Budsjett Roadtrip i USA

Kursen på USD er høyere en noen gang og mange lurer på hva man bør beregne i budsjett for en bilferie i USA. Nedenfor har jeg oppsummert de viktigste postene for å gi en indikasjon på hva man bør forvente å bruke.

Flybillett til USA:

Priser på flybilletter varierer veldig. En flybillett til San Francisco eller Miami kan du i lavsesong få helt ned i kr 3500 om du følger med på kampanjetilbud. I skoleferien må du beregne minimum det dobbelte. For tips om flybestillingen les gjerne min artikkel om flybilletter til USA.  

Leiebil i USA:

På en roadtrip tilbringer du mye tid i bilen og bør derfor unne deg en bil med god plass. For en personbil i normal størrelse (for eksempel Chevrolet Impala) bør du beregne priser fra kr 2000 per uke. For en stor SUV (Jeep Grand Cherokee) bør du beregne fra kr 2500 per uke. Disse prisnivåene gjelder for Florida og California, i andre deler av landet er prisene en del høyere. Du bør også beregne høyere priser i California i høysesong (Juli / August) hvor prisene ofte kan dobles. For tips og mere nyttig info les gjerne min artikkel om leiebil i USA.  

Bensinpriser i USA:

I skrivende stund ligger prisen på bensin i USA på cirka 7 kroner literen. Amerikanske biler bruker litt mer enn norske så beregn mellom 0,8 liter / mil (personbil) og 1,0 liter / mil (SUV)

Hotell og Motell:

Hvor mye du bruker på hotell avhenger veldig av hotellstandarden du legger opp til og når du reiser Nedenfor har jeg satt opp 2 budsjetter for en 14 dagers bilferie rundt i vesten av USA. På det første alternativet har jeg lagt opp til overnatting på hoteller med god mellomklasse standard og sentral beliggenhet. Da ender man opp med en snittpris på litt over kr 1500 per rom og natt. På det andre alternativet har jeg sett på hvor mye man kan få ned budsjettet ved å velge litt lavere standard, fire litt på beliggenhet eller bruke uspesifiserte hotell via Hotwire. Da kan man spare rundt 33 % og ender på et snitt på kr 1000 per natt. Men du bor fortsatt godt og utelukkende på hoteller som har fått gode tilbakemeldinger på Tripadvisor og  Hotwire

  • San Francisco (3 netter)  Hampton Inn kr 2409  / Hotwire 2,5 stjerner South of Market kr 1575
  • Bishop (1 natt) Best Western Bishop kr 980  / Travellodge kr 787
  • Las Vegas (2 netter – ukedag) Tropicana Las Vegas kr 989 / Hotwire 4 stjerner Center Strip kr 345
  • Bryce Canyon (1 natt) Quality Inn Bryce Canyon kr 691
  • Grand Canyon (1 natt) BW Grand Canyon Squire Inn kr 1840 / BW Pony Soldier Inn Flagstaff kr 1234
  • Sedona (1 natt) Best Western Inn of Sedona kr 1240 / Hotwire 3,5 stjerner Sedona resort kr 1112
  • Scottsdale (2 nettter) Gainey Suites kr 965 / Hotwire 4 stjerner Scottsdal kr 889
  • Los Angeles (2 netter) Best Western Hollywood Hills kr 2022 / Stanford Inn & Suites Anaheim kr 1378
  • Pismo Beach (1 natt) Sandcastle Inn kr 1671 / Hampton Inn San Louis Obispo kr 1178
  • San Francisco Airport (1 natt) Hampton Inn SFO kr 1612 / Hotwire 3 stjerner SFO kr 1150

*Priser per døgn for en reise som starter 24. Juni 2016. Prisene er innhentet i mars via Tripadvisor og Hotwire

For begge eksempler har jeg tatt 2 uker i starten av sommerferien og valgt hoteller med frokost inkludert de fleste steder. Hotellpriser i USA forandrer seg mye etter tilbud og etterspørsel så du kan få helt andre priser på dine datoer. I visse byer som Las Vegas og i nasjonalparkene er også hotellprisene mye høyere i helgene. Reiser du i lavsesong vil givetvis prisene være noe lavere

Tips!

Hvis mulig forsøk å legge opp reiseruten så du unngår de dyreste byene i helgene og sjekk gjerne hotellprisene for din reiserute før du bestiller flybillettene. Noen ganger kan prisene bli lavere hvis du snur reiseruten.    Selvfølgelig går det an å redusere hotellbudsjettet ytterligere ved å belage seg på enkle moteller langs veien og bo utenfor de største byene. Ved å bruke moteller og Hotwire bør det være mulig å få ned budsjettet for overnattinger til et snitt på kr 700-800 per natt. Les mer på min side om hoteller og moteller i USA for tips om hvordan du kan bo billig.  

Mat:

For frokost på en typisk restaurant som Ihop bør du beregne kr 120 per person. Du halverer dette om du tar turen innom McDonalds. Lunsj inntar jeg som oftest på en fastfood restaurant langs veien og USA har utvalg i alle varianter (burgere, kylling, meksikansk, asiatisk, salater osv). Man spiser seg mett for rundt 80 kroner. Middag på en middels restaurant havner på rundt kr 300 – 400 for 2 retter med en øl eller glass vin til (tips inkludert). Så beregner du kr 500 per dag og voksen bør du spise helt greit. Det går fint å klare seg ned mot kr 300 per dag også hvis man konsekvent velger hoteller med frokost inkludert og klarer seg med en burger eller pizza til middag de fleste dagene.

Oppsummering:

For 2 voksne bør du på en roadtrip som nevnt ovenfor i vesten av USA beregne rundt kr 1500 per person og døgn for god standard. Legger du opp til en litt mere nøktern standard skal det være mulig å få dags budsjettet ned mot kr 1000. Satser du på en budsjett ferie med overnatting på rimelige moteller og spiser fastfood kan du klare deg på kr 700 per dag også  Dette inkluderer leiebil, bensin, hotell og mat. Inngang til eventuelle parker, en tur på byen og shopping har jeg da ikke tatt høyde for.

Vil du lese mer om priser kan jeg anbefale min artikkel om prisnivået i USA.

Vil du redusere reisebudsjettet kan jeg også anbefale å ta en titt på min side om rabatt på leiebil der kan du lese hvordan du kan spare ytterligere 10% på leiebil og hotell.

Om måle er å reise rundt i USA billigst mulig kan jeg anbefale denne artikkelen om å reise rundt i USA på et budsjett på 50 USD per dag