LEIEBIL I USA

Les mine tips om hvordan du finner leiebil i USA til best mulig pris fra et seriøst selskap og hva du bør tenke på når du skal bestille leiebilen. Først og fremst bør du alltid bestille leiebilen fra Norge før du reiser. Bestiller du via en amerikansk webside eller møter opp på et leiebil kontor i USA tilkommer skatter og forsikringer på alle priser som blir oppgitt. Ved leie via en norsk side er alltid skatter og alle nødvendige forsikringer inkludert.

Leiebil USA Cabriolet
Leiebil USA katergori cabriolet

Hvordan finner du leiebil i USA til best mulig pris?

De beste prisene på leiebil i USA finner du som regel ved å leie via en de store leiebil formidlerne. De har forhandlet frem gode priser med alle de store bilutleie selskapene og sammenligner disse. Den jeg har best erfaring med er Autoeurope. De har en oversiktlig søkemotor, viser vilkår tydelig og er alltid blant de beste på pris på leiebil i USA. Du kan avbestille gratis ved behov og deres kundeservice svarer normalt kjappt på spørsmål.

Leiebil USA søkemotor

Hos Autoeurope kan du i tillegg til lave priser få 10% rabatt på leiebil ved bruk av rett kredittkort. Bestill leiebilen tidlig spesielt hvis du skal reise i høysesong eller er på utkikk etter en spesiell bil. Prisene på leiebiler stiger som regel jo nærmere avreise du bestiller. Du kan avbestille hvis du finner et bedre tilbud senere. Hos Rentalcars kan du velge kun å betale et depositum når du bestiller bilen og resten 4 uker før du skal hente ut bilen. Velger du å betale kun depositum mister du dog dette hvis du avbestiller, så jeg anbefaler å betale hele leien med en gang da kan avbestille gratis ved behov.   Når det gjelder de ulike leiebil selskapene så er de mest kjente:  

Alamo

Alamo er det leiebil selskapet jeg har best erfaring med i USA. De scorer alltid bra på kundevurderinger hos Google og de fleste andre steder. Alamo tilbyr en «Gold Rate» hvor opp til 3 ekstra sjåfører og en tank bensin er inkludert. Er dere to eller flere som skal kjøre leiebilen i USA er det stort sett alltid lønnsomt å velge dette alternativet. Da betaler du mellom kr 400 og 500 ekstra per uke som er under halvparten av prisen for en ekstra sjåfører ved uthenting av bilen. I tillegg får du en full tank på kjøpet. Alamo har også rimelige priser på barneseter og den beste løsningen for bompenger. Leiebiler med Gold Rate kan du booke via Autoeurope

Avis / Budget

Avis og deres søsterselskap Budget er populære alternativ og har normalt en relativt ny bilpark med en stor andel Amerikanske bilmerker. Budget ligger normalt noe lavere i pris men deler utleiestasjoner og biler med Avis de fleste stedene.  

Hertz:

Kjent og seriøst selskap som fungerer bra og ofte velges av nordmenn selv om de normalt ligger litt høyere i pris. Skal du leie andre steder enn fra flyplassen har Hertz som regel det største utvalget av bykontorer. 

Dollar / Thrifty

Ligger ofte best i pris på leiebil i USA men har høyere priser på tilleggstjenester og en dyr løsning for bompenger. Jeg har selv leid hos Dollar en del ganger og aldri hatt noen problemer men de får ofte litt dårligere tilbakemeldinger på kundevurderinger enn de andre selskapene.

Sixt:

Tyske Sixt er en nykommer i det amerikanske markedet. De tilbyr ofte litt andre modeller enn konkurrentene og her kan du finne tyske premium merker på SUV og cabrioleter.

Hvilken kategori leiebil bør du velge i USA?

Jeg anbefaler deg å leie en bil med litt størrelse når du først legger ut på en bilferie i USA du kommer til å sitte mange timer i bilen. Forskjellen mellom en liten økonomi bil og en bil med fornuftig størrelse er som regel bare noen få hundrelapper per uke. De fleste som bestiller liten bil ender opp med å oppgradere på plass og det blir som oftest dyrere enn å velge rett størrelse fra starten. Personlig velger jeg stort sett en SUV.   Tenk på bagasjeplass. Er dere 2 voksne og barn trenger dere en stor bil for å få plass til bagasjen. For en familie vil jeg normalt anbefale en fullstørrelse SUV (eksempel Jeep Grand Cherokee) eller minivan (eksempel Dodge Grand Caravan) for å få nok plass til bagasjen. Leiebilene i USA har sjeldent delingsnett slik vi er vant til i stasjonsvogner så du kan ikke stable kofferter hele veien opp. Du kan lese mere om dette i min artikkel om størrelse og bagasjeplass i amerikanske leiebiler.

Leieibil USA kategori fullsize SUV
Leiebil USA kategori fullsize SUV

Cabriolet er drømmen for mange på en roadtrip i USA. Men husk at skal du kjøre i varme ørkenområder vil du ofte kjøre store deler av tiden med taket på for å kunne bruke aircondition. Siden taket forsvinner i bagasjerommet har disse bilene også veldig liten bagasjeplass. Med andre ord bør du tenke deg om før du velger å leie Cabriolet til en lengre roadtrip. Men den passer helt fint til de som er bare to eller vil ha en bil for kortere turer rundt i Florida eller California.

Biltypene som oppgis ved bestilling er kun eksempler. Du er med andre ord ikke garantert å få akkurat det merket du så på hjemmesiden. På de fleste større flyplasser vil du dog få anledning å velge bil selv innenfor den kategorien som er bestilt. Når du har ordnet med papirene går du til parkeringshuset hvor alle bilene står på rekker sortert etter kategori og du kan plukke det merket og den fargen du foretrekker. Bilene står ulåst så ta gjerne en titt på flere biler og sjekk kilometerstanden så du får nyest mulig leiebil. Ønsker du en spesiell type sportsbil eller amerikaner med litt «muskler» finnes det hos noen selskaper mulighet å bestille dette men da er prisene straks en god del høyere. Du kan lese mer om dette i min artikkel om å leie sportsbiler og kabriolet i USA.

Andre tips om hva du bør tenke på når du leier bil i USA

Ekstra sjåfører koster 13-15 USD per døgn (+tax) bortsett fra leie i California hvor den første alltid er inkludert. Husk at alle sjåfører må registreres i leiekontrakten ellers gjelder ikke forsikringen.    Det kan være litt ulike regler for bensin ved bilutleie i USA. Leier du med Gold Rate er en tank bensin inkludert, da slipper du stresset med å finne en bensinstasjon før du skal levere bilen. Hvis ikke skal bilen returneres med full tank. Dollar / Thrifty belaster normalt for en tank bensin ved henting av bilen. Viser du frem kvittering på at du har fylt tanken på en bensinstasjon maks 10 miles fra kontoret kan du ved innlevering be om å pengene for bensin refundert.    Aldersgrense for leie av bil i USA er 25 år. Personer over 20 år kan leie mot et tillegg i pris. Du kan lese mere om dette i min artikkel om aldersgrense ved leie av bil i USA.   GPS er nesten en nødvendighet når du skal ut på en en lengre roadtrip. Du kan bestille dette på forhånd ved leie via Autoeurope og da koster det deg rundt kr 400 per uke hos Alamo. Til sammenligning ligger prisen på 70 USD (+tax) hos hvis du bestiller ved henting av bilen. Ellers kan du fint bruke din mobiltelefon som GPS på turen. Les mere om dette i min artikkel om GPS og mobildata i USA.

Forsikring på leiebil i USA

Alt av nødvendige forsikringer er inkludert når du leier via en leiebil formidler som Autoeurope eller leier direkte fra et av de store leiebil selskapene via deres norske sider. Du kan lese mere om forsikringer i min artikkel om forsikring på leiebil i USA.

Enveisleie leiebil i USA

Enveis leie er normalt gratis innenfor statene Florida og California men kan ellers medføre en ekstra avgift. Les mere om dette i min artikkel om enveisleie i USA.

Barneseter i leiebil i USA

Mange reiser på roadtrip i USA med barn spesielt i Florida. Alle selskaper leier ut barneseter men prisen varierer veldig. Billigst er Alamo som belaster 10 USD per dag eller max 70 USD (+ tax) for hele leieperioden. Barnesetene hos Alamo holder fornuftig kvalitet og leveres normalt rengjort og pakket i plast. Setene oppfyller amerikanske krav men du vil sjeldent finne seter som er bakovervendt. Et annet alternativ er selvfølgelig å ta med eget barnesete. Hos Norwegian kan du ta med dette gratis mens det hos SAS telles som et kolli.

Leiebilselskapet tar et depositum for å dekke eventuelle tilleggskostnader. Dette depositum reserveres på det kortet du viser frem når du henter bilen. Du skal være klar over at beløpet reduserer din disponible saldo om du bruker Visa debetkortet fra banken din. Derfor anbefaler jeg alltid å bruke et kredittkort når du henter ut leiebilen. Har du ikke kredittkort idag kan du få noe forslag på gode kredittkort til din reise i USA her.

Bompenger (Tolls) i USA

I en del områder av USA er det utstrakt bruk av bompenger (tolls) på motorveier, broer og tuneller. Spesiellt i Florida og nordøstre USA vil du ofte se dette. Mens man i gamle dager kunne betale med quarters eller kort er det blitt mer og mer vanlig med automatiske løsninger tilsvarende Autopass her hjemme. Skal du kjøre med leiebil tilbyr de ulike selskapene løsninger for dette. Alamo har den rimeligste løsningen hvor du belastes en administrasjons avgift på USD 3,95 per dag du passerer en bomstasjon eller 19,75 total for leieperioden i tillegg til den faktiske bomavgiften. Hertz, Avis og Budget har lignende priser men belaster deg for alle leiedagene uansett om du passerer en bom eller ikke. Den desidert dyreste løsningen har Dollar / Thrifty, her må du kjøpe en pakke som koster USD 10.49 per dag eller USD 52.99 per uke (Florida). Da er riktignok alle bompasseringer (tolls) inkludert i prisen. Velger du å takke nei til denne belastes du med et administrasjons gebyr på 15 USD per passering.

Min artikkel om bilkjøring og trafikkregler i USA kan være verdt å lese før du legger ut på bilferie for første gang. Les også min artikkel om hvordan utleveringen av leiebil foregår.   Har du noen spørsmål rundt leiebil i USA er du velkommen til å stille dem her i kommentarfeltet eller på min Facebook side så skal jeg prøve å hjelpe så godt jeg kan. 

18 Responses

 1. Trønder sier:

  Hei!Familie på 4 reiser til LA i Juni.Vil du anbefale å forhåndsbestille leiebilen, eller er det like lurt å ordne det når vi kommer dit?

 2. roadtripusa sier:

  Du bør helt klart forhåndsbestille leiebilen. Bestiller du på plass i LA så kommer forsikringer som kasko og utvidet ansvarsforsikring i tillegg på alle priser og det blir mye dyrere.

 3. Ser du skriver at 2500,- er det leiebil koster i uken.. sånn ca.
  Men jeg kommer ikke under 2500,- for 3dager. vi drar til new york i slutten av juni.

 4. roadtripusa sier:

  Jeg skriver noen steder at leiebil koster fra kr 2500 i uken i USA, men prisene varierer veldig og New York er det desidert dyreste stedet i hele USA å leie bil. I tillegg så er du jo veldig sent ute når du skal bestille 2 uker før du reiser. Akkurat som flybilletter blir leiebiler dyre nærmere avreise. Du kan spare litt penger ved å leie bil i Jersey City, ligger en artikkel på bloggen om det.

 5. Heddal sier:

  Hei�� Har du noen tips når en gjerne vil leie dogde Durango når en skal til USA?

 6. roadtripusa sier:

  Hei, har selv kjørt Durango som leiebil i USA men det begynner å bli mange år siden:-) Det er ikke noen selskaper som garanterer Dogde Durango. Beste "sjanse" er å leie en bil i klasse "Premium SUV" ved en større flyplass. Da får du ofte mulighet å velge bil selv innefor klassen og det kan være de har en Dogde Durango stående. Men du kan også ende opp med en Chevrolet Suburban eller Ford Expedition som er i samme klasse.

 7. Hei!Planlegger USA-tur i mars 2018, og kikker på leiebil. Ønsker ideelt sett en skikkelig full-size sedan som Dodge Charger. Noen tips til hvilket selskap og hvilken bilkategori man bør satse på for å ha størst mulig sjanse til å få en slik bil? Jeg ser Charger er listet som både full-size/large og premium.

 8. roadtripusa sier:

  I følge ulike forum i USA rundt dette tema så kan man finne Dodge Charger både hos Hertz og Avis/Budget og da i kategori Fullsize. Men det varierer jo gjerne fra stasjon til stasjon. Leier du på større kontor på flyplasser i USA får du jo som regel velge bil blant de som er tilgjengelig. Hos Sixt kunne man tidligere leie Dodge Charger (i den rå V8 utgaven) som garantert modell, men den finner jeg ikke på deres bookingside lenger.

 9. Unknown sier:

  Hei! Jeg har booket leiebil i California med Hertz som jeg booket via Norwegian.no og Cartrawler. Jeg lurer på om det er godkjent at jeg har lagt inn mitt VISA debetkort nummer? Jeg ser at man MÅ kunne fremvise "credit card" men jeg har kun mitt vanlige VISA debetkort (med uthevet skrift). Går dette bra tror du? Har brukt dette kortet flere ganger i USA og betalt med "credit" i butikker, osv, samt på nett.

 10. roadtripusa sier:

  Ja det går fint an å bruke sitt vanlige Visa debetkort. Dog anbefaler jeg alltid å bruke kredittkort ved bestilling og på reise i USA. Skulle kortet bli misbrukt er det alltid bedre at det skjer med et kort som ikke er knyttet direkte mot bankkonto.

 11. Unknown sier:

  Debitcard/Debetkort/Bankkort… Kan dette brukes når man leier bil?! Må man ha credit7kreditkort??!

 12. roadtripusa sier:

  Du kan bruke et Visa debet kort utstedt av en norsk bank så lenge dette ikke er et Electron kort.

 13. Tina BA sier:

  Hei! Vi er et par som skal til USA nå i juli. Vi bestiller tur via reisefirma.
  Vi lurer på om vi skal gå for en LCAR eller SPORTY. Etter hva vi har fått oppgitt må vi ut med 5600kr for LCAR og 10 000kr for en sporty (dogde challenger typ). Så lurer vi veldig på dette med one way fee for å forsøke å få en totalpris av denne bilen (bestiller via Alamo). Vi skal kjøre fra California LA – Grand canyon – las vegas – yosemite – levere bilen i San Fransisco.
  Har du noen erfaring på denne one way fee? Hvor mye denne typisk er når man har pickup i California og Dropoff i Sanfransisco??

  Mvh Tina 🙂

 14. roadtripusa sier:

  Enveisleie er normalt gratis innenfor California. Det er noen unntak i høysesong men da stort sett ved leie ut av San Francisco. Det fremgår tydelig i bookingdialogen hos Autoeurope hvis det legges til gebyr for enveisleie. Gjorde et testsøk nå og det ble ikke lagt til gebyr for enveisleie hos Alamo da. Hva andre reisefirmaer gjør kan jeg ikke svare på.

 15. Unknown sier:

  Hei!

  Vi er 4 voksne som skal dra på bilferie i 2 uker, (San Franciso-LA-Las Vegas-San Francisco). Hvor stor bil er det lurt for oss å bestille?
  Tenker spesielt ifht bagasje og at det er greit å ikke sitte trangt i bilen.

  • roadtripusa sier:

   Jeg hadde valgt minimum en Fullsize SUV som leiebil for 4 voksne i USA. I den kategorien finner du eksemplevis Nissan Pathfinder / Jeep Grand Cherokee (Alamo), Ford Edge (Budget / Avis). Greit med plass og du får inn 4 kofferter hvis de ikke er alt for store. Vil dere være på den helt sikre siden så gå opp en størrelse til Ford Expedition eller tilsvarende. På San Francisco Airport kan man velge bilen selv så det går an å sjekke plass i de ulike bilene de har inne.

  • Wivi sier:

   Takk for flott tips:-) bør man leie med GPS, eller kan man bruke den på telefonen?

  • roadtripusa sier:

   Du kan fint bruke telefonen som GPS i leiebil i USA. Har en artikkel om dette, ligger link i teksten ovenfor:-) Kommer du opp i størrelse Ford Expedition kan det også være at du er heldig og får en bil med innebygget GPS