Roadtrip kyst til kyst Los Angeles til New York

Mange drømmer om en roadtrip der de krysser USA fra kyst til kyst. Det finnes ulike ruter og måter å gjøre dette på. Man kan ta en nordlig rute langs grensen til Canada eller reise gjennom sørstatene og avslutte i Miami. I dette forslaget har jeg valgt en rute fra Los Angeles til New York som gir dere høydepunkter som Route 66, nasjonalparker, cowboyer og country. Ruten kan kjøres på rundt 2 uker om man ønsker det men jeg vil anbefale å bruke 3-4 uker inkludert noen dager i begge ender og ekstra netter underveis. Turen er på nesten 6000 kilometer og tar dere gjennom 14 ulike stater.

Jeg har valgt å legge opp til å starte roadtripen kyst til kyst på vestkysten i Los Angeles og kjøre mot østkysten og New York. Da tar man den lengste flyturen i starten og sparer også penger på leiebilen da prisene er lavere i California. Ønsker man å legge til noen dager kan man selvfølgelig også starte i San Francisco og kjøre kysten langs Highway 1 først.

Leiebil til din roadtrip kyst til kyst Los Angeles – New York

På en roadtrip av denne lengde bør man satse på en komfortabel bil og jeg ville selv leid en fullsize SUV for å sitte godt og ha god plass til bagasje. Vær obs på at du vil få et gebyr for enveisleie av bil når du henter ut leiebil i Los Angeles og leverer i New York. For 3 ukers leie av en stor SUV med gebyr for enveisleie bør man beregne fra kr 13000 og oppover anhengig av sesong. Les også gjerne mine tips om leiebil i USA.


 
 
 

Los Angeles:

Start med noen dager i Los Angeles for å komme dere over jetlagen. Jeg anbefaler å bo ved havet i Santa Monica da er man nærme Hollywood og Beverly Hills. For tips om hva dere kan finne på og hvor det er anbefalt å bo les gjerne vår artikkel med tips og hotell Los Angeles.

Los Angeles – Death Valley (500 km) Første etappe av turen går via I15 forbi Barstow og Mojave ørkenen. Jeg anbefaler et stopp i spøkelsesbyen Calico på veien før dere svinger av mot nord på Highway 127 og tar turen opp til Death Valley. Overnatting i heten på The Ranch at Death Valley.

Death Valley – Las Vegas (230 km)

Pass på å få med et besøk i Death Valley Visitors Center og et stopp ved Badwater Basin før kjøreturen går videre til Las Vegas. Nyt et par dager i denne glitrende neonbyen. Les artikkelen med reisetips og hotell i Las Vegas for anbefalinger om hvor dere bør bo eller vil ha noen innspill til hva dere kan finne på her. Overnatting for eksempel på Tropicana Las Vegas.

Roadtrip kyst til kyst - Las Vegas
Las Vegas

Las Vegas – Grand Canyon (440 km)

Dagens etappe går forbi Hover Dam og ned til Kingman. Fra Kingman til Seligman tar vi en avstikker og kjører på den delen som kalles for hjertet av Route 66 og er den mest velholdte. Turen går så videre til Grand Canyon. Pass på å ankomme tidsnok om dere vil få med dere solnedgangen (rundt 19.45 i sommer månedene). Overnatting i selve parken på Best Western Grand Canyon Squire Inn. 

Grand Canyon – Gallup (430 km)

Tilbring noen timer på formiddagen i Grand Canyon. Les mere om hva du bør få med deg i Grand Canyon her. Turen går så videre østover langs I40. Painted Desert og Petrified Forest er stopp å få med seg på turen idag. I Gallup bør dere overnatte på det legendariske El Rancho Hotel som gjennom årene har huset celebre gjester som John Wayne, Ronald Reagan og Humphrey Bogart.

Gallup – Albuquerque (310 km)

Idag foreslår jeg en avstikker til indianer reservatene Ramah Navaja og Acoma Pueblo (følg NM 602 og NM 53) før turen går videre til Albuquerque. Tilbring ettermiddagen i gamlebyen med sin unike blanding av amerikansk, meksikansk og indianerkultur. Overnatting på Best Western Plus Rio Grande.

Albuquerque – Santa Fe – Tucamari (360 km)

Turen går først nordover til Santa Fe, hovedstaden i New Mexico med sine fine bygninger i Adobe stil. Tilbring noen timer her før turen går videre til Tucamari. I Tucamari anbefaler vi sterkt å overnatte på legendariske Blue Swallow Motel, men husk å bestille i god tid!

Roadtrip Los Angeles New York -  Route 66 Motel
Route 66 Motel

Tucamari – Oklahoma City (600 km)

Idag er det lagt opp til en lang kjørestrekning. Vi krysser grensen til Texas og kjører til cowboy byen Amarillo. Husk å stoppe ved Cadillac Ranch på veien. Ta lunsjen på den berømte Big Texan Steak Ranch. De som klarer du å spise deres 2 kilos biff på under en time får den gratis! Turen fortsetter deretter til Oklahoma City hvor man blant annet kan besøke National Cowboy museum. Overnatting på Best Western Oklahoma City North.

Oklahoma City – Memphis (750 km)

Idag forlater vi Route 66 som vi har fulgt en godt stykke og krysser hele Arkansas før vi ankommer Memphis, byen som byr på soul food og rock-n-roll. Her er selvfølgelig et besøk på Graceland noe som bør stå på programmet. Etter to dager med mye kjøring kan det være en god idé å legge inn et par netter her. Overnatting på Comfort Inn Downtown.

Roadtrip Los Angeles New York - Graceland
Graceland Memphis

Memphis – Nashville (340 km)

Turen går videre fra rock til country og Nashville. Her kan jeg anbefale å få med seg en skikkelig country konsert på Grand Ole Opry eller et besøk på Country Music Hall of Fame. Overnatting på Country Inn & Suites med gåavstand til Grand Ole Opry.

Nashville – Great Smoky Nasjonalpark – Cherokee (430 km)

Fra Nashville går turen videre til Great Smoky Nasjonalpark som er Amerikas mest besøkte. Ta turen opp til Clingmans Dome for å nyte utsikten i over 2000 meters høyde. På klare dager kan du se 7 Amerikanske stater. Du fortsetter ut av parken på South Carolina siden og overnatter i Cherokee for eksempel på Hampton Inn Cherokee.

Cherokee – Blue Ridge Parkway – Peaks of Otter (520 km)

Dagens etappe følger i hele sin lengde Blue Ridge Parkway. Dette er en utsiktvei bygget under den store depresjonen og er Amerikas lengste. Turen tar deg gjennom fantastisk natur langs bergkjeden Blue Ridge Mountains. Pass på å ta en avstikker til Mt. Mitchell State Park. Dagens etappe avsluttes med en overnatting på Peaks of Otter en enkel “lodge” langs strekningen.

Roadtrip kyst til kyst - Blue Ridge Parkway
Blue Ridge Parkway

Peaks of Otter – Front Royal (330 km)

Vi fortsetter nordover langs Skyline Drive og naturen her er like spektakulær som dagen før. Dagsetappen er på bare 330 km men med fartsgrense på 35 mph og mye å se på underveis går fort hele dagen. Overnatting på Hampton Inn Front Royal.

Front Royal – Washington DC (125 km)

En kort kjøretur tar oss til verdens maktsentrum Washington DC hvor du kan bruke ettermiddagen til å oppleve Det Hvite Hus, Capitol og de nasjonale monumentene. Priser på hotellrom svinger veldig i her i byen og man vil jo helst bo sentralt så sjekk ut Capital Hill Hotel som normalt har fornuftige priser.

Roadtrip Los Angeles New York - Washington DC
Washington DC

Washington DC -New York (350 km)

Siste kjøreetappe tar dere fra Washington DC til New York på rundt 5 timer. Jeg vil anbefale å levere bilen på Newark Airport og ta offentlig transport videre. Da er det bare å nyte noen siste dager i denne verdensmetropolen før turen går hjemover. For overnatting ta en titt på våre tips om hotell i New York.

Hotell og motell til din roadtrip kyst til kyst

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde budsjettet for roadtripen nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på kr 1500 per rom og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. For mere tips rundt hoteller og hvordan du kan spare litt penger på overnatting les gjerne min artikkel om hotell og motell i USA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *