Hotell og Motell i USA

Hotell og motell er den største utgiftsposten på en roadtrip i USA. Les tipsene som gir deg mest valuta for pengene på overnatting og hva du bør tenke på i forhold til hoteller og moteller på din reise i USA.Et spørsmål mange stiller seg er om de bør bestille hotellrom på forhånd på en roadtrip eller ta det underveis for å kunne være mere fleksibel. Jeg mener personlig det er smak og behag. Noen vil ha hele reiseruten klar før de reiser og slippe å tenke på hvor de skal overnatte mens andre vil beholde friheten å kunne ta en dag om gangen. Generelt er det billigere å bestille god tid i forveien og i noen av de største byene som San Francisco og i nasjonalparkene kan det være både vanskelig og dyrt å finne hotellrom på sparket.

I gamle dager kjørte man rundt og så etter moteller med skilt "Vacancy" når man trengte rom. Idag kan man bruke apper som Tripadvisor eller Hotels.com som enkelt viser ledige rom i nærheten og pris. Velger du å bestille hoteller og moteller underveis bør du i høysesong og i populære områder ikke vente for lenge utover ettermiddagen før du booker rom for natten da det kan bli fullt. En god løsning kan være å booke rom i større byer og nasjonalparker på forhånd og ta etappene mellom mere på sparket. Pass på at rom eventuelt kan avbestilles dersom du endrer planer etter hvert.

Finne gode hoteller og moteller i USA:
Velger du å bestille hoteller på forhånd kan det være greit å bruke en god søkemotor til å finne hoteller som passer dine preferanser til best pris. Hotelscombined er en god søkemotor som hjelper deg med dette. Her kan du enkelt søke etter hoteller i den bydelen du foretrekker å bo eller ved severdigheter du ønsker å  besøke. Du kan så filtrere på feks pris, standard og fasiliteter som gratis frokost eller parkering. Du får vist en score basert på gjestevurderinger og ser enkelt hvilken bookingside som har beste pris på hotellet.
Spar penger hos Hotels.com
Hos Hotels.com kan du få 8% rabatt og i tillegg hver 10. natt gratis ved å betale med rett kredittkort. Det kan gi deg en innsparing på opp til 15% totalt om du samler alle hotell bestillinger til din roadtrip hos de. Les mere om dette på denne siden om rabatt på hotell.

Hoteller med frokost:
På amerikanske hoteller er normalt ikke frokost inkludert i prisen. Det finnes dog etterhvert en del hotellkjeder i mellomklassen som som har frokost inkludert i prisen. Eksempler på noen av disse kjedene er:

Hampton Inn eiet av Hilton tilbyr litt enklere hoteller i de store byene og langs hovedveiene. Wifi og varm frokost er alltid inkludert. Holiday Inn Express er et annet tilsvarende alternativ. Homewood Suites, Staybridge Suites og Residence Inn er alle hoteller som tilbyr minisuiter og suiter med minikjøkken. Med litt bedre plass på rommene og frokost inkludert er de ofte et godt valg for familier på tur. En grei oversikt over hvilke hoteller som tilbyr en fornuftig frokost inkludert kan du finne her.

Hotellkjedene nevnt ovenfor gir som regel god valuta for pengene og er ofte blant de jeg anbefaler på mine ruteforslag. For et rom på disse mellomklasse hotellene bør du normalt beregne en pris fra kr 800 og oppover per natt avhengig av sesong og beliggenhet.

Reise med barn:
Ekstrasenger er et forholdsvis ukjent begrep i USA. Derimot kan man på de fleste hoteller og moteller bestille rom med "2 queen beds". Det er 2 dobbeltsenger i vanlig størrelse i motsetning til "king bed" som er en ekstra stor dobbeltseng. Disse rommene har normalt god plass til 2 voksne og 2 barn. 


Bo billig på moteller eller uspesifisert:
Vil du holde overnattings budsjettet lavt er det et godt utvalg av moteller i USA. To kjeder som vanligvis holder en grei standard i forhold til prisen er Super 8 og Days Inn. Hos begge får du en veldig enkel kontinental frokost inkludert og de tilbyr gratis wifi. Kjeden La Quinta Inn og Sleep Inn er kjeder som ligger litt høyere i pris og standard men fortsatt er rimelige. Disse motellene ligger som oftest langs hovedveiene og mindre sentralt i utkanten av de større byene. Prisene for et rom på disse motellene ligger normalt fra kr 450 til 700 per natt og noe høyere i storbyene og i nærheten av nasjonalparker.
Et annet alternativ for å finne billigere hoteller er å bruke Hotwire. Dette er en Amerikansk bookingside som gir deg muligheten å bestille hotellrom uspesifisert. Du er garantert standard og hvilket området hotellet ligger i men du får ikke oppgitt navnet på hotellet før du har bestilt. Du kan lese om mine erfaringer med å bestille uspesifisert hotell via Hotwire her.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Forsikring på leiebil i USA

Leie sportsbil eller cabriolet i USA

Aldersgrense for leiebil i USA