Utlevering av leiebil i USA

Mange som skal leie bil i USA lurer på hvor lang tid det vil ta å hente ut leiebilen og hvordan hele prosessen med utlevering av leiebil foregår. Jeg skal her forsøke å oppsummere alt du behøver å vite.

Når du er kommet gjennom immigration og har hentet bagasjen må du komme deg til leiebil selskapets kontor. Dette ligger noe ganger rett i ankomsthallen eller i mange tilfeller litt utenfor flyplassområdet. Du kan lese mere hvordan du kommer deg dit i mine artikler om leiebil i Los AngelesSan FranciscoMiamiOrlando og Las Vegas.

Når du ankommer til selskapet du har booket hos kan det noen ganger være litt ventetid før utlevering av leiebilen. Denne varierer veldig etter tidspunktet på døgnet men i snitt bør du regne med at hele prosessen tar mellom 15 og 30 minutter (plus eventuel transport fra flyplassen). Ved å søke etter leiebil selskapet på Google kan du få opp en oversikt over når det er mest travelt på ulike ukedager. Eksemplet er for “Alamo Los Angeles Airport”.

Utlevering av leiebil i USA - Når er det mest køer
Hvilke dokumenter må du legge frem ved utlevering av leiebil

Du legger frem din voucher sammen med førerkort og pass. Norsk førerkort aksepteres av alle leiebil selskaper. Du må også ha et debet- eller kredittkort som står i samme navn som bestillingen og førerkortet. Et norsk debetkort er tilstrekkelig for å få leid bil i USA hos de store leiebil selskapene så lenge du kan fremlegge din returbillett på forespørsel og leier på en flyplass. Leier du på et bykontor kan det av og til være andre regler da noen av disse kontorene drives som franchise. Det kan også være krav om kredittkort om om du vil leie en cabriolet eller premium biler. Jeg anbefaler uansett alltid å ha med et kredittkort ved reise i USA. Leiebil selskapet vil gjøre en reservasjon på kortet for dekning av ekstra kostnader, denne er normalt rundt 200 USD.

Oppgradering av leiebil i USA

Når du henter ut bilen vil du som regel få tilbud om å oppgradere til en bedre bil og prisen man får tilbudt varierer veldig. Min teori er at de gir et godt tilbud når de har lite biler inne i den kategorien som er bestilt. All erfaring tilsier at det oftest er billigere å bestille den bilen man ønsker med en gang og ikke satse på å oppgradere på plass. Det er fullt mulig å forsøke å prute på prisen på oppgradering. Man kan selvfølgelig også være heldig å få en gratis oppgradering hvis de er tomme for den kategorien bil som er bestillt, men muligheten for dette er bedre på et mindre bykontor. Jeg har flere ganger leid en standard SUV på et mindre by kontor og endt opp med en større bil. Jeg har også opplevd å bli tilbudt en bedre bil ved enveisleie fordi de har en bil inne som skal tilbake igjen til riktig delstat.

Forsikring på leiebil i USA

Når du henter ut bilen forsøker personalet også å selge flere forsikringer som for eksempel personforsikring (som er inkludert i din reiseforsikring). Disse trenger du ikke hvis du har leid bil via en norsk side. Vil du vite mere om dette les gjerne min artikkel om forsikring på leiebil i USA.

Fritt valg av leiebil i USA

Når du er klar med papirarbeidet går turen videre til parkeringsplassen eller parkeringshuset der bilene står. Hos mange leiebil selskaper på flyplassene kan du velge bil fritt innenfor den kategorien du har bestilt. Bilene står parkert etter kategorier og det er som regel flere ulike merker tilgjengelig. Gå rundt og se på bilene, de står ulåst så du kan sjekke kilometerstand og bagasjeplass. Nøkkelen ligger i bilen så du kan til og med starte motoren for å se om bilen har Apple CarPlay / Mirrorlink installert så du kan bruke denne som GPS i leiebilen. Siden alle biler leies ut med kaskoforsikring uten eienandel trenger du ikke gå over bilen møysommelig for skader som ved leie i Europa. Når du har valgt bilen du ønsker kjører du til  utkjørselen hvor en vekter registrerer hvilken vil du har valgt. Etter dette er du klar for å legge ut på din roadtrip.

Innlevering av leiebil i USA

Når du kommer tilbake til flyplassen følger du skiltene til “Rental Car return”. Normalt møtes du av en representant for leiebil selskapet som registrere bilen, kilometerstand og nivået på tanken. Du får en kvittering og er klar etter det. Har du leid bil med Gold Rate skal du returnere denne med tom tank ellers skal du ha fyllt tanken før innlevering. Noen selskaper (eksempelvis Dollar) kan kreve å få se en kvittering fra en bensinstasjon som ligger max 10 miles fra flyplassen. Selve innleveringen tar normalt ikke mere en noen få minutter men du må beregne tid til shuttlebuss eller flyplass toget der dette er relevant.

Flere generelle tips finner du i min artikkel om leiebil i USA.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *