss Damage Waiver (kasko), Rental Liability Protection og Supplemental Liabilty (ansvarsforsikring). Disse betaler dere bare en gang selv om dere kjører begge to. I tillegg kommer avgift for sjåfør under 21 år og den må dere antageligvis betale dobbelt opp hvis begge skal kjøre. Alle disse tilleggene drar jo prisen veldig opp. En bil som koster 200 USD å leie kommer fort opp i 800 USD etter alt av forsikringer og avgifter er betalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *