Roadtrip Highway 1

Highway 1 er en av verdens mest klassiske bilturer og anses av mange å være en av de vakreste også. Mitt ruteforslag starter i San Francisco og avslutter i Los Angeles. De fleste foretrekker å ta bilferien langs Highway 1 i sørgående retning ettersom man da kjører på den siden havet ligger. Men det går selvfølgelig også fint å kjøre strekningen motsatt vei. Mens mange bruker et par dager på denne strekningen som en del av en større roadtrip i vesten av USA legger jeg i dette forslaget opp til litt bedre tid med en avstikker til Napa Valley. Med nok dager til å oppleve San Francisco og Los Angeles anbefaler jeg å beregne totalt 2 uker.  

 

 
Leiebil til din roadtrip langs Highway 1

Den optimale måten å oppleve en roadtrip langs Highway 1 er selvfølgelig i en skikkelig amerikansk kabriolet. Langs kysten er ikke temperaturene så høye som i ørkenområdene lenger inne i landet og du får ofte mulighet å kjøre med taket nede store deler av turen. Men husk at en kabriolet har begrenset med bagasjeplass så den er ikke egnet for en familie på tur. Normalt er enveisleie innen California gratis men siden etterspørselen er så høy ut fra San Francisco har mange leiebilselskap innført en avgift for enveisleie derfra i høysesong. Snur du ruten og starter i Los Angeles kan du spare en del penger på det. Les gjerne mine tips om leiebil i USA.

San Francisco:

Start turen med noen dager i San Francisco og opplev denne fantastiske byen. For tips om hva du kan gjøre og hvor du bør bo les min artikkel med tips og hotell for San Francisco. Du trenger ikke leiebil i byen så denne henter du ut ved et av bykontorene den dagen selve roadtripen langs Highway 1 starter.

San Francisco – Golden Gate Bridge – Foto Pixabay

San Francisco – Napa Valley (120 km):

Kjør over Golden Gate Bridge og gjennom vakre Sausolito før du fortsetter til Muir Woods nasjonalpark hvor du kan oppleve de imponerende høye Redwood trærne. Kjør deretter videre opp til vindistriktet Napa Valley. Om du er glad i vin foreslår jeg å legge inn et par netter her oppe for å ta en tur med Napa Valley Wine Train eller besøke en av de mange vingårdene. Hawthorne Suites er et greit alternativ å bo i Napa ellers finnes det mange små eksklusive hoteller i byen.

Napa Valley – Santa Cruz (200 km):

Idag følger går veien på innsiden av San Francisco Bay tilbake til kysten Du passerer San Jose på veien nedover. Underveis har du mulighet for avstikkere til San Francisco Premium Outlets eller Great Mall om du vil legge inn litt tid til shopping på veien. Kvelden tilbringes i surferbyen Santa Cruz hvor strandpromenaden med sitt tradisjonsrike tivoli er midtpunktet. For overnattingen anbefaler jeg Carousel Beach Inn, et trivelig nyrenovert motell beliggende rett ved stranda.

Santa Cruz – San Simeon (290 km)

Idag står den vakreste delen av Highway 1 på programmet. Ta formiddagens stop i Monterey og spaser en tur i denne historiske og spansk inspirerte fiskebyen. Turen går videre sørover forbi Pacific Grove med mange fine utsiktspunkter langs Ocean View Boulevard. Fortsett langs den berømte 17-Mile Drive og legg inn lunsj på Roys eller i den koselig kystbyen Carmel-by-the-Sea. Resten av ettermiddagen går turen nedover kysten og over Bixby Bridge. Her passerer du blant annet Big Sur med sitt flotte klippelandskap. Det er masse av muligheter til stopp underveis så tiden flyr før du ankommer San Simeon hvor vi legger opp til overnatting på Best Western Cavalier Oceanfront Resort. Her du kan nyte kveldens solnedgang.

Highway 1 – Big Sur – Foto Pixabay

San Simeon – Santa Barbara (230 km)

På formiddagen har du mulighet å stoppe ved Hearst Castle før turen går videre sørover til Pismo Beach. Herfra drar du innover i landet til en lunsjstopp i den «danske» landsbyen Solvang. Turen fortsetter videre til Santa Barbara byen som ofte omtales som Amerikas Riviera. Forslag på hotell er La Quinta Inn beliggende på hovedgaten State Street.

Santa Barbara – Los Angeles (140 km)

Siste etappe går langs kysten og forbi Malibu til Los Angeles hvor du avslutter roadtripen med noen dager med opplevelser. Vi anbefaler å bo i Santa Monica og beholde leiebilen da byen er så enormt stor og er vanskelig å utforske uten bil. For anbefalinger på hotell og hva du kan finne på les gjerne min artikkel med tips og hoteller i Los Angeles.

Los Angeles – Foto Pixabay
Hoteller til din roadtrip langs Highway 1

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde budsjettet for roadtripen nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på kr 1500 per rom og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. For mere tips rundt hoteller og hvordan du kan spare litt penger på overnatting les gjerne min artikkel om hotell og motell i USA.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *