Aldersgrense for leiebil i USA

Aldersgrense leiebil USA


Mange lurer på hva aldersgrensen er for å kunne leie en bil og dra på bilferie i vesten av USA eller Florida. Standard aldersgrense hos de store leiebilfirmaene er 25 år. Er du over 21 år kan du fortsatt leie en bil men det tilkommer en "young driver surcharge" som ligger på rundt 27 USD per dag (+tax) noe som ofte kan fordoble prisen på leiebilen.

Skal du leie bil i New York eller Michigan er nederste aldersgrense 18 år men young driver surcharge er ennå høyere i disse statene.

Men det finnes et par tips for de som er under 25 år og ønsker å leie bil i USA:

Hos Autoeurope har du mulighet til å leie en bil fra Alamo til en pakkepris som inkluderer "young driver surcharge". Tillegget ligger på rundt kr 1300 per uke men da gjelder det for opp til 3 sjåfører og du får også en tank med bensin inkludert i prisen. Betaler du "young driver surcharge" ved henting av bilen betaler du tilsvarende rundt kr 1750 per sjåfør og uke. Tilbudet er med andre ord ekstra godt om dere er flere som skal kjøre bilen.

For å booke denne pakken søker du etter leiebil hos Autoeurope og oppgir alder på føreren som er under 25. Etter dette velger du den bilkategorien du er ute etter fra Alamo og ser etter priser merket med "Gold Rate inkludert 3 ekstra førere og en tank drivstoff" og sjekker at det står at prisen inkluderer gebyr for ung sjåfør (se nedenfor)


Leiebil USA


Du kan også bestille leiebil fra Alamo til samme pakkepris hos Rentalcars.com. Se etter "Special Offer Young Driver Premium Package".

Ellers er Sixt det leiebilfirmaet som har lavest pris på tillegget for unge sjåfører. De tar USD 14,99 (+tax) per døgn som blir rundt kr 140 eller maks USD 99.99 (+tax) for hele leieperioden. Leiebiler fra Sixt kan du enten bestille direkte på Sixt.com eller via Expedia. Vær obs på at Sixt har restriksjoner på hvilke biler de under 25 kan leie. Du får ikke leid cabrioleter, sportsbiler og andre eksklusive biler. Tilbudet er mest lønnsom om det kun er en som skal kjøre bilen og bilen skal leies over en uke. Tillegget for sjåfør under 25 betales når bilen hentes ut.

Er du 20 år og vil leie bil USA?
Hertz har en nedre aldersgrense på 20 år på leie av bil men da slipper du ikke unna "young drive surcharge". Biler fra Hertz kan leies via Autoeurope.
.
Er du 19 år og vil leie bil i USA?
Eneste selskap jeg kjenner til som leier ut biler til personer på 19 år er FOX Rent a Car men det blir forholdsvis dyrt. En standard leiebil hos dem kostet 186 USD for en uke i Miami når jeg sjekket sist. Da kommer nødvendige forsikringer som Loss Damage Waiver (kasko), Renters Liability og Supplementary Liability i tillegg. Da er prisen plutselig oppe i 600 USD. Så kommer 210 USD (+tax) på toppen av dette i "young driver surcharge" så er du plutselig oppe i en ukespris rundt kr 7000. Til gjengjeld er det ikke så mange hundrelappene ekstra for få en litt råere bil som en Dodge Challenger eller Mustang.

På min side om leiebil i USA kan du lese om hvor du finner de billigste prisene på leiebil og få flere gode tips. Der kan du også lese hvordan du kan oppnå rabatt på leiebil i USA. 

Har du noen spørsmål er du velkommen til å stille de i kommentarfeltet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Forsikring på leiebil i USA

Leie sportsbil eller cabriolet i USA