Leie sportsbil eller cabriolet i USA

USA har blitt kjent som landet med lave bensinpriser og store V8 motorer. Mange drømmer om å leie en skikkelig amerikansk muskelbil når man først skal legge ut på en roadtrip. Drømmer du om å kjøre ut over 7 mile bridge fra Miami til Key West i Florida i en deilig cabriolet? Eller kanskje følge Route 66 i en ekte amerikansk V8? Er dere en guttegjeng på tur i Las Vegas kan det friste å kjøre nedover "The Strip" i en Jaguar.

Leiebil Cabriolet Mustang


Problemet er at de fleste utleieselskapene ikke garanterer spesifikke merker men kun kategorier. Som regel er det også biler med de minste motorene og laveste utstyrs nivå som tilbys i de ulike kategoriene. En fordel er dog at man på de fleste flyplasser kan velge bil selv innenfor den kategorien man har bestilt. Etter at det praktiske er ordnet går man ut i parkeringshuset og ser på hvilke merker og farger som finnes og velger den bilen man foretrekker. Som regel finnes det litt alternativer.

Noen selskaper tilbyr eksklusive biler til en høyere pris og noen ganger blir merket garantert. Blant annet Sixt tilbyr et godt utvalg amerikanske og tyske sportsbiler til fornuftige priser. For noen av de dyrere kategoriene er også merket garantert. Hertz tilbyr også et godt utvalg via sin Prestige og Adrenaline Collection. Nedenfor har vi funnet noen eksempler på litt råere biler innen ulike kategorier det går an å leie:

Cabriolet:
Er det en standard cabriolet du er ute etter kan du hos Alamo normalt forvente deg en Ford Mustang med V6 motor og 300 hester fra kr 2800 per uke men andre merker kan også forekomme. Leier du hos Hertz vil du ofte ende opp med en Chevrolet Camaro RS med en tilsvarende motor. Er ikke dette nok kan du for eksempel hos Sixt leie en rå Mustang GT med en 5 liters V8 motor og 435 hester for kr 6800 uken. Hos Hertz kan du tilsvarende finne en Chevrolet Camaro SS med 455 hester.  

Stor SUV:
Trenger du en SUV med god plass kan du hos Alamo bestille en Chevy Tahoo eller lignende med plass for 7 personer fra kr 3800 per uke. Da får du en 355 hesters V8 motor å boltre deg med. Dette er en bil som er stor nok til en familie med 3 barn i baksetet og normal mengde bagasje. Ellers tilbyr Sixt Premium SUV biler (feks Mercedes GLE eller Cadillac Escalade) til en hyggelig pris fra kr 3200 per uke. 

En ekte amerikaner:
Vil du kjøre en ekte amerikaner med V8 så finner du hos Sixt for eksempel en Dodge Charger RT med 370 hester til kr 5500 per uke. Hos Hertz kan du finne en Chevy Camaro SS til omtrent samme prisen om du foretrekker den.

Du vil også kunne finne biler som Jaguar og Porsche om det er virkelig rå biler du er på utkikk etter.

Ovenstående priseksempler er innhentet via Autoeurope (Alamo) og direkte på respektive utleiers hjemmeside for garanterte bilmodeller. De inkluderer alle nødvendige forsikringer (hos Sixt må du legge til Loss Damage Waiver manuelt). De gjelder for en ukes leie fra Miami i Juni 2016. De vil selvfølgelig variere og generelt bør du regne med litt høyere priser om du skal leie tilsvarende biler i California.

For generelle bilkategorier anbefaler vi å booke via AutoeuropeDe har konkurransedyktige priser og en bra kundeservice. Hos Autoeurope kan du også oppnå ytterligere 9% rabatt på leiebil ved bruk av rett kredittkort. Er du på utkikk etter en kabriolet eller stor SUV kan du også ta en titt hos Expedia, de har ofte gode priser på disse biltypene fra Sixt.

Skal du leie de mest eksklusive bilene og garanterte modeller må dette alltid gjøres direkte på respektive utleiers hjemmeside som Sixt og Hertz.

Les også gjerne artikkelen om leiebil i USA som inneholder mange gode generelle tips.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Forsikring på leiebil i USA

Aldersgrense for leiebil i USA