Leiebil i Los Angeles

Leiebil Los Angeles - Mustang Cabriolet
Leiebil Los Angeles – Mustang Cabriolet

Los Angeles er et populært sted for nordmenn å starte sin roadtrip. Les her hvordan du finner leiebil fra et seriøst selskap til best mulig pris og mye nyttig info om billeie i Los Angeles. I Los Angeles er det store avstander og selv om byen har et greit utbygd metro nett klarer du deg nesten ikke uten leiebil. Så jeg anbefaler å hente ut en leiebil med en gang du kommer til flyplassen.   På Los Angeles Airport (LAX) har ingen av bilutleie firmaene kontor på selve flyplassen. Etter ankomst følger du skiltene «rental car shuttle». Utenfor ankomsthallen plukkes du opp av en buss fra ditt leiebil firma som kjører deg til kontoret som ligger rett utenfor flyplassen. Du bør normalt beregne minst 1 time fra du kommer ut i ankomsthallen til du sitter i bilen. Herfra tar det alt fra 20 til 45 minutter å kjøre til Santa Monica som vi anbefaler som base i Los Angeles.

Når du skal returnere leiebilen i Los Angeles vær klar over at de ulike selskapene ikke ligger samlet men spredt utover et stort område på ulike steder nær flyplassen. Jeg anbefaler derfor å notere adressen og bruke GPS for å finne frem. Beregn god tid siden du skal ta bussen tilbake til flyplassen også.

Leiebil anbefalinger i Los Angeles

Skal du leie bil i Los Angeles kan jeg anbefale Alamo. Det er et selskap jeg selv har gode erfaringer med og de ligger også helt på topp på Google anmeldelser blant alle bilutleierne i Los Angeles. Leier du bil hos Alamo i Los Angeles har du følgende fordeler:

  • Du kan leie bilen med Gold Rate hvor 3 ekstra sjåfører og en tank bensin er inkludert i prisen.
  • Du kan selv velge bil i den kategorien du har bestilt. Når du er klar med papirarbeidet går du ut på parkeringsplassen og finner rekken med den kategori du har bestilt. Her kan velge leiebil fritt blant de merkene og fargene som finnes. Titt også inn i bilen på kilometerstanden så du får en bil med lite «miles».
  • Er de som skal kjøre under 25 år så har Alamo også gode pakkepriser for unge sjåfører som ellers må betale et ganske høyt tillegg lokalt
  • Prisen på barneseter hos Alamo er lavere enn hos de fleste konkurrenter

Generelt for alle bilutleierne i Los Angeles gjelder følgende fordeler:

  • Du har alltid en gratis ekstra sjåfør inkludert i prisen på grunn av en lokal lov.
  • Enveisleie innenfor California og til Las Vegas er normalt gratis. Unntak kan forekomme i høysesong.

De beste prisene på leiebil i Los Angeles finner du som regel ved å leie via en av de store leiebilformidlerne som sammenligner priser på tvers av de ulike selskapene. Den jeg har best erfaring med er Autoeurope. De har konkurransedyktige priser og en bra kundeservice. Hos Autoeurope kan du oppnå 10% rabatt på leiebil ved bruk av rett kredittkort.

Hvilken leiebil bør du velge i Los Angeles

I Los Angeles ønsker mange å leie en cabriolet. Hos Alamo kan du normalt forvente deg å finne en Mustang med 300 hestekrefter som er deilig å kjøre i solskinnet langs Highway 1. Er du på utkikk etter en Chevy Camaro er sjansene størst for å finne denne hos Hertz. Men vær klar over at cabrioleter har veldig lite bagasjeplass og kun egner seg for 2 voksne. Er dere en familie på tur ville jeg valgt en stor SUV eller Minivan for å ha god plass. I Los Angeles er det selvfølgelig også muligheter for å leie litt spesielle amerikanske sportsbiler og cabrioleter.

Priser på leiebil i Los Angeles

Los Angeles er et av stedene i USA hvor prisene svinger veldig på leiebil. Mens du i lavsesong kan få en fullsize SUV fra rundt kr 2500 per uke så må du i høysesong regne med priser fra kr 4000 og oppover for samme bil. Skal du reise i høysesong eller er på utkikk etter en spesiell bil bør du derfor bestille leiebilen i god tid. Det er ikke uvanlig at utleie selskapene går tom for de mest populære bilene som cabrioleter på sommeren. Hos Rentalcars kan du velge å betale kun et depositum når du bestiller bilen og resten 4 uker før du skal hente ut bilen. Velger du å betale kun depositum mister du dette hvis du avbestiller, så jeg anbefaler å betale hele leien med en gang så du kan avbestille gratis ved behov.

Leiebil i Santa Monica eller Hollywood

Har du behov for å leie bil andre steder enn flyplassen er det gode muligheter for det. Flere av de store leiebil selskapene har kontorer i sentrale områder men det er et par ting du bør være obs på:

  • Utvalget av biler er normalt mindre på disse kontorene og du får ikke velge bil selv.
  • Det skjer rett som det er at de er tomme for den bilen du har bestilt. Da kan du være heldig å få en gratis oppgradering eller du kan risikere å måtte vente til de har skaffet rett bil. 

Skal du leie bil i Santa Monica så har Avis et forholdsvis stort kontor beliggende der (West Los Angeles – 11901 Santa Monica Boulevard). I Hollywood har både Avis og Hertz flere kontorer så du bør enkelt kunne finne et nære ditt hotell. Biler fra disse kontorene kan enkelt bookes via Autoeurope.   Les også gjerne min generelle artikkel om leiebil i USA for flere gode tips!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *