Leie sportsbil eller cabriolet i USA

USA har blitt kjent som landet med lave bensinpriser og store V8 motorer. Mange drømmer om å leie en skikkelig amerikansk sportbil eller cabriolet når de skal legge ut på en roadtrip i USA.

Drømmer du om å kjøre Highway 1 i en deilig cabriolet? Eller kanskje følge Route 66 i en ekte amerikansk sporstbil med V8 motor? Er dere en guttegjeng på tur i Las Vegas som har lyst å kjøre nedover “The Strip” i en Porsche?

Leiebil USA Mustang Cabriolet
Leiebil USA – Mustang cabriolet – Foto Pixabay

Utfordringen er at de fleste utleieselskapene ikke garanterer spesifikke merker men kun kategorier. Som regel er det også biler med de minste motorene og laveste utstyrs nivå som tilbys i de ulike kategoriene. En del utleiere gir på flyplasser kundene mulighet til å belge bil selv innenfor den kategorien man har bestilt. Etter at det praktiske er ordnet går man ut i parkeringshuset og ser på hvilke merker og farger som finnes og velger den bilen man foretrekker. Som regel finnes det litt alternativer.  Noen selskaper har du mulighet å leie eksklusive biler til en høyere pris hvor merket blir garantert. Men vil du leie de råeste sportsbilene kan det fort bli kostbart. Da kan det noen ganger være verdt å leie en av disse bilene noen dager og så leie en litt mer nøktern leiebil resten av ferien.

Hertz tilbyr et stort utvalg spennende biler via sin Prestige og Adrenaline Collection. Her finner du både amerikanske klassikere som Mustang og Camaro og andre eksklusive biler som Porsche og Mercedes. På de bilene hvor forhåndsbetaling er tilgjengelig er alle forsikringer inkludert, ellers må du være obs på at du må kjøpe både kaskoforsikring og ansvarsforsikring i tillegg.

Sixt har et utvalg eksklusive biler til fornuftige priser med fokus på tyske merker som BMW og Mercedes for de som foretrekker det. Du kan også finne en del sportsbiler som Ford Mustang GT Convertible eller Chevrolet Corvette Convertible som garanterte modeller.

Avis tilbyr noen eksklusive modeller via sin Avis Select serie. Disse bilene kan kun bestilles via deres amerikanske side. Når du ser på priser må du huske å velge “Residency Norway” for å få priser med forsikring inkludert.

Nedenfor har jeg funnet noen eksempler på litt råere biler innen ulike kategorier det går an å leie:

Leie cabriolet i USA

Er det en standard cabriolet du er ute etter kan du hos Alamo normalt forvente deg en Ford Mustang med V6 motor og 300 hester fra kr 2800 per uke men andre merker kan også forekomme. Leier du hos Hertz vil du ofte ende opp med en Chevrolet Camaro RS med en tilsvarende motor. Er ikke dette nok kan du for eksempel hos Hertz leie en Camaro SS med V8 motor og 455 hester fra kr 4800 per uke. Alle disse bilene kan bookes via Autoeurope. Hos Sixt kan du finne BMW 4 serie kabriolet eller tilsvarende fra kr 4500 per uke.  

Leiebil USA - v8 camaro sportsbil
Leiebil USA – Chevy Camaro V8 – Foto Pixabay
Leie en ekte amerikansk V8 sportsbil

Vil du kjøre en ekte amerikansk sportsbil med V8 så finner du hos Avis for eksempel en Dodge Charger RT med 370 hester til kr 4200 per uke. Hos Hertz finner du bilkategorien “American Muscle” som skal gi deg biler som Mustang GT eller Camaro SS med over 400 hestekrefter. Hos Avis kan også finne en rå Chevrolet Corvette med 460 hestekrefter til en pris fra rundt kr 9200.

Leie stor SUV

Trenger du en SUV med god plass kan du hos Alamo bestille en Ford Expedition eller lignende med plass for 7 personer fra kr 3200 per uke inkludert Gold Rate. Da får du en 375 hesters V6 motor å boltre deg med. Dette er en bil som er stor nok til en familie med 3 barn i baksetet og normal mengde bagasje. Vil du ha ennå større plass så se etter en Chevrolet Suburban. Sixt tilbyr ofte denne bilen eller andre premium SUV biler (feks Mercedes GLS eller Cadillac Escalade) til fornuftige priserfra kr 3200 per uke. 

Ovenstående priseksempler er innhentet via Autoeurope (Alamo) og direkte på respektive utleiers hjemmeside for de mere eksklusive modellene. De inkluderer alle nødvendige forsikringer og gjelder for en ukes leie fra Miami i Juni 2019. De vil selvfølgelig variere og generelt bør du regne med litt høyere priser om du skal leie tilsvarende biler i California eller i leier i høysesong. For generelle bilkategorier anbefaler vi å booke via AutoeuropeDe har konkurransedyktige priser og en bra kundeservice. Hos Autoeurope kan du også oppnå ytterligere 10% rabatt på leiebil ved bruk av rett kredittkort. Skal du leie de mest eksklusive bilene og garanterte modeller må dette alltid gjøres direkte på respektive utleiers hjemmeside som AvisSixt og Hertz.

Les også gjerne artikkelen om leiebil i USA som inneholder mange gode generelle tips og mine ruteforslag for roadtrips i USA.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *