Roadtrip USAs nasjonalparker – Four Corners

Dette ruteforslaget tar deg på en rundtur i den største konsentrasjonen av nasjonalparker i USA forbundet av en rekke flotte «Scenic Byways». Parkene ligger i de 4 statene rundt Four Corners Monument og ingen andre steder får du oppleve så mange ulike parker på så kort tid. Det hele er kombinert med en av de best bevarte delene av Route 66 og noen kontrastfylte dager i Las Vegas. For hele rundturen på rundt 2700 km bør du beregne et par uker med tid til noen avslappende dager i Las Vegas. 

Leiebil til din Four Courners Roadtrip

En roadtrip i USA bør i mine øyne skje i en skikkelig amerikansk bil. Selv ville jeg foretrukket en SUV så man sitter høyt eller leid en skikkelig amerikansk sportsbil om budsjettet tillater dette. For en fullsze SUV i 2 uker til denne roadtripen bør du beregne rundt kr 5000. Les mere i min artikkel om leiebil i Las Vegas. 

Las Vegas – Grand Canyon (470 km)
Fra Las Vegas går turen over Hoover Dam og ned til Kingman hvor du følger et godt bevart stykke av klassiske Route 66 til Seligman. Etter det går turen videre til Tusayan 15 km syd for Grand Canyon for overnatting på Best Western Grand Canyon Squire Inn. Om du kommer frem tidsnok bør du få med deg solnedgangen.

Roadtrip Four Courners - Las Vegas

Grand Canyon – Lake Powell (220 km)

Idag har du hele dagen til å oppleve Grand Canyon. Les mere om hva du bør få med deg og tips for Grand Canyon her. Turen gå så videre langs Desert View Drive ut av parken og nordover til Lake Powell. Husk å gjøre et stopp ved Horseshoe Bend før du kommer frem til en overnatting på Lake Powell Resort rett i vannkanten.

Lake Powell – Monument Valley (200 km)

Ta en båttur på Lake Powell på formiddagen og få med deg høydepunkter som Antelope Canyon. Etter dette går turen videre til Monument Valley hvor jeg kan anbefale å bo på det berømte hotellet The View om budsjettet tillater det. Her har du muligheten til å sitte på balkongen og oppleve en fantastisk soloppgang. Er hotellet for dyrt eller fullt er det muligheter for å bo i hytter i parken eller rimeligere i byen Kayenta straks utenfor parken.

Monument Valley – Durango (350 km)

Turen går østover langs I-163 til Four Corners Monument. Her kan du stå med et ben i 4 stater samtidig som et symbol på denne roadtrip. Turen fortsetter til Mesa Verde Nasjonalpark hvor du har kan se de århundre gamle boligene i klippene. Det er mulighet for korte turer med guide. Videre går dagens etappe til Durango og overnatting på Best Western Mountain Shadows. Et du glad i å kjøre tog kan jeg anbefale å legge inn en ekstra dag og ta en historisk damplokomotiv tur med Durango & Silverton Railroad.

Durango – Moab (410 km)

Dagens etappe går i høyden når du skal kjøre San Juan Skyway til westernbyen Silverton. På det høyeste er veien oppe i 3300 meter. Fra Silverton forsetter du nordover og kan ta en stopp i den trivelige fjelllandsbyen Ouray eller en avstikker opp til skiområdet rundt byen Telluride før turen går videre til Moab. I Moab bør du legge opp til 2 overnattinger på Comfort Suites Moab. Bruk formiddagen til å ta turen opp til Dead Horse State Park hvor du tar en kjøretur rundt Scenic Drive. Fortsett deretter til Canyonlands National Park hvor du får med deg Grand View Point og en kjøretur i Island in the Sky. På ettermiddagen foreslår jeg å kjøre inn i Arches National Park og ta en kort vandretur til Double Arch.

Roadtrip Four Courners - Arches Nasjonalpark
Arches Nasjonalpark

Moab – Torrey (400 km)

Start tidlig på dagens lange etappe. Kjør sydover langs I-191 og så vestover vakre Scenic Highway 95 mot Torrey. På turen passerer du Fry Canyon og har muligheten til å få med deg Natural Bridges Monument. Du kommer på ettermiddagen frem til Capitol Reef National Park hvor du bør ta en kjøretur langs Scenic Drive. Overnatting i Torrey straks utenfor parken. Her kan jeg anbefale å bo på Capitol Reef Resort hvor du både finner vanlige hotellrom men også muligheter for å overnatte litt originalt i et indianertelt eller en gammeldags western hestevogn.  

Torrey – Bryce Canyon – Penguitch (210 km)

Dagens etappe går langs vakre Scenic Byway 12 og starter med en stigning opp til rundt 3000 meter. Ved lunsjtider ankommer du til Bryce Canyon hvor du bør sette fra deg bilen og ta turen rundt med shuttlebussen til de ulike utsiktspunktene. Bli gjerne lenge nok til å få med solnedgangen før du drar en kort tur videre til Quality Inn Bryce Canyon straks utenfor parken for en overnatting.

Road trip Four Courners - Bryce Canyon Nasjonalpark
Bryce Canyon

Panguitch – Zion – Las Vegas (390 km)

Du kjører inn i Zion nasjonalpark og følger Zion Scenic Drive. Ta et stopp for en kort vandretur ved Scenic Canyon Overlook trail. På ettermiddagen / kvelden går turen videre sørover til Las Vegas.

Tips! Om du ønsker å legge til noen vandreturer så tilbyr både Bryce Canyon og Zion National Park utallige muligheter til dette. Jeg anbefaler i så fall å ta en ekstra overnatting ved Bryce Canyon Canyon eller på Majestic View Lodge rett utenfor Zion National Park. Gode forslag til vandreturer finner du i på parkenes hjemmesider Bryce Canyon og Zion National Park. To forslag på turer er til Amphiteater i Bryce Canyon og The Narrows i Zion. 

Las Vegas:
Avslutt med et par dager i denne flotte byen. Les vår artikkel med reisetips og hotell i Las Vegas for anbefalinger om hvor du bør bo eller vil ha noen innspill om hva du kan finne på her. Overnatting på Tropicana Las Vegas. 

Denne roadtripen kan selvfølgelig fint utvides. Du kan for eksempel fortsette via Death Valley og Yosemite parken til San Francisco eller ta turen rett ned til Los Angeles for noen dager ved havet.

Hoteller til din roadtrip Four Courners

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde feriebudsjettet nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på rundt kr 1500 per rom og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. På min side om budsjett for bilferie i USA har jeg satt opp 2 ulike forslag til budsjett med ulik standard.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *