Roadtrip vestkysten av USA

USA er det landet mange forbinder med en roadtrip og for mange er drømmen at bilferien går til California og vesten av USA. Jeg har nedenfor laget et forslag til reiserute for en klassisk roadtrip i vesten av USA. Denne turen tar deg med på spennende høydepunkter av hva USA har å tilby gjennom 4 stater, spennende storbyer og fantastiske nasjonalparker. Dette er en perfekt rute for de skal legge ut på tur for første gang. Den kan kjøres på et par uker om man ønsker det men jeg ville personlig lagt opp til 3 uker og legge til litt ekstra tid på de ulike stoppene.Jeg foreslår å starte turen i San Francisco. Hit kan du fly med både SAS og Norwegian (Oakland) og du trenger ikke leiebil for å utforske denne flotte byen.

Leiebil:
Skal man dra på en roadtrip langs vestkysten bør det i mine øyne skje i en skikkelig amerikansk bil. Selv ville jeg foretrukket en fullsize SUV eller leid en skikkelig amerikansk sportsbil om budsjettet tillater dette. For mange frister det også med en cabriolet men husk at en slik bil kun egner seg for 2 personer uten for mye bagasje. For en fullsze SUV i 2 uker bør du beregne rundt kr 5000. For mere info les gjerne min artikkel med tips om leiebil i San Francisco.

San Francisco:
Nyt noen dager og kom deg over jetlagen. For tips om hva du kan gjøre og hvor du bør bo les om tips og hotell for San Francisco her.

Tips!
Er du glad i vin og vil legge til et par ekstra dager kan du ta turen opp til Napa Valley. Her kan du for eksempel ta en tur med Napa Valley Wine Train eller kjøre en tur langs Silverado Trail og besøke en vingård. Hawthorne Suites er et greit alternativ å bo i Napa ellers finnes det mange små eksklusive hoteller i byen.

San Francisco - Yosemite - Bishop (475 km):
Hent ut leiebilen (kan gjøres ved et av bykontorene) og start din roadtrip innover landet mot Yosemite nasjonalpark. En flott kjøretur langs highway 120 gjennom parken tar deg forbi Olmsted Point og over Tioga Pass som ligger mer enn 3000 meter over havet. Dagen avsluttes med overnatting i Bishop på Best Western Bishop Lodge.


Roadtrip Vestkysten - Yosemite


Tips!
Ønsker du mere tid i Yosemite legg til en overnatting i eller rundt parken. Da får du tid til å oppleve steder som Sentinal Dome eller Glacier Point og et av de mange vannfall i parken. For overnatting ta en titt på Yosemite View Lodge som ligger sentralt i parken. Vil du bo her må du huske å bestille tidlig, det er mye mennesker i parken i høysesongen. 

Bishop - Death Valley - Las Vegas (490 km):
Fortsett nedover dalen fra Bishop og ta highway 190 gjennomn Death Valley. Nå er du plutselig kommet under havoverflaten og opplever en temperatur som kan være opp mot 30 grader høyere enn dagen før på Tioga Pass. Legg inn en pause for lunsj i Furnace Creek hvor også besøkssenteret ligger og ta gjerne en avstikker til Badwater Bassin. Turen tar deg på slutten av dagen videre til Las Vegas. 

Las Vegas:
Nyt et par dager i denne flotte byen. Les min artikkel om tips og hotell i Las Vegas for forslag til hvor du bør bo eller vil ha noen innspill om hva du kan finne på her. Overnatting på Tropicana Las Vegas.


Roadtrip Vestkysten - Las Vegas


Las Vegas - Zion Nasjonalpark - Bryce Canyon (370 km): 
Dagens kjøretur tar deg nordover Interstate 15 og Highway 9 til Zion Nasjonalpark hvor du følger Zion Canyon Loop. Anbefaler et stopp for en kort spasertur ved Zion Canyon Overlook Trail. Turen tar deg videre oppover mot Bryce Canyon og en overnatting straks utenfor parken på Quality Inn Bryce Canyon.

Bryce Canyon - Grand Canyon (467 km)
På formiddagen går turen inn til Bryce Canyon for å oppleve de berømte formasjonene av røde sandsten. Sett fra deg bilen og bruk shuttle bussen rundt til de ulike utsiktspunktene. På ettermiddagen går turen videre via Page til Grand Canyon og overnatting i Tusayan cirka 15 km utenfor parken i Best Western Grand Canyon Squire Inn.

Grand Canyon - Sedona (170 km)
Idag er det god tid for å oppleve Grand Canyon fra et av de mange utsiktspunktene eller koste på seg en helikopter tur. Når du ferdig for dagen venter en kort kjøretur til Sedona  og Best Western Inn of Sedona.

Sedona - Scottsdale (200 km)
Pass på å få med deg den vakre kjøreturen langs Red Rock Scenic Byway før du setter kursen ned mot Scottsdale. Her nede i Arizona ørkenen er det varmt om sommeren og lavsesong så man får mye for pengene på hoteller. Derfor legger vi etter noen intensive dager opp til et par netter avslapping på et godt resort hotell for eksempel Gainey Suites Hotel.

Roadtrip Vestkysten - Sedona


Scottsdale - Los Angeles (650 km)
Idag står en lang transportetappe på programmet til Los Angeles. I Los Angeles legger vi opp til et par netter på Best Western Hollywood Hills Hotel eller Howard Johnson Anaheim for de som vil besøke Disneyland. Les min artikkel med tips og hotell i Los Angeles for andre overnattings alternativ eller forslag til hva du bør gjøre.

Los Angeles - Pismo Beach (320 km)
Dagens etappe går langs Highway 1 og forbi Santa Barbara til den lille kystbyen Pismo Beach og overnatting på Sandcastle Inn.

Pismo Beach - San Francisco Airport (450 km)
Langs kysten ved Big Sur og 17 Mile Drive går siste delen av reisen opp til San Francisco. En siste overnatting på et hotell ved flyplassen før leiebilen returneres og reisen går hjem eller videre til andre deler av USA. Overnatting på Hampton Inn & Suites ved flyplassen.

Hotell og Motell:
Ovenfor har jeg har kommet med forslag på hoteller langs ruten som holder god mellomklasse standard og er sentralt beliggende. Mange av disse hotellene har frokost inkludert som hjelper å holde budsjettet for roadtripen nede. Med denne standarden må du regne med et snitt på kr 1500 per rom og natt til overnatting i høysesong. Selvfølgelig går det an å gjøre en roadtrip billigere om man går litt ned på standard og aksepterer å bo litt mindre sentralt. For mere tips rundt hoteller og hvordan du kan spare litt penger på overnatting les gjerne min artikkel om hotell og motell i USA.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Forsikring på leiebil i USA

Leie sportsbil eller cabriolet i USA

Aldersgrense for leiebil i USA