Billig cruise i Karibien

En roadtrip legger opp til mange flotte opplevelser men kan også være en krevende ferieform. Man sitter mange timer i bil og flytter kofferter inn og ut av nye hotellrom nesten hver dag. Derfor kan det være ganske deilig å kombinere en roadtrip med noen avslappende dager på et cruise skip i Karibien. Jeg skal her forsøke å komme med noen tips på hvordan du kan kombinere en roadtrip med noen flotte dager på sjøen. Les også hvordan du får bestillt ditt cruise til best mulig pris.

Cruise i Karibien

Går turen til Florida kan du fint kombinere din bilferie med et cruise i Karibien. Er tiden knapp kan du dra på et 3 eller 4 dagers Bahamas Cruise med Royal Carribean Cruise Lines. De har avganger fra både Miami og Port Canaveral som ligger kun en times kjøring fra Orlando. Skipene på disse cruisene er ikke de største og mest spektakulere men har helt ok standard. De har et godt tilbud til barn med masse vannsklier og aktiviteter til de minste. Turene går ut til Nassau på Bahamas men høydepunktet er et stopp på Coco Cay som er Royal Carribeans nyrenoverte paradisøy.  

Har du tid til et ukes cruise er utvalget av skip og reiseruter stort. Man skiller normalt mellom ruter i vestlige og østlige Karibien. Et cruise i vestlige Karibien gir deg normalt en variert reiserute med stopp i Karibien, Mexico og noen tilfeller andre land i Mellomamerika. Et cruise i østlige Karibien gir deg mere tradisjonelle øyer som St. Maarten og St. Thomas. Det finnes mange ulike cruiseselskap men noen jeg kan anbefale er:    

Royal Caribbean er kjent som et av de mest opplevelsesrike og barnevennlige selskap og har noen av de største og spektakulære cruisebåtene.

Norwegian Cruise Line er kjent for å være et uformelt selskap og tilbyr gode all-inclusive priser med drikkevarer inkludert.

Celebrity Cruises har en litt høyere standard og passer for litt voksnere klientell uten barn. Her finner du gode matoppleveres og gode spa- og treningsfasiliteter. 

Cruise til Mexico

Går din reise til California har du mulighet for å legge inn en ukes cruise her også. Fra Los Angeles finner du cruise som går langs den Meksikanske Riviera til byer som Cabo San Lucas og Puerto Vallerta.   

Tips til deg som vil finne billig cruise i Karibien
  • Reis i perioder med lavere etterspørsel. Prisene styres av tilbud og etterspørsel og cruiseskip går svært sjeldent med tomme lugarer. Tiden før og etter skoleferie samt november og desember (rett etter orkansesongen) er perioder som kan anbefales for å finne billig cruise i Karibien.
  • Liker du å planlegge ferien selv fremfor å kjøpe ferdig pakke fra et norsk reisebyrå så sjekk prisene på noen av de store amerikanske nettreisebyråene. Konkurransen er stor og prisene ofte lavere enn i Norge. Cruisedirect.com og Cruise.com er to av de store seriøse aktørerene hvor det er mulig å bestille billig cruise online fra Norge. 
  • Bestill gjerne tidlig da er prisene ofte lavest. Hos de fleste cruiseselskaper kan du avbestille uten kostnader eller mot et lite gebyr inntil 6-9 uker før avgang. Skulle prisen på ditt cruise bli billigere før grensen for avbestilling uten kostnader er nådd, ta kontakt med reisebyrået. Cruiseselskapet vil antagelig gå med på enten å gi deg den nye prisen eller godskrive mellomlegget som “Onboard Credit”. Dette for å unngå at du avbestiller gratis og bestiller på nytt. Noen cruiseselskaper har begynt med ekstra billige priser på cruise hvis du bestiller tidlig og aksepterer at turen ikke kan avbestilles (“non-refundable”).
  • Vil du ha billigst mulig cruise så gå for en innvendig lugar, da er prisene ofte ekstremt lave. Hvis du er typen som uansett tilbringer tiden i land eller på soldekk kan du kanskje klare deg fint uten vindu? Selv foretrekker jeg lugar med balkong så jeg kan nyte utsikten fra min egen lugar når jeg våkner og på slutten av dagen.
  • Er du ikke opptatt av å velge lugaren din på forhånd så se etter “Guarantee Stateroom”. Da er du garantert en lugar i minimum den kategorien du har valgt men cruiseselskapet tildeler lugaren og du kan ende opp i en høyere kategori. Jeg booker stort sett bare denne typen og har alltid vært fornøyd og fått en bedre lugar enn jeg har betalt for.
  • Se etter spesialtilbud med “Onbord Credit” eller “Free Tips”. Da får du enten satt inn litt lommepenger du kan bruke ombord eller slipper å betale den obligatoriske tipsen på rundt 10 USD per person per dag. Noen ganger er disse tilbudene begrenset til amerikanske reisende.
  • De siste årene har trenden med all inclusive også kommet til cruisebransjen. De fleste selskap tilbyr nå cruise hvor drikkevarer er inkludert i prisen. En gode oversikt over hva dette koster finnes hos Cruisecritic. Noen selskaper som Celebrity Cruises og Norwegian Cruise Lines kjører også kampanjer fra tid til annen hvor du får drikkepakker inkludert i prisen. 
  • Reiser du meg barn se etter spesialtilbud for barn. Fra tid til annen kommer cruiseselskap med spesialtilbud der du kan ta med barn gratis (betal kun skatter og avgifter) eller til en lavere pris.  Desverre kommer disse tilbudene sjeldent for avganger i skoleferier.
Cruise i Karibien – Grand Cayman

Det er enkelt å legge til et kortere eller lengre cruise som en del av reiseruten på din roadtrip i Florida. Om du flyr til og fra Miami eller Fort Lauderdale anbefaler jeg å legge cruiset til slutten av reisen. Når du leverer inn leiebilen får du gratis shuttle buss til og fra cruisehavna om du leier eller leverer bil i Miami eller Fort Lauderdale. Det samme gjelder ved cruise fra Port Canaveral. 

En ting å være obs på:

Om du velger cruise helt i starten av din ferie så legg til minimum 1 eller 2 netter før cruiset starter. Da unngår du å komme for sent til ditt cruise i tilfelle flyforsinkelser og rekker å kjøpe en ny dress på reiseforsikringens regning om bagasjen er forsvunnet. Cruiseselskapet er nemlig ikke ansvarlig for at du rekker avgangen med mindre du har kjøpt en pakketur med flybilletten inkludert.

Anbefalte sider for deg som planlegger cruise i Karibien

Cruisecritic er en Amerikansk side med masser av informasjon rundt cruise. Alt fra vurderinger av cruiseskip til informasjon og tips om al verdens cruisehavner. Siden har vært sentral i planleggingen av alle de cruise jeg har vært på

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *