Kredittkort og minibanker i USA

Kredittkort USA

I USA kan man betale med Visa og Mastercard kort over alt så du bør ha med deg et kredittkort når du reiser. Jeg anbefaler alltid å ha med 2 ulike kort i tilfelle man mister ett eller får tekniske problemer. Betaling med chip og pin kode begynner å bli mer utbredt men fortsatt er det mange steder man drar kortet på den gamle måten og må signere. Derfor er USA også det landet det er størst fare å få kopiert ("skimmet") kortet. Derfor anbefaler jeg alltid å betale med et kredittkort og ikke Visa Debet kortet som er knyttet rett til kontoen i banken. Da blir ikke kontoen tømt om man skulle havne i den uheldige situasjonen at kortet blir kopiert.

Minibanker heter ATM i USA. Man finner disse overalt utenfor banker, på kjøpesenter og der turister ferdes så det er ikke noe problem å få tatt ut kontanter. I USA tar den banken som driver minibanken oftest et gebyr for kontant uttak som normalt ligger på 2 til 5 USD. Dette gebyret kommer i tillegg til gebyret den norske banken eller kortselskapet tar som typisk ligger på kr 40 pluss 1%. Det finnes noen kredittkort som gir deg gratis uttak i utlandet som feks kortet til Bank Norwegian. 

Når du reiser til USA bør du ta ut litt kontanter på forhånd og passe på å ha litt en dollar sedler tilgjengelig da nesten alle i serviceyrket forventer litt tips. 

To kredittkort jeg kan anbefale for de som reiser til USA er:

Bank Norwegian* - Tilbyr gratis uttak i minibanker og du tjener opp 1% bonus på varekjøp som du kan bruke til din neste flybillett til USA med Norwegian. *Eff. rente på Norwegian kortet 23,1 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.764.

Remembercard* - Gir gode rabatter på leiebil i USA og også hoteller og kan hjelpe deg å spare litt penger på selve reisen. *Eff. rente på Remembercard 25,4 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408.


Begge disse kortene er uten årsavgift og tilbyr også en reiseforsikring inkludert i kortet hvis over 50% er betalt med kortet. Reiser du til USA er det ekstremt viktig å ha reiseforsikring så har du ikke en helårs forsikring fra før er reiseforsikringen i kredittkortet et greit minimums alternativ.

Kommentarer

 1. Hei,

  Gjelder denne rabatten enda?

  Mvh

  Camilla

  SvarSlett
 2. Hvis det er rabatten på leiebiler du tenker på så gjelder den fortsatt

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Leie sportsbil eller cabriolet i USA

Forsikring på leiebil i USA

Roadtrip vestkysten av USA