Ruteforslag – USAs beste Roadtrips

En roadtrip i USA i en skikkelig amerikansk bil er noe som står høyt på ønskelisten for mange. Før du begynner å planlegge din roadtrip i USA må du bestemme deg hva det er du vil se. Den største feilen mange gjør er å tro at de kan se hele USA på en tre ukers ferie. Jeg foreslår å holde deg til et område i USA (østkysten eller vestkysten) med mindre du har mye tid til rådighet og er glad i å kjøre bil. Du bør ikke legge opp til mere enn 250 km kjøring i snitt per dag. Husk også å legge inn noen stopp på flere dager underveis så du rekker å slappe av litt også:

Nedenfor finner du ruteforslag på noen av de mest klassiske og beste roadtrips i USA. Du kan lese en beskrivelse av ruten med forslag til hotell under hver enkelt roadtrip. Men husk at disse rutene kun er forslag som du kan tilpasse til dine ønskemål og preferanser.

Du finner også tips om leiebil i USA og hvordan du finner hoteller og moteller i USA til din roadtrip.

Roadtrip Vestkysten – (3600 km / fra 14 dager)

Kanskje den mest populære av alle roadtrips i USA. Her får du oppleve storbymetropoler og noen av de flotteste nasjonalparkene med Grand Canyon som høydepunkt. Du kommer opp i 3000 meters høyde i Yosemite parken og opplever ørkenen med over 40 graders varme dagen etter. Midtveis er det det også lagt opp et par dagers avslapping på et resort hotell i Phoenix / Scottsdale før det hele avsluttes med en kjøretur langs Highway 1. Dette er en god rute for deg som skal på roadtrip for første gang.

Roadtrip USA Grand Canyon
Roadtrip USA Grand Canyon

Roadtrip Highway 1 – (1000 km / fra 14 dager)

En av verdens vakreste kjøreturer langs kysten av California fra San Francisco til Los Angeles. Her har vi lagt opp til god tid. I vår utgave har vi også lagt opp til en avstikker til Napa Valley. 

Roadtrip Florida – (1500 km / fra 11 dager)

En roadtrip som tilbyr varierte opplevelser for store og små. Med start i Miami tar denne turen deg til verdens beste fornøyelsesparker og Floridas beste strender på vestkysten. Du får også kjøre på en av de vakreste strekningene i USA fra øy til øy ut til Key West. Ta gjerne turen i en cabriolet om dere er 2 som reiser.

Roadtrip Route 66 – (4000 km / fra 14 dager) 

Den mest legendariske av alle roadtrips. Turen tar deg gjennom hjertet av USA gjennom 7 stater og 3 tidssoner underveis. Min variant tar noen avstikkere underveis for å få med seg Las Vegas og Death Valley.

Roadtrip USA - Route 66
Roadtrip USA -dRoaRoute 66

Roadtrip kyst til kyst Los Angeles til New York – (5700 km – fra 14 dager)

En roadtrip for deg som er over middels glad i å kjøre bil og vil krysse hele USA. Du følger Route 66 en stor del av ruten før du får oppleve musikkbyene Memphis og Nashville. Smokey Mountains nasjonalpark og en tur langs den vakre naturen på Blue Ridge står også på programmet og gir en veldig variert tur.

Roadtrip Chicago – Los Angeles med tog og bil – (2100 km / fra 14 dager / 2 netter på tog)

En roadtrip som kombinerer det beste fra 2 verdenen. Toget tar deg bekvemt over noen av de lengste strekningene og gjennom Rocky Mountains. Med leiebil reiser du gjennom flere av USAs flotteste nasjonalparker og langs noen av de fineste veistrekningene i USA.

Roadtrip Øskystens Høydepunkter fra New York(2500 km / fra 14 dager / 2 etapper på tog)

Denne roadtrip er for deg som vil starte i New York og oppleve både storbymetropoler, nasjonalparker, Amerikansk historie og noen dager ved kysten på slutten. Jeg anbefaler å ta de to første etappene med tog.

Roadtrip New York – Miami – (2500 km / fra 14 dager / 2 etapper på tog)

En populær roadtrip som starter i New York og tar deg nedover til solfylte Florida. I mitt ruteforslag legger jeg opp til å reise litt inn i landet så du får oppleve den flotte naturen i Blue Ridge Parkway og Great Smoky Mountains. Jeg anbefaler å ta de to første etappene med tog.

Roadtrip Four Corners fra Las Vegas(2700 km / fra 10 dager)

Roadtrippen som gir det mest mulig natur på kortest mulig tid. Her får du oppleve flere av de beste nasjonalparkene og kjøre på mange vakre “Scenic Byways”. Du får også oppleve en da best bevarte delene av Route 66 og noen kontrastfylte dager i spillmetropolen Las Vegas.

Roadtrip Rocky Mountains til California(5500 km / fra 21 dager)

En land Roadtrip for deg som er glad i å sitte en del i bilen. Turen gir deg en deilig kombinasjon av mange av de fineste Amerikanske nasjonalparkerne, western stemning og solfylte strender i California.

Roadtrip Pacific Coast Highway(4000 km / fra 4 uker)

Fra Seattle langs hele den vakre Pacific kysten sydover til Las Vegas. Høydepunkt er selvfølgelig Highway One.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *