Kredittkort og minibanker i USA

Kredittkort USA

I USA kan man betale med Visa og Mastercard kort over alt så du bør ha med deg et kredittkort når du reiser. Jeg anbefaler alltid å ha med 2 ulike kort i tilfelle man mister ett eller får tekniske problemer. Betaling med chip og pin kode begynner å bli mer utbredt men fortsatt er det mange steder man drar kortet på den gamle måten og må signere. Derfor er USA også det landet det er størst fare å få kopiert ("skimmet") kortet. Derfor anbefaler jeg alltid å betale med et kredittkort og ikke Visa Debet kortet som er knyttet rett til kontoen i banken. Da blir ikke kontoen tømt om man skulle havne i den uheldige situasjonen at kortet blir kopiert.

Minibanker heter ATM i USA. Man finner disse overalt utenfor banker, på kjøpesenter og der turister ferdes så det er ikke noe problem å få tatt ut kontanter. I USA tar den banken som driver minibanken oftest et gebyr for kontant uttak som normalt ligger på 2 til 5 USD. Dette gebyret kommer i tillegg til gebyret den norske banken eller kortselskapet tar som typisk ligger på kr 40 pluss 1%. Det finnes noen kredittkort som gir deg gratis uttak i utlandet som feks kortet til Bank Norwegian. 

Når du reiser til USA bør du ta ut litt kontanter på forhånd og passe på å ha litt en dollar sedler tilgjengelig da nesten alle i serviceyrket forventer litt tips. 

To kredittkort jeg kan anbefale for de som reiser til USA er:

Bank Norwegian* - Tilbyr gratis uttak i minibanker og du tjener opp 1% bonus på varekjøp som du kan bruke til din neste flybillett til USA med Norwegian. 
*Eff. rente på Norwegian kortet 23,1 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.764.

Remembercard* - Gir gode rabatter på leiebil i USA og også hoteller og kan hjelpe deg å spare litt penger på selve reisen.
*Eff. rente på Remembercard 25,4 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408.


Begge disse kortene er uten årsavgift og tilbyr også en reiseforsikring inkludert i kortet hvis over 50% er betalt med kortet. Reiser du til USA er det ekstremt viktig å ha reiseforsikring så har du ikke en helårs forsikring fra før er reiseforsikringen i kredittkortet et greit minimums alternativ.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Forsikring på leiebil i USA

Leie sportsbil eller cabriolet i USA

Aldersgrense for leiebil i USA