Roadtrip Pacific Coast Highway

Fra Seattle tar denne roadtripen deg langs Highway 101 og kysten av Washington, Oregon og California hele veien til Los Angeles. Her får oppleve et fantastisk variert kystlandskap og tar avstikkere til noen flotte nasjonalparkene på veien. Reisen tar deg også til noen av USA mest sjarmerende byer som Seattle, Portland og San Francisco. Høydepunktet for mange er selvfølgelig strekningen  langs Highway 1 mellom San Francisco og Los Angeles. For hele turen på rundt 4000 km bør du beregne minst 3 uker.

 
 
Leiebil til din roadtrip langs Pacific Coast Highway

En roadtrip i USA bør i mine øyne skje i en skikkelig amerikansk bil. Selv ville jeg foretrukket en SUV så man sitter høyt eller leid en skikkelig amerikansk sportsbil om budsjettet tillater dette. For en fullsze SUV i 3 uker til denne roadtripen bør du regne med priser fra kr 9000 inkludert avgift for enveisleie fra Seattle til Los Angeles. Les mere om billeie i min artikkel om leiebil i USA.

Seattle:

Legg opp til en par overnattinger i Seattle for å oppleve denne sjarmerende byen og komme deg over jetlagen. Besøk Seattle Center og få med deg utsikten over byen fra det 183 meter høye utsiktstårnet Space Needles. Ta også en spasertur gjennom havneområdet om kvelden. For overnatting kan jeg anbefale Mayflower Park Hotel

Seattle – Olympic Nasjonalpark (450 km)

Hent ut leiebilen tidlig på et av bykontorene i downtown Seattle og ta så fergen  over til Bainbridege Island. Derfra går turen nordover og rundt Olympic Nasjonalpark. På turen kan jeg anbefale en avstikker langs Hurricane Ridge Road og en stopp for lunsj i havnebyen Port Angeles. Fortsett så langs Highway 101 og ta turen opp til Hoh Rain Forest. Etter en lang og innholdsrik dag ankommer du Lake Quinault hvor du overnatter på Lake Quinault Lodge.

Olympic Nasjonalpark – Portland (440 km)

Idag går turen sørover litt innover i landet. Ta turen opp til Mt. St. Helens og utsikten fra Johnston Ridge Observatory før du kjører videre til trivelig Portland. Legg til et par overnattinger for å oppleve byen og de mange parkene. Overnatting for eksempel på Embassy Suites Portland Downtown. 

Tips!
Fra Portland kan du også legge opp til en dagstur langs Columbia River. Følg Highway 89 langs sydbredden. Du har muligheten å følge Historic Columbia River Highway på en del av strekeningen til byen The Dalles. Senere tar du turen opp gjennom Mount Hood National Forest og tilbake til Portland. Hele turen er på rundt 350 km.

Portland – Seaside (130 km )

Etter en kort kjøretur kommer du til kystbyen Seaside. Nyt en avslappende ettermiddag med en spasertur på stranda. Overnatting på Shilo Inn Newport.

Seaside – Coos Bay (360 km)

Dagens etappe følger Highway 101 langs Oregon kysten. Du opplever et varierende kystlandskap med fyrtårn, utallige utsiktspunkter og små fiskelandsbyer. Noen høydepunkter er Three Capes Scenic Loop, kystbyen Newport og utsikten ved Cape Perpetua. Overnatting i Coos Bay på Best Western Holiday Hotel.

Coos Bay – Crater Lake Nasjonalpark – Medford (450 km)

Turen går innover landet gjennom Umpqua National Forest til Crater Lake Nasjonalpark med sin vakre blå innsjø. Her kan du kjøre rundt innsjøen før turen fortsetter til Medford og kveldens overnatting på Homewood Suites.

Medford – Redford Nasjonalpark – Eureka (320 km)

Idag skal du tilbake til kysten og krysser etter kort tid grensen til California og følger Smith River National Scenic Byway ut til kysten. Turen går gjennom Redwood Nasjonalpark hvor du finner de berømte høye Redwood trærne. Overnatting på Quality Inn Eureka.

Eureka – Napa Valley (470 km)

Langs den nordlige kysten av California og Highway 1 går turen sørover idag. Du passerer flotte små byer som Fort Bragg og Bodega Bay. På slutten av dagen går turen innover i landet til vindistriktet i Napa Valley. Her bør du få med deg en vinsmaking. Overnatting på Hampton Inn & Suites Napa Valley.

Napa Valley – San Francisco (80 km)

Du har formiddagen til disposisjon i Napa Valley. En mulighet for de som er glad i vin er en tur med Napa Valley Wine Train. På ettermiddagen venter en kort kjøretur til San Francisco hvor du bør legge opp til minst 3 netter. For tips om hva du kan gjøre og hvor du bør bo les om tips og hotell for San Francisco her.

San Francisco – Yosemite Nasjonalpark (340 km)

Idag går turen inn til Yosemite Nasjonalpark. Ta kjøreturen opp til Sentinel Dome og Glacier Point på ettermiddagen og få med deg solnedgangen. For overnatting kan jeg anbefale Yosemite View Lodge som ligger sentralt i parken men her må bestille rom god tid i forveien.

Yosemite Nasjonalpark – Monterey (320 km)

Du har litt tid på formiddagen til å utforske Yosemite Valley før du skal tilbake til kysten og en overnatting i den koselige kystbyen Monterey og overnatting på Comfort Inn Monterey Bay.

Monterey – Pismo Beach (250 km)

Dagen idag blir en av turens høydepunkter. Du starter med en tur rundt den berømte 17. Miles Drive før du følger kysten forbi Big Sur og ned til Pismo Beach. Overnatting på Sandcastle Inn.

Pismo Beach – Los Angeles (320 km)

Siste etappe går via den “danske” byen Solvang og Santa Barbara til Los Angeles. Her avslutter du med noen dager for å oppleve byen. Jeg anbefaler å bo ved Santa Monica Beach, for tips om hvor du bør bo og hva du kan finne på les min artikkel med tips og hoteller i Los Angeles.

Hoteller til din roadtrip langs Pacific Coast Highway

Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde feriebudsjettet nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på rundt kr 1500 per rom og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. På min side om budsjett for bilferie i USA har jeg satt opp 2 ulike forslag til budsjett med ulik standard.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *