Leiebil i San Francisco

Leiebil San Francisco - Mustang cabriolet
Leiebil San Francisco – Mustang Cabriolet – Foto Pixabay

San Francisco er et godt utganspunkt for en roadtrip i California. Les her hvordan du finner leiebil fra et seriøst selskap til best mulig pris og mye nyttig info om billeie i San Francisco. En av hovedgrunnene til at jeg anbefaler å starte en roadtrip i San Francisco er at du ikke trenger leiebil i byen. Her har du godt utbygget kollektivtransport og det er dyrt å parkere leiebilen de fleste steder i byen. Dropp derfor leiebil og hent ut bilen når du er klar for å legge ut på din roadtrip.   På San Francisco Airport (SFO) ligger alle bilutleie firmaene i et eget rental car center rett ved siden av flyplassen. Etter ankomst følger du skiltene «rental car» og tar flyplasstoget Airtrain til rental car center.

Leiebil San Francisco anbefaling

Skal du leie bil i San Francisco kan jeg anbefale Alamo. Det er et selskap jeg selv har gode erfaringer med og de ligger på topp på kundevurderinger hos Google og de fleste andre steder. Leier du bil hos Alamo i San Francisco har du følgende fordeler:

  • Du kan leie bilen med Gold Rate hvor 3 ekstra sjåfører og en tank bensin er inkludert i prisen.
  • Du kan selv velge bil i den kategorien du har bestilt. Når du er klar med papirarbeidet går du ut i parkeringshuset og finner rekken med den kategori du har bestilt. Her kan velge leiebil fritt blant de merkene og fargene som finnes. Titt også inn i bilen på kilometerstanden så du får en bil med lite «miles».
  • Er de som skal kjøre under 25 år så har Alamo også gode pakkepriser for unge sjåfører som ellers må betale et ganske høyt tillegg lokalt.
  • Prisen på barneseter hos Alamo er lavere enn hos de fleste konkurrenter.

Generelt for alle bilutleierne i San Francisco gjelder følgende fordeler:

  • Du har alltid en gratis ekstra sjåfør inkludert i prisen på grunn av en lokal lov.
  • Enveisleie innenfor California og til Las Vegas er normalt gratis. En del leiebil selskaper har dog innført gebyr for enveisleie i høysesongen (Juli / August) fra San Francisco på grunn av den høye etterspørselen. Dette gjelder spesielt leie av cabrioleter. 

De beste prisene på leiebil i San Francisco fra Alamo og andre selskaper finner du som regel ved å leie via en av de store formidlerne. De har avtaler med alle de store leiebil selskapene og sammenligner priser mellom dem. Den formidleren jeg har best erfaring med er Autoeurope. De har konkurransedyktige priser og en bra kundeservice. Hos Autoeurope kan du også oppnå ytterligere 10% rabatt på leiebil ved bruk av rett kredittkort.  

Hvilken leiebil bør du velge i San Francisco

I San Francisco ønsker mange å leie en cabriolet. Hos Alamo kan du normalt forvente deg å finne en Mustang med 300 hestekrefter som er deilig å kjøre i solskinnet langs Highway 1. Er du på utkikk etter en Chevy Camaro er sjansene størst for å finne denne hos Hertz. Men vær klar over at cabrioleter har veldig lite bagasjeplass og kun egner seg for 2 voksne. Er dere en familie på tur ville jeg valgt en stor SUV eller Minivan for å ha god plass. I San Francisco er det selvfølgelig også muligheter for å leie litt spesielle amerikanske sportsbiler og cabrioleter.

Priser på leiebil i San Francisco

San Francisco er et av stedene i USA hvor prisene svinger veldig på leie av bil. Mens du i lavsesong kan få en fullsize SUV fra rundt kr 2500 per uke må du i høysesong regne med priser fra kr 4000 og oppover for samme bil. Skal du reise i høysesong eller er på utkikk etter en spesiell bil bør du derfor bestille leiebilen i god tid. Det er ikke uvanlig at utleie selskapene går tom for de mest populære bilene som cabrioleter på sommeren. Hos Rentalcars kan du velge å betale kun et depositum når du bestiller bilen og resten 4 uker før du skal hente ut bilen. Velger du å betale kun depositum mister du dette hvis du avbestiller, så jeg anbefaler å betale hele leien med en gang så du kan avbestille gratis ved behov.

Leiebil i sentrum av San Francisco

Har du behov for å leie bil andre steder enn flyplassen er det gode muligheter for det. Flere av de store leiebil selskapene har kontorer i sentrale områder men det er et par ting du bør være obs på:

  • Utvalget av biler er normalt mindre på disse kontorene og du får ikke velge bil selv.
  • Det skjer rett som det er at de er tomme for den bilen du har bestilt. Da kan du være heldig å få en gratis oppgradering eller du kan risikere å måtte vente til de har skaffet rett bil. 

Skal du leie rundt Union Square har Alamo et kontor med bra beliggenhet på 340 O’Farrel Street. Ligger ditt hotell på Fisherman’s Wharf har både Avis / Budget og Hertz kontor beliggende på 500 Beach Street. Biler fra disse kontorene kan enkelt bookes via Autoeurope.   Les også gjerne min generelle artikkel om leiebil i USA for flere gode tips!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *