Leiebil i USA

Les mine tips om hvordan du finner leiebil i USA fra et seriøst selskap til best mulig pris og hva du bør tenke på når du skal bestille leiebilen. Først og fremst bør du alltid bestille leiebilen fra Norge før du reiser. Bestiller du via en amerikansk webside eller møter opp på et leiebilkontor i USA så tilkommer skatter og forsikringer på alle priser som blir oppgitt. Ved leie via en norsk side er alltid skatter og alle nødvendige forsikringer inkludert.


Leiebil i USA


Hvor finner du leiebilen i USA til best mulig pris?
De beste prisene på leiebil i USA finner du som regel ved å leie via de store formidlerne som sammenligner priser fra alle de store bilutleie selskapene. Den jeg har best erfaring med er Autoeurope. De har en oversiktlig søkemotor, viser vilkår tydelig og er alltid blant de beste på pris på leiebil i USA:


Leiebil USA


Når det gjelder hvilket bilutleie selskap i USA du bør velge har jeg selv gode erfaringer med Alamo. De er det selskapet som scorer best i Autoeurope sine kundeundersøkelser og hos Googles kundevurderinger. Dollar har jeg også leid hos en del ganger og det har fungert helt greit der også. Både Alamo og Dollar tilbyr "Gold Rate" som er en pakke pris hvor 3 ekstra sjåfører og en full tank med bensin er inkludert. Er dere flere som skal kjøre bilen er det stort sett alltid lønnsomt å velge dette alternativet.

To andre selskaper du kan vurdere for leiebiler i USA er Rentalcars.com og Expedia som begge har gode priser på leiebiler i USA. Hos Autoeurope og Expedia kan du få opp til 10% rabatt på leiebil ved bruk av rett kredittkort. En av fordelene med Rentalcars er at du kan velge å betale kun et depositum når du bestiller bilen og resten 4 uker før du skal hente bilen.

Hvilken bil bør du velge?
Jeg anbefaler deg å leie en bil med litt størrelse når du først legger ut på en bilferie i USA. Forskjellen mellom en liten økonomi bil og en bil med fornuftig størrelse er som regel bare noen få hundrelapper per uke. De fleste som bestiller liten bil ender opp med å oppgradere på plass og det blir som oftest dyrere enn å velge rett størrelse fra starten. 

Tenk på bagasjeplass. Er dere 2 voksne og barn trenger dere en stor bil for å få plass til bagasjen. For en familie vil jeg normalt anbefale en fullstørrelse SUV (eksempel Jeep Grand Cherokee) eller minivan (eksempel Dodge Grand Caravan) for å få nok plass til bagasjen. Bilene i USA har sjeldent transportnett slik vi er vant med fra norske stasjonsvogner så du kan ikke stable kofferter hele veien opp.


Leiebil USA - Jeep Grand Cherokee


Cabriolet er drømmen for mange på en roadtrip i USA. Men husk at skal du kjøre i varme ørkenområder vil du ofte kjøre store deler av tiden med taket på for å kunne bruke aircondition. Siden taket forsvinner i bagasjerommet har disse bilene også veldig liten bagasjeplass. Med andre ord bør du tenke deg om før du velger å leie cabriolet til en lengre roadtrip  mens den passer helt fint til de som vil ha en bil for mindre turer rundt i Florida eller California.

Biltypene som oppgis er kun eksempler. Du er med andre ord ikke garantert å få akkurat det merket som oppgis når du bestiller bilen. På de fleste større flyplasser vil du dog få anledning å velge bil selv innenfor den kategorien som er bestilt. Når du har ordnet med papirene går du til parkeringshuset hvor alle bilene står på rekker sortert etter kategori og du kan plukke det merket og den fargen du foretrekker. Ta gjerne en titt på flere biler og sjekk kilometerstanden så du får nyest mulig leiebil. Ønsker du en spesiell type sportsbil eller amerikaner med litt "muskler" finnes det hos noen selskaper mulighet å bestille dette, men da er prisene straks en god del høyere. Du kan lese mer om dette i vår artikkel om å leie sportsbiler og cabriolet i USA.

Hva du ellers bør tenke på når du leier bil i USA:
Tilleggs sjåfører koster rundt 10 USD per døgn (+tax) bortsett fra leie i California hvor den første er inkludert. Husk at alle sjåfører må registreres i leiekontrakten ellers gjelder ikke forsikringen.

Det kan være litt ulike regler for bensin ved bilutleie i USA. Det beste er ofte å leie med en tank inkludert (Gold Rate) da slipper du stresset med å finne en bensinstasjon før du skal levere bilen. Hvis ikke skal bilen normalt returneres med full tank. En del selskap krever at du ved innlevering skal kunne fremvise kvittering fra en bensinstasjon maks 10 miles fra kontoret. Siste alternativ er at du betaler for en tank med bensin når du henter bilen og hos noen selskaper er dette nå obligatorisk. Prisen er normalt konkurransedyktig.  

Aldersgrense for leie av bil i USA er 25 år. Personer over 20 år kan leie mot et tillegg i pris. Du kan lese mere om dette i vår artikkel om aldersgrense ved leie av bil i USA.

GPS er kjekt å ha når du skal ut på en en lengre roadtrip. Du kan bestille dette på forhånd ved leie via Autoeurope og koster deg for eksempel rundt kr 400 per uke hos Alamo. Til sammenligning ligger prisen på 70 USD (+tax) hos Alamo hvis du bestiller ved henting av bilen. Selv har jeg investert kr 400 i et USA kart til min egen GPS og tar den med meg i håndbagasjen.

Oppgradering av leiebil:
Når du henter ut bilen vil du som regel få tilbud om å oppgradere til en bedre bil og prisen man får tilbudt varierer veldig. Min teori er at de gir et godt tilbud når de har lite biler inne i den kategorien som er bestilt. All erfaring tilsier at det oftest er billigere å bestille den bilen man ønsker med en gang og ikke satse på å oppgradere på plass. Det er fullt mulig å forsøke å prute på prisen på oppgradering. Man kan selvfølgelig også være heldig å få en gratis oppgradering hvis de er tomme for den kategorien bil man har bestilt. Jeg har flere ganger leid en standard SUV på et mindre by kontor og endt opp med en mye større bil.

Forsikring på leiebil:
Når du henter ut bilen forsøker personalet også å selge flere forsikringer som for eksempel personforsikring (som er inkludert i din reiseforsikring). Disse trenger du ikke hvis du har leid bil via en norsk side. Vil du vite mer om dette les gjerne vår artikkel om forsikring på leiebil i USA.

Enveisleie i USA:
Enveis leie er normalt gratis innenfor statene Florida og California men kan ellers medføre en ekstra avgift. Les mere om dette i vår artikkel om enveisleie i USA.

Barneseter i leiebil i USA:
Mange reiser på roadtrip i USA med barn spesielt i Florida. Alle selskaper leier ut barneseter men prisen varierer veldig. Billigst er Alamo som belaster 7 USD per dag eller max 70 USD (+ tax). Barnesetene hos Alamo holder fornuftig kvalitet og leveres normalt rengjort og pakket i plast. Setene oppfyller amerikanske krav men du vil sjeldent finne seter som er bakovervendt. Et annet alternativ er selvfølgelig å ta med eget barnesete. Hos Norwegian kan du ta med dette gratis mens det hos SAS teller som et kolli.

Leiebilselskapet tar et depositum for å dekke eventuelle tilleggskostnader. Dette depositum reserveres på det kortet du viser frem når du henter bilen. Du skal være klar over at beløpet reduserer din disponible saldo om du bruker Visa debetkortet fra banken din. Derfor anbefaler vi alltid å bruke et kredittkort når du henter ut leiebil. Har du ikke kredittkort idag kan du få noe forslag på gode kredittkort til din reise i USA her. 

På NAF sine hjemmesider finner du en del god info om leiebil i USA blant annet en oversikt over viktige trafikkregler som kan være verdt å lese før du legger ut på bilferie for første gang.

Har du noen spørsmål rundt leiebil i USA er du velkommen til å stille dem her i kommentarfeltet så skal jeg prøve å hjelpe så godt jeg kan.

Kommentarer

Trønder sa…
Hei!Familie på 4 reiser til LA i Juni.Vil du anbefale å forhåndsbestille leiebilen, eller er det like lurt å ordne det når vi kommer dit?
Reisetips sa…
Du bør helt klart forhåndsbestille leiebilen. Bestiller du på plass i LA så kommer forsikringer som kasko og utvidet ansvarsforsikring i tillegg på alle priser og det blir mye dyrere.
Ser du skriver at 2500,- er det leiebil koster i uken.. sånn ca.
Men jeg kommer ikke under 2500,- for 3dager. vi drar til new york i slutten av juni.
Reisetips sa…
Jeg skriver noen steder at leiebil koster fra kr 2500 i uken i USA, men prisene varierer veldig og New York er det desidert dyreste stedet i hele USA å leie bil. I tillegg så er du jo veldig sent ute når du skal bestille 2 uker før du reiser. Akkurat som flybilletter blir leiebiler dyre nærmere avreise. Du kan spare litt penger ved å leie bil i Jersey City, ligger en artikkel på bloggen om det.

Populære innlegg fra denne bloggen

Forsikring på leiebil i USA

Leie sportsbil eller cabriolet i USA

Aldersgrense for leiebil i USA