Roadtrip vestkysten av USA

Oppdatert Mai 2024

En roadtrip på vestkysten av USA er drømmen for mange. Jeg har nedenfor laget et forslag til reiserute for en klassisk roadtrip i vesten av USA. Denne turen tar deg med på spennende høydepunkter av hva USA har å tilby. Du får oppleve California og 3 andre stater, spennende storbyer og fantastiske nasjonalparker. Dette er en perfekt rute for de som skal legge ut på roadtrip i USA for første gang. Den kan kjøres på et par uker om man ønsker det men jeg ville personlig lagt opp til 3 uker og legge til litt ekstra tid på de ulike stoppene.

 

Jeg foreslår å starte turen i San Francisco. Her kommer du enkelt frem med kollektiv transport for å utforske denne flotte byen. Parkering er dyrt så du sparer en del penger på å vente med å hente ut leiebilen til du skal forlate byen. Denne roadtripen kan selvfølgelig kjøres i begge retninger eller startes i Los Angeles om man foretrekker det. 

Leiebil til din roadtrip på vestkysten

Skal man dra på en roadtrip langs vestkysten bør det i mine øyne skje i en skikkelig amerikansk bil. Selv ville jeg foretrukket en fullsize SUV eller leid en skikkelig amerikansk sportsbil om budsjettet tillater dette. For mange frister det også med en cabriolet men husk at en slik bil kun egner seg for 2 personer uten for mye bagasje. For en fullsze SUV i 2 uker bør du beregne rundt fra kr 7000 til kr 12000 i høysesong i sommerferien (2024 priser). Les også gjerne min artikkel med tips om leiebil i USA.

San Francisco:

Nyt noen dager i denne hyggelige byen og kom deg over jetlagen. For tips om hva du kan gjøre og hvor du bør bo les min artikkel med tips og anbefalte hoteller i San Francisco her. 

Tips!

Er du glad i vin og vil legge til et par ekstra dager kan du ta turen opp til Napa Valley. Her kan du for eksempel ta en tur med Napa Valley Wine Train eller kjøre en tur langs Silverado Trail og besøke en av de mange vingårdene. Hawthorne Suites er et greit alternativ å bo i Napa ellers finnes det mange små eksklusive hoteller i byen.

San Francisco – Yosemite – Bishop (475 km)

Hent ut leiebilen (kan gjøres ved et av bykontorene) og start din roadtrip innover landet mot Yosemite nasjonalpark. En flott kjøretur langs highway 120 gjennom parken tar deg forbi Olmsted Point og over Tioga Pass som ligger mer enn 3000 meter over havet. Dagen avsluttes med overnatting i Bishop på Best Western Bishop Lodge.

Roadtrip vestkysten USA - Yosemite nasjonalpark
Roadtrip Vestkysten USA – Yosemite – Foto Roadtripusa
Tips!

Ønsker du mer tid i Yosemite legg til en overnatting i eller rundt parken. Da får du tid til å oppleve steder som Sentinal Dome eller Glacier Point og et av de mange vannfall i parken. For overnatting ta en titt på Yosemite View Lodge som ligger sentralt i parken. Vil du bo her må du huske å bestille tidlig, det er mye mennesker i parken i høysesongen.

Bishop – Death Valley – Las Vegas (490 km)

Fortsett nedover dalen fra Bishop og ta highway 190 gjennomn Death Valley. Nå er du plutselig kommet under havoverflaten og opplever en temperatur som kan være opp mot 30 grader høyere enn dagen før på Tioga Pass. Legg inn en pause for lunsj i Furnace Creek og ta en tur innom besøkssenteret. Om tiden tillater det ta gjerne en avstikker til Badwater Bassin. Turen tar deg på slutten av dagen videre til Las Vegas.  

Las Vegas:

Nyt et par dager i denne flotte byen. Les min artikkel med reisetips og hotell i Las Vegas for forslag til hvor du bør bo eller vil ha noen innspill om hva du kan finne på her. Overnatting på New York New York Las Vegas.

Roadtrip Vestkysten USA - California - Las Vegas
Roadtrip Vestkysten – Las Vegas – Foto Roadtripusa

Las Vegas – Zion Nasjonalpark – Bryce Canyon (370 km)

Dagens kjøretur tar deg nordover Interstate 15 og Highway 9 til Zion Nasjonalpark hvor du følger Zion Canyon Loop. Anbefaler et stopp for en kort spasertur ved Zion Canyon Overlook Trail. Turen tar deg videre oppover mot Bryce Canyon og en overnatting straks utenfor parken på Quality Inn Bryce Canyon.

Bryce Canyon – Grand Canyon (467 km)

På formiddagen går turen inn til Bryce Canyon for å oppleve de berømte formasjonene av røde sandsten. Sett fra deg bilen og bruk shuttle bussen rundt til de ulike utsiktspunktene. På ettermiddagen går turen videre via Page til Grand Canyon og overnatting i Tusayan cirka 15 km utenfor parken i Best Western Grand Canyon Squire Inn. 

Grand Canyon – Sedona (170 km)

Idag er det god tid for å oppleve Grand Canyon fra et av de mange utsiktspunktene. Om budsjettet tillater kan du også koste på seg en helikopter tur. Les mere om hva du bør få med deg og Grand Canyon tips her. Når du ferdig for dagen venter en kort kjøretur til Sedona  og Sky Rock Inn of Sedona.

Sedona – Scottsdale (200 km)

Pass på å få med deg den vakre kjøreturen langs Red Rock Scenic Byway før du setter kursen ned mot Scottsdale. Her nede i Arizona ørkenen er det varmt om sommeren og lavsesong så man får mye for pengene på hoteller. Derfor legger vi etter noen intensive dager opp til et par netter avslapping på et godt resort hotell for eksempel Gainey Suites Hotel.

Roadtrip Vestkysten - Sedona
Roadtrip Vestkysten – Sedona – Foto Pixabay

Scottsdale – Los Angeles (650 km)

I dag står en lang transportetappe på programmet til Los Angeles. I Los Angeles legger vi opp til et par netter på The Adler Hollywood Hills Hotel eller Howard Johnson Anaheim for de som vil besøke Disneyland. Les min artikkel med tips og anbefalte hoteller i Los Angeles for andre overnattings alternativ eller forslag til hva du bør gjøre.

Los Angeles – Pismo Beach (320 km)

Dagens etappe går langs Highway 1 og forbi Santa Barbara til den lille kystbyen Pismo Beach og overnatting på Sandcastle Inn.

Pismo Beach – San Francisco Airport (450 km)

Langs kysten ved Big Sur og 17 Mile Drive går siste delen av reisen opp til San Francisco. En siste overnatting på et hotell ved flyplassen før leiebilen returneres og reisen går hjem eller videre til andre deler av USA. Overnatting på Hampton Inn & Suites ved flyplassen

Hotell og motell til din roadtrip på vestkysten

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde budsjettet for roadtripen nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på kr 1500 per rom og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. For mere tips rundt hoteller og hvordan du kan spare litt penger på overnatting les gjerne min artikkel om hotell og motell i USA.

You may also like...

6 Responses

 1. Unknown sier:

  Hei og takk for mange gode tips.
  Vi vurderer å ta denne turen i sommer. Vi lurer på hvorfor det anbefales å kjøre opp igjen til San Francisco? Hva er det å se på veien langs vestkysten fra Los Angeles til San Francisco?

  Vi vurderer å ta fly til San Francisco også fly tilbake fra Los Angeles for å spare diselutgifter og leiebilutgifter opp igjen til San Francisco, men lurer da vi går glipp av.

  På forhånd, takk for svar.

 2. roadtripusa sier:

  Hei,

  dere går jo glipp av hele kysten langs Highway 1 som mange anser som en den flotteste delen av en roadtrip i California. Men alt er jo smak og behag, er dere mere opptatt av feks nasjonalparker så kan man jo prioritere tiden til det. Ligger en egen artikkel om Highway 1 på side min.

 3. Terje sier:

  Denne turen ser fin ut, men er det ikke bedre å kjøre den motsatt vei? Har forstått det slik at highway one er best fra sanfransisco mot losangeles. Eller er det hipp som happ?

 4. roadtripusa sier:

  Hei, det er noen som foretrekker å kjøre motsatt vei. Fordelen er da at man kjører på den siden som er nærmest havet og er på riktig side om man stopper. Personlig syntes jeg ikke det utgjør en stor forskjell men det er smak og behag:-)

 5. Hei, vi reiser til California i mai måned, og vi vil leie bil i Los Angeles. Ønsker å kjøre til Las Vegas med overnatting i Page og så videre til Las Vegas hvor vi skal være noen dager.
  Fra Las Vegas ønsker vi å reise til Death Valley og videre til Yosemite og så til San Francisco hvor vi skal ha fly hjem til Norge. Kan vi leie bil i Los Angeles og levere den i San Francisco
  Takknemlig for svar, ideer og tips ?

  • roadtripusa sier:

   Ikke noe problem å leie bil i Los Angeles og returnere i San Francisco. Skal ikke koste noe ekstra for enveisleie heller. Står mye tips på siden min om leiebil i USA. Vær bare klar over at det ikke er sikkert dere kommer dere inn i Yosemite parken via Tioga Pass, den er vinterstengt og åpner normalt i slutten av Mai / tidlig Juni. Da må dere kjøre rundt og inn i parken fra andre siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *